Elgato Wave 3 Mikrofon İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Rode NT-USB Mini kullanıyordum, memnundum açıkçası. Ama yayın yapmaya başlayınca sahne sesi kontrolü ihtiyacı doğdu, tek kaynaktan fazlasını yönetmek gerekiyordu. Arkadaşın sesi, oyun sesi, müzik ve mikrofon ayrı ayrı kontrol edilmek isteniyordu anlık olarak. Elgato Wave 3 bu konuda öne çıkıyordu, Wave Link yazılımı bu ihtiyaca özel geliştirilmişti. Fiyat NT-USB Mini'ye yakındı, geçiş yapmak mantıklı göründü. Beyaz modeli tercih ettim, masadaki düzenle uyum sağladı güzel şekilde.

Kutu orta büyüklükte geldi, içinde mikrofon, masa standı, USB-C kablo ve şok montaj halkası vardı. Şok montaj dahil gelmesi güzel bir detay, titreşim izolasyonu için ayrıca aksesuar almak gerekmedi. Masa standı kullanışlı ama yükseklik sabit, boom kola geçirmek daha iyi konumlandırma sağladı zamanla. Metal gövde sağlam ve ağır, masada istikrarlı duruyor. Önde ses seviyesi düğmesi ve kulaklık çıkışı var, arkada ise gain kontrolü mevcut. Bu fiziksel kontroller yazılıma girmeden hızlı ayar yapmayı sağlıyor.

Ses kalitesi 24 bit 96kHz çözünürlükte kaydediyor, bu rakam profesyonel stüdyo standartlarına yakın. Kardioid ve omni yönlü iki polar örüntü arasında geçiş yapılabiliyor, röportaj veya toplantı için omni modu kullanışlı oluyor. Seslendirme ve podcast kayıtlarında tiz frekanslar çok temiz çıktı, erkek seslerde doğallık korundu. Oda yansımaları minimal yakalanıyor, akustik düzenleme olmayan ortamda bile kayıt kabul edilebilir kalitede çıkıyor.

Wave Link yazılımı bu mikrofonun asıl güçlü yanı. Dokuz adede kadar ses kaynağı ayrı kanallarda yönetiliyor, yayın ve izleyici karışımları bağımsız ayarlanabiliyor. Oyun sesini izleyiciye yüksek tutarken kulaklıkta daha düşük dinlemek mümkün, bu esneklik yayın sırasında çok işe yaradı. Stream Deck ile entegrasyon sorunsuz çalıştı, tek tuşla mikrofon sessizleştirme kuruldu. Clipguard özelliği ani yüksek sesler için ikinci bir kapsül devreye giriyor, ses kırpılması sorunu ortadan kalkıyor.

Klavye sesinin mikrofona geçişi NT-USB Mini'ye kıyasla biraz daha fazla, bu konuda dikkatli konumlandırma şart. Gain kontrolü arkada olduğu için ulaşmak biraz zor, önde olsaydı daha pratik olurdu. Dokuz aydır yayın ve içerik üretimi için kullandım, Wave Link yazılımı olmasa bu kadar vazgeçilmez olmayabilirdi. Yayıncılar ve çoklu ses kaynağı yönetmek isteyenler için bu mikrofon piyasadaki en düşünceli çözüm olarak öne çıkıyor.

Eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)