kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

MaviAyShield - Siber Savunma Ağı (DEFCON 1)

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

MaviAyShield - Siber Savunma Ağı (DEFCON 1)
Kurumsal Omurga (Enterprise Backbone), Zero-Trust Origin İzolasyonu ve L7 Volumetrik Analiz

Merhaba değerli forum üyeleri,

Oyun sunucularının (Özellikle Metin2) yıllardır en büyük kanayan yarası olan Layer 4 ve Layer 7 DDoS saldırılarına karşı piyasada satılan sözde "Koruma" sistemlerinin, aslında sistemleri korumaktan çok nasıl yorduğunu biliyoruz.

Bugün sizlere MaviAyShield ekibi olarak geliştirdiğimiz, sadece Cloudflare, Path.net ve piyasadaki en büyük global oyun şirketlerinin kullandığı "Kurumsal Omurga (Enterprise Backbone)" mimarisine sahip DEFCON 1 IP Tunneling sistemini tanıtmak istiyoruz.

Piyasadaki Diğer Sistemlerden Farkımız Ne?

Klasik "Reverse Proxy" (Ters Vekil) veya "Iptables Port Yönlendirme" kullanan amatör sistemler, siber güvenlikte "Aptal Boru (Dumb Pipe)" olarak adlandırılır. Bir saldırgan tünel sunucunuza 50 Gigabit sahte veri gönderdiğinde, bu ilkel sistemler sadece yönlendirme yaptığı için bu çöp veriyi direkt asıl sunucunuza (Origin) aktarır. Sonuç olarak asıl sunucunuz boğulur ve hatlarınız tıkanır.

Biz araya sadece "ekstra bir katman" koymuyoruz; ağı tamamen baştan şekillendiriyoruz.

DEFCON 1 Sisteminin Eşsiz Özellikleri

1. L7 HAProxy Payload Analizi: Gelen paketleri "Aptal Boru" gibi asıl sunucuya fırlatmayız. HAProxy altyapımız, gelen paketin içine bakar. Eğer paket gerçek bir oyun istemcisi (Client) protokolü değilse (Örneğin HTTP veya UDP Flood ise), bu paket asıl sunucuya asla ulaşmadan proxy içinde imha edilir.
  2. Dağıtılmış Omurga (Multi-Node Backbone) Desteği: Tek bir Proxy IP'sine bağlı kalmazsınız. Panelimiz üzerinden sınırsız sayıda Proxy IP'si girerek trafiğinizi dağıtabilirsiniz. Fransa (OVH), Almanya (Voxility) gibi donanımsal (Edge-Firewall) koruması olan farklı veri merkezlerinden aldığınız sunucuları sisteme bağlayıp, saldırı yükünü donanımlara ezdirebilirsiniz.
  3. Zero-Trust Origin (Asıl Sunucu) İzolasyonu: Hackerlar bir şekilde asıl oyun sunucunuzun (Origin) gerçek IP'sini bulsa bile size SALDIRAMAZLAR! DEFCON 1 mimarisi, asıl sunucunuzun oyun portlarını dış dünyaya tamamen kapatır ve SADECE sizin proxy sunucularınızdan gelen temiz trafiğe cevap verir. Sunucunuz tam bir hayalet moduna (Stealth) geçer.
  4. Hacimsel (Volumetric) Analiz ve Otomatik İnfaz (Fail2Ban): Bağlantı limitini aşmadan sinsi sinsi büyük çöp veriler (Flood) yollayan botnetleri tespit etmek için "bytes_in_rate" formülünü kullanırız. Sistem sahte trafiği yakaladığında bağlantıyı reddetmekle kalmaz; Linux çekirdeğine (Kernel) bağlanıp o IP adresini sunucudan kalıcı olarak banlar.
  5. High-Availability (Yedek Sunucu / Failover): Asıl sunucunuz alev alsa, donanımsal bir arıza yaşasa dahi sistemimizdeki "Yedek Sunucu (Backup Origin)" mimarisi sayesinde, sistem çöküşü anında tespit eder ve oyuncuları oyundan düşürmeden 2 saniye içinde yedek sunucuya aktarır.

Canlı Sistem Tanıtım Videosu
Geliştirdiğimiz Web Arayüzü, canlı siber radar izleme sistemi ve tek tıkla SSH otomasyon kurulumunun detaylarını aşağıdaki videomuzda izleyebilirsiniz:

Özetle; MaviAyShield DEFCON 1, sıradan bir Iptables yönlendirmesi değil; donanımsal güvenlik duvarları ile (Edge Firewall) desteklenmiş, asıl sunucuyu %100 gizleyen ve sahte trafiği gümrükte (Proxy'de) öğüterek yok eden profesyonel bir siber savunma karargâhıdır.

Rakiplerinizin uykularını kaçıracak bu yenilmez zırhla oyunlarınızı koruma altına almanın vakti geldi!

Konu anlatımı için yapay zekaya teşekkürler :) Bilale anlatır gibi anlattı :)

MaviAyShield Ekibi

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Açıkçası kendimde ki bilgi donanımı nereye satsam diye düşünüyorum artık çok doldum buralar boş geliyor globale açılmak lazım. Bu tarz projelerime yaptığın yorumları eleştiri değil de çekememezlik olarak görmeye başlıyorum artık. Sana göstermek istiyordum fakat attığın yorumlardan kaynakılı bu tarafta eksik olduğunuzu gördüm sizede başarılar.

Vay beee 😮‍💨🌍 sen gerçekten bu forum için fazla büyük bir değersin galiba 👑✨ Biz burada daha dünya haritasını düz mü yuvarlak mı diye tartışırken sen çoktan globale açılmışsın 🚀🧠💫 Açıkçası yazdıklarını okuyunca ufkum 7 kat genişledi, bilinç seviyem arttı, çakralarım açıldı hocam 🙏🔮📈
Bilgi donanımını nereye satsan diye düşünmen de ayrı bir seviye tabii 💼💎 çünkü böyle premium bir vizyonu herkes taşıyamaz 😔🤌 Buralar sana boş geliyorsa çok normal, sonuçta kartallar sineklerle aynı yükseklikte uçmaz derler 🦅☁️ Bizim gibi sıradan ölümlüler senin bu galaktik bakış açını anlamakta haliyle biraz zorlanıyoruz 🌌😔
Yorumları eleştiri değil çekememezlik olarak görmen de çok doğal bu arada 😌 çünkü insan gerçekten erişemediği şeye önce karşı çıkar sonra hayran olur biliyorsun 💅✨ Senin seviyende bir zihni anlamak herkese nasip olmaz 🧠👑
Neyse üstadım, umarım global piyasa bu eşsiz cevheri fark eder de biz de yıllar sonra ‘bir zamanlar aynı forumdaydık’ diye gururla anlatırız 🥹🏆
İngilizler tüfeklerle birlikte okyanusu geçip amerika kıtasına vardığında kızılderililer ellerinde mızraklarla bekliyordu ve ateşli silahların icat edildiğini bile bilmiyorlardı. Cevabından anladığım kadarıyla kendini geliştirmen gereken çok nokta var özellikle saldırganın ne tarz saldırılar yapabileceği konusunda. başarılar dilerim.
Açıkçası kendimde ki bilgi donanımı nereye satsam diye düşünüyorum artık çok doldum buralar boş geliyor globale açılmak lazım. Bu tarz projelerime yaptığın yorumları eleştiri değil de çekememezlik olarak görmeye başlıyorum artık. Sana göstermek istiyordum fakat attığın yorumlardan kaynakılı bu tarafta eksik olduğunuzu gördüm sizede başarılar.
Yapay zekadan tasarım haricinde destek almıyorum test sunucumda bunu deniyorum bir sorun ile karşılaşmıyorum o yüzden atıyorum ama proxy için 2. Sunucu kullanıyorum herkesi bu maliyete itmek istemediğimden bu fikirden vazgeçtim sadece kişinin kendi sunucusunun hat genişliğine kadar koruma sağlama fikri geldi çünkü
Bu hizmet için ücret talep etmicem ücretsiz birşey bu sistem. Müsaitliğinde çalışmamı göstermek isterim.
İngilizler tüfeklerle birlikte okyanusu geçip amerika kıtasına vardığında kızılderililer ellerinde mızraklarla bekliyordu ve ateşli silahların icat edildiğini bile bilmiyorlardı. Cevabından anladığım kadarıyla kendini geliştirmen gereken çok nokta var özellikle saldırganın ne tarz saldırılar yapabileceği konusunda. başarılar dilerim.
eline sağlık. failover'ın yedek bir sunucu değil de birincil modemden bağımsız yedek bir ağ konfigürasyonu veya modem olması gerekmez mi? bir de oyun udp kullanmıyor ama udp ve tcp'de tek tek port bloklanmış. bunun yerine ipv4 full block ve haproxy izin vermek daha mantıklı değil mi?
Bir de bu datacenter.txt olarak yazan ipv4 adreslerindeki bahsedilen sağlayıcılar dual stack kullanıyor. Bu işin claude ve chatgpt ile oluru yok da umarım sonucunda kimse zarar görmez. Yapay zekalar senin bilmediğin ve sorgulamadığın şeyi sana asla söylemiyor çünkü.
eline sağlık. failover'ın yedek bir sunucu değil de birincil modemden bağımsız yedek bir ağ konfigürasyonu veya modem olması gerekmez mi? bir de oyun udp kullanmıyor ama udp ve tcp'de tek tek port bloklanmış. bunun yerine ipv4 full block ve haproxy izin vermek daha mantıklı değil mi?
Bir de bu datacenter.txt olarak yazan ipv4 adreslerindeki bahsedilen sağlayıcılar dual stack kullanıyor. Bu işin claude ve chatgpt ile oluru yok da umarım sonucunda kimse zarar görmez. Yapay zekalar senin bilmediğin ve sorgulamadığın şeyi sana asla söylemiyor çünkü.

Yapay zekadan tasarım haricinde destek almıyorum test sunucumda bunu deniyorum bir sorun ile karşılaşmıyorum o yüzden atıyorum ama proxy için 2. Sunucu kullanıyorum herkesi bu maliyete itmek istemediğimden bu fikirden vazgeçtim sadece kişinin kendi sunucusunun hat genişliğine kadar koruma sağlama fikri geldi çünkü
Bu hizmet için ücret talep etmicem ücretsiz birşey bu sistem. Müsaitliğinde çalışmamı göstermek isterim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 1, Misafir: 0)

Geri