- Konular
- 2,927
- Online süresi
- 7ay 18g
- Reaksiyon Skoru
- 5,945
- Altın Konu
- 507
- Başarım Puanı
- 399
- TM Yaşı
- 10 Yıl 3 Ay 28 Gün
- MmoLira
- 118,576
- DevLira
- 121
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Eski klavyemin tuşları yapışmaya başlamıştı ve artık oyun oynarken hata yapıyordum. Mekanik klavye istiyordum ama gerçek switchli modeller çok pahalıydı. Rampage markasının mekanik hisli klavyelerini gördüm, fiyatı uygundu. SN-RW75 Hydra X modeli RGB aydınlatmalıydı, gösterişli görünüyordu. Mekanik hisli membran teknolojisi kullanıyordu, gerçek mekanik değildi. Türkçe Q düzeni vardı, karakterler silinmez baskıyla yapılmıştı. Su geçirmez özelliği iddia ediliyordu, dökülen sıvıya karşı dirençliydi. Metal panel üstte vardı, sağlamlık hissi veriyordu.
Kutuyu açtığımda klavye ağır gelmişti, kaliteli yapıldığını düşündüm. Siyah renk kasası mat bitişliydi, parmak izi bırakmıyordu. Tuş başlıkları plastikti, hafif parlaktı. Metal üst panel gerçekten metaldi, tıkladığımda ses geldi. Kablo kalındı, örgü kaplaması vardı ama sertti. USB konnektör büyüktü, yan yana porta takılmayabilirdi. Ayak kısımları katlanabiliyordu, yükseklik ayarı yapılabiliyordu. Alt kısmında lastik pedler vardı, kaymayı önlüyordu.
Bilgisayara taktığımda RGB ışıklar açıldı otomatik olarak. Gökkuşağı efekti başladı, renkler parlaktı. Fn tuşuyla mod değiştirdim, farklı efektler vardı. Yazılım gerektirmiyordu, tuş kombinasyonlarıyla kontrol ediliyordu. Tuşlara bastığımda hissi yumuşaktı, mekanik gibi tactile yoktu. Tıkırtı sesi yapay geliyordu, gerçek mekanikten farklıydı. Basınç orta seviyedeydi, yorucu değildi. Space bar çok gürültülüydü, vurduğumda çınlama oluyordu.
Oyun oynarken WASD tuşları iyi tepki verdi, gecikme hissetmedim. Valorant'ta hareketler smooth geldi, input lag yoktu. CS2'de spray control yaparken tuşlar responsive oldu. Space bar gürültüsü oyun sesine karıştı, çok fark etmedim. RGB parlaklığı yüksekti, gece gözümü kamaştırdı. En düşük seviyeye aldım, rahat oldu. Bir keresinde çay döktüm yanlışlıkla, panikledim. Hemen çevirdim klavyeyi, silkeledim. Kuruttuktan sonra çalıştı, su geçirmez özellik işe yaramış. Temizlik zor değil, nemli bezle sildim. Tuşlar çıkmıyor, altını temizleyemiyorum. Üç aydır kullanıyorum, tuşlarda aşınma yok. Kablo yıpranmaya başladı, dikkatli kullanmak gerekiyor. Gerçek mekanik klavye almanın yarısı fiyatına aldım, şimdilik işimi görüyor diyebilirim.