Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cooler Master MasterFan MF120R ARGB 3lü Paket Fan İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 27 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

1770161659760.png

Kasam içindeki hava akışı yetersizdi ve yaz aylarında sıcaklıklar tehlikeli seviyelere çıkıyordu. Tek fan ile idare ediyordum ama yetersiz kaldığı belliydi artık. Corsair LL120 serisi çok popülerdi ama üç fanlı paket astronomik fiyattaydı. Cooler Master'ın MasterFan serisini gördüm, fiyatı yarı yarıya daha ucuzdu. MF120R modeli ARGB aydınlatmalı geliyordu, renkli sistem kurmak istiyordum. Üçlü pakette kontrolör de dahildi, anakart bağlantısı yapılabiliyordu. 650-2000 RPM arası ayarlanabilir hızdı, PWM kontrolü destekliyordu. Iki yıl garanti veriyordu, fan için yeterli bir süreydi.

Kutu geldiğinde içerik dolu geldi, üç fan ayrı kutulardaydı. Her biri 120mm boyutundaydı, standart kasa montajına uygundu. RGB hub cihazı vardı, splitteri de eklemişlerdi. Montaj vidaları fazlasıyla vardı, hepsi kullanılmayacaktı bile. Fanların çerçevesi plastikti, metal olsa daha sağlam olurdu ama fiyatına göre normal. Kanatlar saydam plastikten yapılmıştı, ışık geçirgenliği iyiydi. RGB ledler kanat arkasına yerleştirilmişti, diffüzör etkisi yapıyordu.

Kasama monte ederken ön panele iki fan, arkaya bir fan taktım. Vidalar kolay geçti, hizalama sorunu yaşamadım hiç. PWM kablolarını anakartın fan başlıklarına bağladım düzenli şekilde. RGB kabloları için hub'ı kullandım, anakartın RGB başlığına taktım onu da. İlk açılışta renkler dans etmeye başladı, varsayılan efekt gökkuşağıydı. MSI Mystic Light yazılımıyla kontrol ettim, sistem RGB'siyle senkronize oldu. Farklı efektler denedim, static renk en hoşuma gitti sonunda.

Hava akışı ciddi şekilde iyileşti sisteme baktığımda. Ekran kartı sıcaklığı 9 derece düştü, işlemci de benzer kazanç elde etti. Fan gürültüsü %70 hızda kabul edilebilir seviyedeydi, tam hızda biraz sesli oluyordu. Titreşim yapmıyordu montaj sağlam olunca, kasayı test ettim. RGB parlaklığı yüksekti, gece biraz fazla geldi bana. Yazılımdan kısabileceğim için sorun olmadı aslında. Altı aydır kullanıyorum, hiçbirinde arıza çıkmadı şimdilik. Fiyat-performans açısından gerçekten başarılı bir ürün, pahalı alternatiflere göre mantıklı bir tercih bence.

Paylaşım için teşekkürler.

Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri