Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Elgato Stream Deck MK.2 İncelemesi

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
3,009
Çözüm
31
Online süresi
7mo 18d
Reaksiyon Skoru
5,999
Altın Konu
507
TM Yaşı
10 Yıl 5 Ay 13 Gün
Başarım Puanı
399
MmoLira
119,578
DevLira
121
Ticaret - 100%
2   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1772660589028.png

YouTube'a oyun videoları yüklüyordum bir süredir, izleyici sayısı artınca canlı yayına geçmeye karar verdim. OBS öğrenmek zor olmadı ama yayın sırasında sahne değiştirmek, sesi kesmek, efekt eklemek klavye kısayollarıyla yapılınca kaotik bir hal aldı. Yanlış tuşa basmak anlık hatalar yaratıyordu, izleyiciler fark ediyordu. Stream Deck çözüm olarak sürekli karşıma çıktı araştırırken. Fiyatı düşündürücüydü, sadece düğme basma cihazına bu kadar para verilir mi diye sorguladım kendimi. Bir ay tereddüt ettikten sonra aldım, o bir ayın boşa gittiğini sonradan anladım.

Kutu kompakt geldi, içinde cihaz ve USB kablosu vardı. Masaüstüne koyunca yer kaplamıyor, küçük ayak açısı ayarlanabiliyor öne veya arkaya. USB bağlantısı hızlı tanındı, Elgato yazılımı indirildi ve kuruldu. Yazılım arayüzü sade ve anlaşılır, her düğmeye sürükle bırakla işlev atanabiliyor. Teknik bilgi gerektirmiyor, ilk gün düğmeleri doldurmak yarım saat sürdü sadece.

1772660631180.png

On beş adet LCD tuş var, her birine özel ikon ve isim atanabiliyor. OBS sahneleri, ses kaynakları, Twitter paylaşımı, tarayıcı açma, hatta akıllı ev kontrolü bile bağlanabiliyor. Yayın sırasında sahne geçişi tek tuşla oldu, klavyeye dokunmak gerekmedi bir daha. Anlık ses kesme düğmesi hayat kurtardı, kapı zili çalınca mikrofonu kapatmak artık refleks haline geldi. Çok sayfalı düzen kurulabiliyor, bir düğmeye klasör atanınca alt menü açılıyor. Bu sayede on beş tuş yetmez diye endişelenmek gerekmedi.

Yazılım güncellemeleri düzenli geliyor, yeni entegrasyonlar ekleniyor sürekli. Spotify kontrolü, OBS Studio, Streamlabs, Twitch, YouTube hepsi destekleniyor. Toplantı sırasında Teams veya Zoom kontrolü için de kullanıyorum artık, yayın dışında da işe yaradı bu cihaz. Plastik yapısı biraz ucuz hissettiriyor, metal bekliyordum bu fiyata. Tuşların basma hissi tatmin edici ama tıklama sesi biraz sert geliyor sessiz ortamda.

Altı aydır kullanıyorum, açık olmadığı gün yok. İçerik üreticiler için biçilmiş kaftan ama sadece yayıncılara hitap etmiyor, toplantı yoğunluğu olan herkesin işine yarayabilir rahatlıkla. Fiyat ilk bakışta yüksek görünüyor ama alındıktan sonra nasıl yapıldığı sorusu geliyor akla.

Paylaşım için teşekkürler

Eline Sağlık Paylaşım İçin Teşşekürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri