Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Rode NTH-100 Kulaklık İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1773606819229.png

Rode denince akla mikrofon geliyor. Yıllarca bu markayı yalnızca kayıt ekipmanı üreticisi olarak tanıdım, kulaklık ürettiğini öğrenince başta şaşırdım. Ama Rode'un ses dünyasındaki birikimini kulaklığa taşıyıp taşımadığını merak etmek kaçınılmaz oldu. NTH-100 bu merakın ürünü olarak araştırılmaya başlandı. Stüdyo monitör kulaklığı olarak konumlandırılmış bir model, kayıt ve mix süreçleri için tasarlanmış. İçerik üretimi yapıyordum ve ses düzenleme sırasında referans bir karakter arıyordum, oyun veya müzik odaklı kulaklıkların abartılı frekans dengesi bu iş için uygun değildi. NTH-100 bu ihtiyaca cevap verebilecek bir model olarak öne çıktı.

Kutudan çıkarınca tasarım etkileyici bir his verdi. Rode'un kırmızı ve siyah renk kombinasyonu bu modelde de var, agresif değil ama dikkat çekici. Metal ve yüksek kaliteli plastik kombinasyonu sağlam bir his veriyor, stüdyo ortamında yıllarca dayanacak bir yapı var. Kulak yastıkları geniş ve yumuşak, başa oturduğunda sarmalayan bir his veriyor. Kafa bandı kendi kendine ayarlanan yapıda, sürgülü mekanizma yok. Bu sistem başa takılınca kendiliğinden doğru oturuşu buluyor, her kez ayarlama yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Kablo tek taraftan çıkıyor ve değiştirilebilir yapıda, 3.5mm jack ile bağlanıyor.

1773606850673.png

Sesi ilk kez duyunca stüdyo karakteri kendini hemen belli etti. Frekans dengesi nötr ve referans bir yerde duruyor, hiçbir frekans bandı öne çıkarılmamış. Bas kontrollü ve sıkı, tiz detaylı ama yorucu değil, orta frekanslar açık ve gerçekçi. İnsan sesi bu kulaklıkta son derece doğal geliyor, podcast ve vokal kayıtlarında bu netlik mix kararları vermeyi kolaylaştırıyor. Müzik prodüksiyonunda hangi frekans bandında sorun olduğunu bu kulaklıkla net biçimde duyabiliyorum, abartılmış bir ses karakteriyle çalışmak yerine referans bir his üzerinden ilerlemenin ne kadar doğru kararlar aldırdığını bu modelle daha iyi anladım.

Pasif izolasyon kapalı arka tasarım sayesinde iyi bir seviyede, stüdyo ortamında dış sesleri yeterince bastırıyor. Uzun mix seanslarında konfor önemli bir faktör, bu kulaklık saatlerce takılı kaldıktan sonra bile rahatsızlık yaratmıyor. Empedansı düşük olduğu için doğrudan bilgisayara veya ses kartına takılınca yeterince ses çıkıyor, ayrıca bir amplifikatör zorunlu değil. Kablosuz desteği yok, bu stüdyo kullanımı için sorun teşkil etmiyor ama mobilite isteyenler için kısıtlayıcı olabilir. Rode bu modelde mikrofon üreticisi kimliğinden beslenerek ses kalitesini ön plana çıkarmış, sonuç beklentiyi karşılıyor.

Eline sağlık :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri