Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Rode NT-USB Mini Mikrofon İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1772663374078.png

Toplantılarda sesim hep gürültülü ve kötü kalitede geliyordu, kulaklık mikrofonu yetersiz kalıyordu. Podcast başlatmayı düşünüyordum aynı zamanda, iki ihtiyaç birden birikti. USB mikrofon araştırmaya başladım, Blue Yeti her yerde karşıma çıkıyordu ama boyutu büyüktü. Masada yer kaplamak istemiyordum, kompakt bir şey aradım. Rode NT-USB Mini bu açıdan ideal görünüyordu, küçük ama ses kalitesiyle övülüyordu sürekli. Avustralya markası olması güven verdi, Rode'un stüdyo mikrofon geçmişi referans niteliğindeydi.

Kutu kompakt geldi, içinde mikrofon, masa standı, USB-C kablo ve keçe kılıf vardı. Masa standı manyetik ve mikrofona entegre, ayrı stand almak gerekmedi başlangıçta. Ama zamanla masa standının yetersiz kaldığını fark ettim, mikrofon boom kola geçirildi sonradan. Metal gövde sağlam hissettiriyor, ucuz plastik malzeme yok hiçbir noktada. Tasarım sade ve profesyonel, masada gösterişsiz duruyor. USB-C bağlantısı anında tanındı, sürücü yüklemeye gerek olmadı.

1772663414934.png

Ses kalitesi ilk kayıtta şaşırttı, beklentinin çok üzerindeydi. Kardioid polar örüntüsü arka ve yan gürültüyü iyi filtreliyor, önden ses almaya odaklanıyor. Oda yansımaları minimal düzeyde yakalanıyor, akustik tedavisi olmayan odada bile kayıt temiz çıkıyor. Toplantılarda ekip arkadaşları ses kalitesindeki değişimi ilk günden fark etti, yorum yapmadan geçemediler. Podcast kayıtlarında post prodüksiyon süresi kısaldı, temizleme işlemi azaldı belirgin şekilde.

Kulaklık çıkışı mikrofon üzerinde mevcut, gecikme sıfır monitörleme için kullanılıyor. Kendi sesini anlık duymak kayıt kalitesini artırıyor, yanlış pozisyon veya nefes sesi anında fark ediliyor. Ses seviyesi düğmesi var ama gain kontrolü yok, bu biraz kısıtlayıcı geldi. Yüksek sesli konuşanlar için gain düşürme seçeneği olsaydı daha iyi olurdu. Yazılım üzerinden bazı ayarlar yapılabiliyor ama sınırlı kalıyor.

Arka gürültü filtrelemesi iyi ama mükemmel değil, klavye sesi yakın mesafede mikrofona hafif geçiyor. Mekanik klavye kullanıyorum, bu kombinasyonda dikkatli konumlandırma gerekiyor. Sekiz aydır toplantı ve podcast için kullandım, ses kalitesinden hiç şikayet gelmedi. Kompakt USB mikrofon arayanlar için bu model fiyat ve performans dengesinde en güvenli tercihlerden biri olmaya devam ediyor.

Eline sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri