Zalman Z3 Plus ATX Mid Tower Kasa İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Konular
2,927
Online süresi
7ay 18g
Reaksiyon Skoru
5,945
Altın Konu
507
Başarım Puanı
399
TM Yaşı
10 Yıl 3 Ay 28 Gün
MmoLira
118,576
DevLira
121

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

İlk bilgisayarımı toplarken her parçaya dikkat ediyordum ama kasa için fazla bütçe ayırmamıştım. Corsair veya Fractal Design kasalar çok pahalıydı, daha ekonomik seçenekler arıyordum. Zalman markasını eskiden tanıyordum, soğutucu yaparlardı diye hatırlıyordum. Z3 Plus modeli siyah kasaydı, yan tarafta akrilik pencere vardı. Temperli cam değildi ama en azından içeriye bakabilecektim. Fiyatı gerçekten uygunu, iki kat daha pahalı kasalarla aynı özellikleri sunuyordu. Ön panelde mesh tasarım vardı, hava akışı için iyi olmalıydı. USB 3.0 portları mevcuttu, güncel bir özellikliydi.

Kargo geldiğinde kutu hasarlıydı köşelerden ama içerik sağlamdı. Kasayı çıkarınca boyutu standart mid tower ebatlarındaydı. Ağırlığı hafifti, tamamen çelik değildi herhalde. Yan paneli açmak için arka vidaları söktüm, kaydırma sistemi vardı. İçeriye baktığımda kablo yönetimi için delikler gördüm. PSU shroud yoktu, güç kaynağı görünecekti aşağıda. Hard disk kafesleri vardı, iki adet 3.5 inç takılabiliyordu. SSD montaj yerleri sınırlıydı, sadece bir tane 2.5 inç yuvası vardı. Ön panelde fan yeri vardı ama fan gelmiyordu kutuyla. Sadece arka tarafta bir exhaust fan mevcuttu.

Sistem montajına başladığımda bazı eksiklikler fark ettim. Anakart standoff'larını kendim takmam gerekti, önceden monte değillerdi. CPU soğutucu için arka panelde açıklık vardı ama küçüktü. Büyük tower soğutucu kullananlar sıkıntı yaşar bu kasada. Ekran kartımı taktım, 28 cm uzunluğa kadar destekliyordu. PCI slotları vida yerine klipsle tutuyordu, pratikti aslında. Kablo yönetimi yapmaya çalıştım ama arka boşluk çok dardı. 1 cm bile yoktu, kabloları sıkıştırmak zorunda kaldım. Yan paneli kapatırken zorlandım, şişkinlik yapıyordu kablolar. Sonunda bastırarak kapattım ama düzgün görünmedi.

Hava akışı yetersizdi tek fanlı kullanımda. Kendin ön tarafa fan eklersen iyileşir diye düşündüm. GPU sıcaklığı yüksek çıktı, 80 derece gördüm yaz günlerinde. İki fan daha aldım, sıcaklıklar 72 dereceye düştü. Gürültü seviyesi yüksekti, plastik paneller titreşim yapıyordu. Toz filtreleri yoktu hiçbir yerde, toz girişi fazlaydı. Estetik olarak akrilik pencere çizilmişti zamanla, bulanık görünüyordu.

Paylaşım için teşekkürler.

Ellerine sağlık, paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)