Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Rampage KB-R79 Mekanik Hisli Gaming Klavye İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1770161207798.png

Mekanik klavye almak istiyordum ama gerçek mekanik switchlerin fiyatı çok yüksekti. Redragon veya Razer modeller bütçemi aşıyordu, yerel markalara bakmaya başladım. Rampage markası gaming aksesuarlarında uygun fiyatlı ürünler yapıyordu. KB-R79 modeli mekanik hisli membran klavyeydi, gerçek mekanik değildi. RGB aydınlatması vardı, gösterişli görünüyordu vitrin fotoğraflarında. Metal panel üstte vardı, plastik klavyelerden daha sağlam olmalıydı. Türkçe Q layout geliyordu, karakter yerleşimi doğruydu. Anti-ghosting desteği vardı, çoklu tuş basışlarında sorun olmayacaktı. Bir yıl garanti sunuyordu, kısa bir süreydi ama fiyatına göre normal.

Kutuyu açtığımda klavye metal panel sayesinde ağır gelmişti. Plastik alt kısım mat siyah boyalıydı, parmak izi bırakmıyordu. Tuş başlıkları ABS plastikti, zamanla parlamalar olabilirdi. Üst panel gerçekten metal miydi test ettim, mıknatıs tuttu demek ki çelikti. Kablo örgülüydü, kalınlığı iyiydi dayanıklı görünüyordu. USB konnektör altın kaplamayı iddia ediyordu, parlak sarıydı. Ayak kısımları katlanabilirdi, iki seviye yükseklik ayarı vardı. Alt kısımda lastik pedler vardı, kaymayı önlüyordu.

1770161194639.png

Bilgisayara taktığımda RGB ışıklar gökkuşağı efektiyle başladı. Fn tuşuyla farklı modlar arasında geçiş yapılabiliyordu. Yazılım gerektirmiyordu, donanımsal kontrol vardı. On iki farklı aydınlatma modu vardı, hız ve parlaklık ayarlanabiliyordu. Tuşlara bastığımda hissi gerçek mekanikten farklıydı tabii ki. Tıkırtı sesi yapay geliyordu, mekanik gibi değildi. Tuş mesafesi kısaydı, basınç orta seviyedeydi. Space bar en çok tıkırdayan tuştu, rahatsız edici gelmişti. Gaming yaparken WASD tuşları responsive geldi, gecikme yoktu. Valorant'ta strafe yaparken input lag hissetmedim.

Anti-ghosting testi yaptım, altı tuşa birden bastım hepsi algılandı. Macro tuşları yoktu, programlanabilir özellik de mevcut değildi. Windows tuşunu devre dışı bırakma özelliği vardı, oyunda yanlışlıkla basmayı engelliyor. Multimedia kısayolları Fn kombinasyonuyla çalışıyordu. Temizlik zor olabilir, tuşlar çıkmıyordu kolayca. Backlighting parlaklığı yüksekti, gece gözümü kamaştırıyordu. En düşük seviyeye aldım, daha rahat oldu. Dayanıklılık konusunda şüphelerim var, plastik kısımlar kırılgan görünüyor.

Ekli dosyalar

• 1770161163919.png
    1770161163919.png
    241.1 KB · Görüntüleme: 0
Paylaşım için teşekkürler.

Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri