Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Whıtelıst nedır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kahramantks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 180

kahramantks

Level 3
TM Üye
Üye
Konular
28
Çözüm
1
Online süresi
8d 6h
Reaksiyon Skoru
9
Altın Konu
0
TM Yaşı
6 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
48
MmoLira
2,434
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Selamlar whıtelıst nedır anlaştığımız firmayı nasıl whıtelıst e alıcaz

Selamlar whıtelıst nedır anlaştığımız firmayı nasıl whıtelıst e alıcaz
Selamlar,
Whitelist kısaca izin verilenler listesi demektir. Yani sistemde sadece güvenilen kişi, IP, mail adresi ya da firmaların sorunsuz şekilde erişmesine izin verilen bir listedir. Bu listeye girenler engellenmez, aksine doğrudan kabul edilir.

Anlaştığınız bir firmayı whitelist’e almak için önce hangi sistemden bahsettiğinizi netleştirmeniz gerekir. Çünkü işlem her yerde aynı değildir.

Eğer konu mail ise, firmanın mail adresi ya da domain’i güvenli gönderenler listesine eklenir. Böylece gönderdikleri mailler spam’e düşmez. Bu işlem genelde mail panelinden ya da IT tarafından yapılır.

Eğer konu sunucu ya da yazılım erişimi ise, firmadan sabit bir IP adresi alınır. Bu IP firewall ya da sunucu panelinde izin verilen IP’ler arasına eklenir. Bu sayede sadece o firmaya ait bağlantılara izin verilir.

Bazı durumlarda whitelist, teknik değil daha çok operasyonel anlamda kullanılır. Yani firma “onaylı tedarikçi” ya da “anlaşmalı firma” olarak sisteme eklenir ve süreçlerde otomatik olarak kabul edilir.

Özetle;
Önce hangi sistem olduğu belirlenir, sonra firmaya ait gerekli bilgiler (IP, mail, kullanıcı vb.) alınır ve ilgili panele eklenir. Bundan sonra o firma whitelist’te sayılır.

Örnek veriyorum x fırması ıle anlaşma yaptım ep için bana firma ip verdi bu ip nereye yazıcam bu beyaz liste nerde

Örnek veriyorum x fırması ıle anlaşma yaptım ep için bana firma ip verdi bu ip nereye yazıcam bu beyaz liste nerde
EP işi için bir firmayla anlaştığını ve onların verdiği IP’yi sunucuda beyaz listeye eklemek istediğini anlıyorum. Metin2 Mainline tabanlı yapılarda bu işlem genelde yapılandırma dosyaları üzerinden hallediliyor.

Öncelikle server dizininde whitelist mantığının tutulduğu dosyayı bulman gerekiyor. Bu bazı files’larda direkt whitelist.txt ya da allow_ip.txt şeklinde olurken, bazılarında config.py veya network tarafındaki bir metin dosyası içinde tanımlı olabiliyor. Dosyayı bulduktan sonra izin vereceğin IP’leri alt alta yazman yeterli oluyor. Örnek olarak:

192.168.1.10

123.45.67.89

Bunun dışında whitelist sisteminin aktif olup olmadığını da kontrol etmen önemli. Bazı paketlerde config içinde whitelist’i açıp kapatan bir parametre bulunur. Eğer kapalı durumdaysa aktifleştirmeden eklediğin IP’ler çalışmaz.

IP ekleme işlemini yaptıktan sonra servisi yeniden başlatıp test etmen iyi olur. Hem kendi IP’nden hem de firmanın verdiği IP’den giriş yapmayı dene, liste dışındaki bir IP ile bağlantı kurulamadığını doğrularsan işlem tamamdır.

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri