- Konular
- 284
- Online süresi
- 14g 24224s
- Reaksiyon Skoru
- 719
- Altın Konu
- 27
- Başarım Puanı
- 232
- TM Yaşı
- 9 Yıl 20 Gün
- MmoLira
- 3,604
- DevLira
- 12
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
2026 Rehberi: Telefon Alırken Kanmamanız Gereken 5 Pazarlama Tuzağı!Merhaba Turkmmo Üyeleri!
Yeni bir telefon almanın heyecanıyla markaların süslü reklamlarına kapılmak çok kolay. Ancak 2026 yılındaki teknolojiler, her zaman göründüğü kadar "gerekli" olmayabiliyor. Paranızı çöpe atmamanız için dikkat etmeniz gereken 5 kritik noktayı sizler için derledim.
1. "Sanal RAM" Aldatmacasına Dikkat!

Kutuların üzerinde gördüğünüz "12GB + 12GB Sanal RAM" ibaresi sizi yanıltmasın. Sanal RAM, telefonun yavaş olan depolama birimini kullanır ve gerçek bir RAM performansı asla vermez. Tavsiye: Cihazın ana (LPDDR6) RAM miktarını baz alın, "sanal" olanı bonus olarak görün.
2. 200MP+ Kamera Her Zaman Daha İyi mi?

Markalar megapiksel savaşlarına devam ediyor ancak fotoğraf kalitesini belirleyen şey megapiksel değil, sensör boyutudur. 200MP olup küçük bir sensöre sahip olan telefon, 48MP olup devasa sensörü olan bir telefonun yanına bile yaklaşamaz.
3. "Yapay Zeka (AI)" Özellikleri Ücretli mi?

2026'nın en büyük tuzağı bu. Birçok marka telefonun içine AI özellikleri koyuyor ancak 1 yıl sonra bu özellikleri kullanmak için aylık abonelik isteyebiliyor. İpucu: Alacağınız cihazın AI servislerinin ömür boyu ücretsiz olup olmadığını mutlaka araştırın.
4. 8K Video Kaydı Gerekli mi?

Reklamlarda çok havalı dursa da, 8K video çekmek hem telefonunuzu aşırı ısıtır hem de depolama alanınızı saniyeler içinde doldurur. 2026'da bile hala standart 4K 60FPS en mantıklı tercih.
5. Hızlı Şarjın Batarya Ömrüne Etkisi

"10 dakikada %100 şarj" sloganları kulağa hoş geliyor. Ancak bu kadar yüksek akım, bataryanızın ömrünü (cycle) çok hızlı tüketebilir. Eğer telefonu 2-3 yıl kullanacaksanız, 150W-200W gibi ekstrem hızlar yerine 65W-80W gibi daha dengeli şarj teknolojilerini tercih edin.
Siz Ne Düşünüyorsunuz? Sizce şu an bir telefonda "olmazsa olmaz" özellik hangisi? Ya da yakın zamanda aldığınız bir telefonda "keşke buna dikkat etseydim" dediğiniz bir şey oldu mu?
Yorumlarınızı bekliyorum, herkese iyi forumlar!
Bu rehber Turkmmo yönetim ekibi tarafından kullanıcılarımızı bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.