- Konular
- 4
- Online süresi
- 10712s
- Reaksiyon Skoru
- 3
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 18
- TM Yaşı
- 2 Yıl 7 Ay 9 Gün
- MmoLira
- 279
- DevLira
- 3
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
forumda bulduğum bir TEK TIK BİYOLOG questini yapamadım eskiden yapmıştım ama şimdi yapmadım nedense
bana birisi lütfen tane tane anlatabilir mi usr/game/share/loca/turkey/quest kısmına attım questimi quest dizisinin olduğu yerde biyolog klasörü vardı onuda sildim komple içinde .lua lı dosyalar vardı puttyden cd usr/game/share/loca/turkey/quest daha sonrasında ./qc biolog.quest yazıyorum ya ./qc command not found ya da başka birşey biri yardımcı olabilir mi lütfen
bana birisi lütfen tane tane anlatabilir mi usr/game/share/loca/turkey/quest kısmına attım questimi quest dizisinin olduğu yerde biyolog klasörü vardı onuda sildim komple içinde .lua lı dosyalar vardı puttyden cd usr/game/share/loca/turkey/quest daha sonrasında ./qc biolog.quest yazıyorum ya ./qc command not found ya da başka birşey biri yardımcı olabilir mi lütfen
Moderatör tarafında düzenlendi:
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Bu çok normal bir kafa karışıklığı, çünkü çoğu kişi “quest var ama nereye atacağım” kısmını atlıyor. Kısaca ve net anlatayım.
Tek tık biyolog dosyası server tarafı quest dosyasıdır. Client ile hiçbir ilgisi yok. Dosyayı sunucuda quest klasörüne koyman gerekiyor.
Genelde yol şudur:
/usr/game/share/locale/tr/quest/
Bazı files’lerde tr yerine turkey ya da kullandığın locale adı yazar. Senin sunucuda hangi locale klasörü varsa onun içindeki quest dizinine atacaksın.
Dosyayı attıktan sonra iş bitmiyor, derlemen şart. Quest klasörüne girip:
./qc tek_tik_biolog.quest
komutunu çalıştırman lazım. Hata vermezse derleme tamamdır.
Sonrasında oyundayken reload q yapabilirsin ama en garanti yöntem server’ı yeniden başlatmak.
Bir noktaya dikkat et:
Sunucuda hali hazırda klasik biyolog quest’i varsa, tek tık biyolog onunla çakışabilir. Çoğu tek tık sistem eski biyolog quest’inin kapatılmasını ister. Çalışmazsa sebebi genelde bu olur. Ayrıca quest içindeki biyolog NPC vnumunun senin server’daki NPC ile aynı olup olmadığını da mutlaka kontrol et.
Özetle:
Dosya → quest klasörü
Derleme → qc
Yükleme → reload q / reboot