Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Uzun zamandır membran klavye kullanıyordum ve mekanik klavyelere geçiş yapmayı düşünüyordum sürekli. Ducky, Keychron gibi markaların fiyatları gerçekten fahişti, öğrenci bütçesiyle almak imkansızdı. YouTube'da klavye videoları izlerken Redragon markasını keşfettim, uygun fiyatlı mekanik klavyeler yapıyorlardı. K617 Fizz modeli 60% kompakt tasarıma sahipti ve hotswap özelliği vardı. Switch değiştirme imkanı olması çok cazip gelmişti bana, ileride farklı switchler deneyebilirdim. Wireless bağlantı ve kablolu seçenek ikisi de vardı, esnek kullanım sunuyordu. Pembe-beyaz renk seçeneği çok şirin duruyordu, hemen sipariş verdim.
Paket geldiğinde kutunun kalitesi beni şaşırttı, beklediğimden daha özenli paketlenmişti. İçinden çıkardığımda klavyenin boyutu gerçekten küçüktü, masada çok az yer kaplıyordu. Plastik kasası sağlam hissettiriyordu, ucuz bir ürün izlenimi vermedi bana. Tuş başlıkları PBT malzemeden yapılmıştı, ABS gibi parlak değildi yani. Outemu red switch geliyordu varsayılan olarak, linear tipi tercih etmiştim. USB-C kablosu kutuda mevcuttu, ayrıca satın almama gerek kalmadı. Bluetooth bağlantı için pil gerekiyordu, iki adet AA pil taktım arkasındaki bölmeye.
İlk kullanımda tuş hissiyatı gerçekten farklıydı membran klavyeye göre tabii ki. Tuşlara bastığımda direkt tepki veriyordu, herhangi bir gecikme yoktu. Yazı yazarken parmak yorgunluğu azaldı, daha hafif basınçla yazabiliyordum. Oyun oynarken WASD tuşları çok responsive geldi, FPS oyunlarında avantaj sağladığını hissettim. Ses seviyesi düşük değil ama kırmızı switch olduğu için diğer tiplere göre daha sessiz sayılır. Spacebar tuşu biraz takırdıyor, stabilizerlere yağ sürmem gerekebilir belki. RGB aydınlatma efektleri çeşitli, Fn tuşuyla değiştiriyorsunuz. Parlaklık ayarlanabiliyor, gece çalışırken yarı parlaklıkta kullanıyorum.Wireless modda gecikme hissetmedim hiç, gaming yaparken bile sorunsuz çalıştı. Pil ömrü iki haftadır kullanıyorum, henüz bitmedi. Hotswap özelliğini test etmek için birkaç tuşu çıkardım, switch çekici araç kullanmadan bile çıkartabildim.