Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Eski klavyemin bazı tuşları çalışmamaya başlamıştı ve yazı yazarken sürekli hata yapıyordum. Mekanik klavye almayı düşünmüştüm ama sadece ofis işleri için gereksiz pahalı geldi. Logitech K120 modeli her yerde satılıyordu, fiyatı son derece uygundu. Membran tuş yapısı vardı, sessiz çalışma bekliyordum. Su dayanıklılığı özelliği vardı, dökülen sıvıya karşı korumalıydı. USB bağlantılıydı, tak çalıştır özelliği mevcuttu. Üç yıl garanti sunuyordu, bütçe klavye için iyi bir süreydi. Türkçe Q klavye düzeninde geliyordu, karakterler silinmez baskıyla yapılmıştı.
Marketten aldım doğrudan, kutusu basit karton ambalajdı. İçinden çıkarınca klavyenin hafifliği dikkatimi çekti, plastik gövdeydi tamamen. Siyah rengi sadeydi, ekstra özellik yoktu üzerinde. Multimedya tuşları vardı F tuşlarının üzerinde, ses kontrolü yapılabiliyordu. Kablo uzunluğu 1.5 metre kadardı, masaüstü kullanımı için yeterliydi. Ayak kısmı katlanabilir yapıdaydı, açı ayarı yapılabiliyordu. Alt kısmında lastik pedler vardı, masa üzerinde kaymıyordu. USB girişini bilgisayara taktım, Windows anında tanıdı.
İlk yazı yazmaya başladığımda tuş hissi yumuşaktı. Bas-bırak mekanizması sessizdi, ofis ortamında rahatsız etmezdi. Tuş mesafesi standart boyuttaydı, yanlış basmalar olmadı. Space bar tuşu geniş ve rahat kullanımdı, tıkırtı yapmıyordu. Enter tuşu büyüktü, hedeflemek kolaydı. Shift tuşları iki yanda da yeterli boyuttaydı. Numpad kısmı vardı sağda, sayı girişi pratikti. Arrow tuşları küçük ama kullanılabilir seviyedeydi. Yazım hızım azalmadı, adaptasyon hızlı oldu.
Uzun süre yazı yazdığımda parmak yorulması olmadı. Ergonomi için bilek desteği yoktu, ayrı bir pad kullandım. Su dayanıklılığını test etmedim kasıtlı olarak ama kahve döktüm yanlışlıkla. Hemen çevirdim klavyeyi, silkeledim suyu. Kuruttuktan sonra çalışmaya devam etti, hasar görmedi. Tuş gürültüsü minimumdı, gece çalışırken kimseyi rahatsız etmiyordu. Backlighting yoktu, karanlıkta kullanım zordu. Kablo yönetimi için kanal yoktu, düz çıkıyordu arkadan. Temizlik kolaydı, nemli bezle silmek yeterliydi. Dayanıklılık konusunda şimdilik sorun yok, tuşlar aşınmadı.