- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Shure denince akla önce mikrofon ve canlı performans ekipmanları geliyor. Kulaklık tarafında bu kadar ciddi bir oyuncu olduğunu uzun süre fark etmemiştim. Ama ses kalitesini gerçekten ciddiye alan kullanıcıların önerilerini okurken Shure ismi tekrar tekrar karşıma çıkmaya başladı. AONIC 50 Gen 2 bu araştırmada ses kalitesini gürültü engellemenin önünde tutan nadir modellerden biri olarak geçiyordu. Çoğu kulaklık üretici gürültü engellemeyi ön plana çıkarırken Shure ses kalitesini öncelik olarak belirlemiş, bu yaklaşım dikkatimi çekti. Müzik prodüksiyonu yapıyorum ve referans bir ses karakteri ihtiyacım vardı, aynı zamanda uzun seyahatlerde de kullanmak istiyordum.
Kutudan çıkarınca tasarım sade ve olgun bir his verdi. Abartılı çıkıntılar veya agresif görünüm yok, mat yüzey dokusu ve temiz hatlar var. Kulak yastıkları geniş ve yumuşak, başa oturduğunda sarmalayan bir his veriyor. Kafa bandı ayarı geniş bir aralıkta çalışıyor, uzun süre takılı kalacak şekilde tasarlandığı her detaydan anlaşılıyor. USB-C şarj bağlantısı var, kablolu dinleme için de 3.5mm jack mevcut. Shure'un ShurePlus PLAY uygulaması EQ ayarları ve gürültü engelleme kontrolü için kullanılıyor, uygulama arayüzü sade ve anlaşılır.
Sesi ilk kez duyunca Shure'un ses karakteri kendini hemen belli etti. Nötr ve referans bir his var, abartılmamış bir bas, açık orta frekanslar ve detaylı ama yorucu olmayan bir tiz dengesi. Müzik prodüksiyonunda bu denge mix kararları verirken gerçekten yol gösteriyor, hangi frekans bandında sorun olduğunu net biçimde duyabiliyorum. Müzik dinlerken de bu karakter saatlerce yormuyor, uzun seyahatlerde kulaklığı sürekli açık tutmak istiyorum. Gürültü engelleme performansı iyi ama Sony veya Bose kadar agresif değil, Shure burada bilinçli bir denge kurmuş. Gürültü engelleme açıkken bile ses karakteri bozulmuyor, bazı modellerde gürültü engelleme devreye girince ses kalitesi değişiyor, burada bu sorun yaşanmıyor.
Çok noktalı bağlantı desteği var, telefon ve bilgisayara eş zamanlı bağlanabiliyor. Batarya ömrü günlük kullanım için yeterli, gürültü engelleme açıkken bile uzun süreli kullanım mümkün oluyor. Mikrofon kalitesi telefon görüşmeleri ve toplantılar için yeterli, arka plan sesi filtreleme bu konuda iyi bir iş çıkarıyor. Fiyatı premium segmentte, bu noktada dürüst olmak gerekiyor. Ama ses kalitesini her şeyin önünde tutan kullanıcılar için bu fiyat haksız gelmiyor. Gürültü engelleme performansını öncelik olarak belirleyenler başka modellere bakmalı, ses kalitesi öncelikse bu kulaklık o ihtiyaca gerçek anlamda karşılık veriyor.