Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

tek tik biyolog quest

Eren Keskin

Level 1
Üye
Konular
4
Online süresi
10712s
Reaksiyon Skoru
3
Altın Konu
0
Başarım Puanı
18
TM Yaşı
2 Yıl 7 Ay 9 Gün
MmoLira
279
DevLira
3

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

forumda bulduğum bir TEK TIK BİYOLOG questini yapamadım eskiden yapmıştım ama şimdi yapmadım nedense
bana birisi lütfen tane tane anlatabilir mi usr/game/share/loca/turkey/quest kısmına attım questimi quest dizisinin olduğu yerde biyolog klasörü vardı onuda sildim komple içinde .lua lı dosyalar vardı puttyden cd usr/game/share/loca/turkey/quest daha sonrasında ./qc biolog.quest yazıyorum ya ./qc command not found ya da başka birşey biri yardımcı olabilir mi lütfen

Moderatör tarafında düzenlendi:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Bu çok normal bir kafa karışıklığı, çünkü çoğu kişi “quest var ama nereye atacağım” kısmını atlıyor. Kısaca ve net anlatayım.

Tek tık biyolog dosyası server tarafı quest dosyasıdır. Client ile hiçbir ilgisi yok. Dosyayı sunucuda quest klasörüne koyman gerekiyor.

Genelde yol şudur:
/usr/game/share/locale/tr/quest/
Bazı files’lerde tr yerine turkey ya da kullandığın locale adı yazar. Senin sunucuda hangi locale klasörü varsa onun içindeki quest dizinine atacaksın.

Dosyayı attıktan sonra iş bitmiyor, derlemen şart. Quest klasörüne girip:

./qc tek_tik_biolog.quest

komutunu çalıştırman lazım. Hata vermezse derleme tamamdır.

Sonrasında oyundayken reload q yapabilirsin ama en garanti yöntem server’ı yeniden başlatmak.

Bir noktaya dikkat et:
Sunucuda hali hazırda klasik biyolog quest’i varsa, tek tık biyolog onunla çakışabilir. Çoğu tek tık sistem eski biyolog quest’inin kapatılmasını ister. Çalışmazsa sebebi genelde bu olur. Ayrıca quest içindeki biyolog NPC vnumunun senin server’daki NPC ile aynı olup olmadığını da mutlaka kontrol et.

Özetle:
Dosya → quest klasörü
Derleme → qc
Yükleme → reload q / reboot
Bu çok normal bir kafa karışıklığı, çünkü çoğu kişi “quest var ama nereye atacağım” kısmını atlıyor. Kısaca ve net anlatayım.

Tek tık biyolog dosyası server tarafı quest dosyasıdır. Client ile hiçbir ilgisi yok. Dosyayı sunucuda quest klasörüne koyman gerekiyor.

Genelde yol şudur:
Bazı files’lerde tr yerine turkey ya da kullandığın locale adı yazar. Senin sunucuda hangi locale klasörü varsa onun içindeki quest dizinine atacaksın.

Sonrasında oyundayken reload q yapabilirsin ama en garanti yöntem server’ı yeniden başlatmak.

Bir noktaya dikkat et:
Sunucuda hali hazırda klasik biyolog quest’i varsa, tek tık biyolog onunla çakışabilir. Çoğu tek tık sistem eski biyolog quest’inin kapatılmasını ister. Çalışmazsa sebebi genelde bu olur. Ayrıca quest içindeki biyolog NPC vnumunun senin server’daki NPC ile aynı olup olmadığını da mutlaka kontrol et.

Özetle:
Dosya → quest klasörü
Derleme → qc

puttye .

Genelde yol şudur:

Bir noktaya dikkat et:

Özetle:
Dosya → quest klasörü
Derleme → qc

puttye /qc tek_tik_biolog.quest yazdığımda " /qc: Command not found." yazıyor oyunda biyolog questlerini sildim hepsini oysa

Sorun quest’ten değil, tamamen yol ve derleme mantığından kaynaklanıyor. O yüzden eskiden yapıp şimdi yapamaman çok normal; küçük ama kritik birkaç noktayı kaçırmışsın. Baştan sona sakin şekilde anlatıyorum.

Öncelikle en büyük hata dizin yolu.
Sen loca yazmışsın, doğrusu locale olacak. Sistem o yüzden doğru klasöre girmiyor.

Doğru yol şuna benzer olur (files’e göre biri vardır):

/usr/game/share/locale/turkey/quest

veya

/usr/game/share/locale/tr/quest

Bunu netleştirmek için önce şunu yaz:

cd /usr/game/share/locale
ls

Burada turkey mi var tr mi var onu gör. Hangisi varsa onunla devam et.

Şimdi gelelim qc not found meselesine.
Bu hata quest’te değil, qc dosyasının o klasörde olmamasından ya da çalıştırma izni olmamasından çıkar.

Quest klasörüne gir:

cd /usr/game/share/locale/turkey/quest
ls

Burada qc diye bir dosya görüyorsan ama çalışmıyorsa:

chmod 777 qc

sonra:

./qc biolog.quest

Eğer qc hiç yoksa, bu çok normal. Birçok files’te tek tek qc yoktur, toplu derleme vardır.

Bu durumda şunu yap:

cd /usr/game/share/locale/turkey
./make.sh

Bu komut quest’lerin tamamını derler. Tek tık biyolog da bunun içine girer.

Gelelim biyolog klasörünü silme konusuna.
Tek tık biyolog kullanıyorsan, eski biyolog klasörünü silmen yanlış değil. Zaten klasik biyolog quest’leriyle çakışır. Burada sorun yok.

Ama mutlaka şunu kontrol et:

• Tek tık biyolog quest’inin içinde yazan NPC vnum
  • Senin server’daki biyolog NPC vnum’u ile aynı mı
Aynı değilse quest derlense bile oyunda çalışmaz.

Özetle:

1. loca değil locale
  2. Doğru quest klasörünü bul (tr / turkey)
  3. qc varsa izin verip derle
  4. qc yoksa make.sh ile derle
  5. Eski biyolog quest’lerini silmen doğru
  6. NPC vnum’unu mutlaka kontrol et
Eğer yine takılırsan, şunları buraya aynen yapıştır:

• ls /usr/game/share/locale/turkey/quest
  • ls /usr/game/share/locale/turkey

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri