Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Kasam içindeki sıcaklık değerleri yaz aylarında artmaya başlayınca ek fan almam gerektiğini anladım. Corsair veya Noctua fanları kaliteliydi ama sadece fan için o kadar para vermek mantıksız geldi. Marketplaceye baktım, Aerocool Cylon 4 serisini gördüm ucuza. ARGB ışıklandırmalı 4'lü paket halinde satılıyordu, tekli almaktan daha uygundu. 120mm boyutunda standart fanlardı, PWM kontrolü destekliyordu. 1200 RPM maksimum hız belirtilmişti, sessiz olmasını bekliyordum. RGB hub cihazı da pakete dahildi, anakart bağlantısı için gerekliydi. Renk seçenekleri boldü görsellerde, senkronizasyon yapılabiliyordu.
Kargo geldiğinde kutu hafifti ama içerik doluydu. Dört fan ayrı ayrı kutulardaydı, vidalar da eklenmiști. RGB kabloları ve splitter vardı, bağlantı şeması karmaşık gelmişti. Talimat kağıdı İngilizceydi ama diyagramlar anlaşılırdı. Fanları kutudan çıkarınca plastik yapı belliydi, metal frame yoktu. Kanatlar siyahtı, ortadaki göbek kısmında ARGB LED halkası vardı. Köşelerdeki vida delikleri standart 120mm boyutundaydı. Kablo uzunluğu yeterli değildi, uzatma kablosu kullanmam gerekti bazılarında.
Kasanın ön paneline üç fan taktım, exhaust için bir tane arkaya yerleştirdim. Vidalarla sabitleștirken plastik gövde biraz esnek geldi, kırılacak sandım. PWM kablolarını anakartın fan başlıklarına bağladım, BIOS'tan kontrol edebildim. RGB kabloları için hub cihazını kullandım, anakartın 5V ARGB başlığına taktım. İlk açılışta renkler otomatik değişmeye başladı, varsayılan gökkuşağı efekti vardı. Aura Sync yazılımıyla senkronize ettim, anakart RGB'siyle uyumlu çalıştı. Renk geçişleri yumuşaktı, keskin atlamalar yoktu.
Hava akışı iyileşti sisteme, GPU sıcaklığı 6 derece düştü. İşlemci sıcaklıkları da benzer şekilde azaldı, termal performans arttı. Fan gürültüsü %60 hızda fark edilmiyordu, %80 üzerinde hafif uğultu başladı. Titreşim yapmıyordu montaj sağlam olunca, düzgün sabitlenmeleri önemliydi. Hava basıncı yeterli gelmedi bana, Noctua'lar daha güçlüydü aynı RPM'de. Estetik açıdan RGB efektleri hoştu, kasanın içi renkli göründü. Dayanıklılık konusunda şüphelerim var, plastik yapı uzun ömürlü olmayabilir.