- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Ses kaydına yeni başlıyordum, XLR mikrofon ekosistemi karmaşık geliyordu. Ses kartı, kablo, phantom güç derken başlamadan yoruldum. USB mikrofon daha mantıklı bir başlangıç noktasıydı, ama kaliteden taviz vermek istemiyordum. Rode PodMic uzun süredir XLR versiyonuyla popülerdi, USB versiyonu çıkınca dikkat çekti. Aynı dinamik kapsülü USB bağlantısıyla sunuyordu, bu cazip bir kombinasyondu. Fiyat orta segmentte duruyordu, NT-USB Mini ve Wave 3 ile uzun süre karşılaştırıldı. Sonunda dinamik kapsülün kondansere kıyasla oda sesini daha az aldığı öğrenildi, akustiği olmayan ortam için daha mantıklıydı.
Kutu sağlam geldi, içinden mikrofon, USB-C kablo ve masa standı çıktı. Mikrofon ilk ele alınca ağırlığı dikkat çekti, metal gövde sağlamlık hissettiriyor. Yayın mikrofonu estetiği var, büyük ve etkileyici görünüyor masada. Masa standı dahil ama boom kola geçirmek çok daha iyi konumlandırma sağladı. Standart 5/8 inç vidalı bağlantısı var, piyasadaki boom kollarının büyük çoğunluğuyla uyumlu. USB-C bağlantısı anında tanındı, sürücü yüklemeye gerek olmadı.
Dinamik kapsül farkı ilk kayıtta hissedildi. Yoğun oda yansıması olan bir ortamda kayıt yapıldı, kondanser mikrofon olsaydı her şey yakalanırdı. PodMic önden sesi alırken arka ve yan gürültüyü çok iyi filtredi. Klavye sesi, klima ve sokak gürültüsü büyük ölçüde engellendi, post prodüksiyon süresi kısaldı ciddi şekilde. Ses tonu sıcak ve doğal çıktı, erkek seslerde bu mikrofon özellikle iyi sonuç veriyor. Kadın seslerde tiz frekanslar biraz geri çekiliyor, bu dinamik kapsüllerin genel bir özelliği.
Gain kontrolü ve kulaklık çıkışı mikrofon üzerinde mevcut, sıfır gecikmeli monitörleme destekleniyor. Kendi sesini anlık duyarak kayıt yapmak kaliteyi artırıyor, yanlış pozisyon veya patlama sesi anında fark ediliyor. Sessizleştirme butonu dokunmatik değil fiziksel, yanlışlıkla tetiklenme yaşanmadı. Bu küçük detay canlı yayın sırasında güven veriyor. Rode Connect yazılımından ek ayarlar yapılabiliyor ama temel kullanım için gerekmedi.
Kompresör ve ses işleme özelliği dahili olarak mevcut, yazılımdan aktif ediliyor. Bu özellik ses seviyesi dalgalanmalarını otomatik dengeliyor, deneyimsiz kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Kondanser mikrofonlara kıyasla detay seviyesi biraz düşük, bu dinamik kapsülün doğası. Ama akustiği olmayan ev ortamında bu takas çok mantıklı sonuç veriyor. Dokuz aydır podcast ve toplantı için kullandım, ses kalitesine tek bir olumsuz yorum gelmedi. Akustik düzenlemesi olmayan ortamda kayıt yapacaklar için PodMic USB kısa listeye alınması gereken bir isim.