- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 16944s
- Reaksiyon Skoru
- 716
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 19 Gün
- MmoLira
- 3,595
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
2026 Rehberi: İkinci El Telefon Alırken Dolandırılmamak İçin 10 Altın Kural!Merhaba Turkmmo Ailesi!
Sıfır telefon fiyatlarının uçuşa geçtiği 2026 yılında, çoğumuz rotayı ikinci el veya yenilenmiş (refurbished) cihazlara kırıyoruz. Ancak ikinci el piyasası maalesef tuzaklarla dolu. Paranızı çöpe atmamanız için cihazı elinize aldığınızda yapmanız gereken "Kritik Check-up" listesini hazırladım.
Adım Adım Kontrol Listesi- []1. IMEI Sorgulama: İlk işiniz E-Devlet üzerinden IMEI kontrolü yapmak olsun. Cihazın ithalat yoluyla mı geldiği yoksa kaçak mı olduğu burada belli olur.[]2. Ekran ve Ghost Screen Testi: Beyaz bir resim açarak ekranda sararma, leke veya "hayalet ekran" olup olmadığını kontrol edin.[]3. FaceID / TouchID Kontrolü: En çok bozulan ve tamiri en pahalı olan kısımdır. Çalışmıyorsa o cihazdan uzak durun.[]4. Batarya Sağlığı (2026 Standartları): Batarya sağlığı %85'in altındaysa, yakın zamanda bir batarya değişim masrafınız olacağını unutmayın.
- 5. Sensör Testi: Arama yaparak yakınlık sensörünü, haritaları açarak GPS'i mutlaka test edin.
Gizli Kusurları Nasıl Anlarsınız?| Parça | Nasıl Test Edilir? |
| Kamera | Beyaz kağıdı çekin; toz veya siyah nokta var mı bakın. |
| Hoparlör | Sesi en sona açın; cızırtı var mı kontrol edin. |
| Mikrofon | Ses kaydı yapıp dinleyin, sesiniz boğuk gelmemeli. |
| Şarj Portu | Kablosu takılıyken telefonu hafifçe oynatın, bağlantı kopmamalı. |
Admin Tavsiyesi:Eğer cihazın içi açılmışsa (vidaların üzerindeki boya atmışsa) mutlaka "sıvı teması" olup olmadığını sorun. Bir cihazın içi açıldıysa su geçirmezlik özelliği %90 ihtimalle kaybolmuştur.Siz Ne Düşünüyorsunuz?Daha önce ikinci el telefon alırken sorun yaşadınız mı? Sizin "asla almam" dediğiniz bir telefon markası var mı? Deneyimlerinizi paylaşın ki diğer üyelerimiz de faydalansın!
İyi Forumlar Turkmmo!
Bu rehber Turkmmo yönetim ekibi tarafından güvenli alışveriş yapmanız için hazırlanmıştır.