noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı GM effeckt

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mertcanayhan0606
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 147

mertcanayhan0606

"Yarın ölecekmiş gibi yaşa."
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Uzman
Konular
55
Çözüm
6
Online süresi
24d 19h
Reaksiyon Skoru
219
Altın Konu
0
Başarım Puanı
81
MmoLira
9,214
DevLira
18
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Arkadaşlar Merhaba Resimde Olan GM Görünümünü Değiştirdim Fakat Şöyle Bir Problem İle Karşı Karşıya Kaldım ;

GM olmayan yeni açılmış hesaplarda bile bu GM efekti oluyor ve bunu bir kaç birşey denedim ama çözüme ulaştırmadım da aramızda başına böyle bişi gelen varmıdır veya çözümünü bilen

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-12-21 222921.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 222921.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 0
Affect sıralamalarını kontrol eder misin
Valla hocam küçük bir sistem benim tüm filesi bozdu çalışan sistemler bile hata verdi o yüzden sökmek zorunda kaldım konu kapatılabilir.

Arkadaşlar Merhaba Resimde Olan GM Görünümünü Değiştirdim Fakat Şöyle Bir Problem İle Karşı Karşıya Kaldım ;

GM olmayan yeni açılmış hesaplarda bile bu GM efekti oluyor ve bunu bir kaç birşey denedim ama çözüme ulaştırmadım da aramızda başına böyle bişi gelen varmıdır veya çözümünü bilen

Bu sorun genelde GM görünümüyle oynandıktan sonra ortaya çıkıyor, yalnız değilsin. Başına gelen durumun en yaygın sebebi, GM efektinin sadece yetkili hesaplara değil, yanlışlıkla tüm karakterlere uygulanması.

İlk bakman gereken yer veritabanı. Yeni açılan hesaplar gerçekten GM mi görünüyor yoksa sadece efekt mi alıyor bunu ayırt etmek lazım. Account tablosunda authority alanını kontrol et. Eğer yeni hesaplar GM ya da ADMIN gibi görünüyorsa, sorun kayıt sisteminden kaynaklanıyordur. Kayıt sırasında yetki alanı yanlış giriliyor olabilir. Bu durumda kayıt script’ini düzeltmeden iş çözülmez.

Eğer veritabanında herkes normal oyuncu olarak görünüyorsa, o zaman problem tamamen client tarafındadır. Büyük ihtimalle GM efektine ait dosyayı, oyunda herkese uygulanan bir efekt dosyasının yerine koymuşsundur. Bu da oyunun GM kontrolü yapmadan o efekti herkese basmasına sebep olur. Özellikle effect klasöründe dosya isimleri çakışıyorsa bu çok sık yaşanır.

Bir diğer ihtimal de root içindeki python dosyalarında GM efektine çağrı yapılan kısmın yanlış yere bağlanmış olması. GM kontrolü olmadan çalışan bir satır varsa, oyun onu ayırt etmeden herkese uygular.

Kısaca özetlemek gerekirse;
Veritabanında yetkiler doğruysa client dosyalarını tekrar gözden geçir.
Client tarafında bir dosya değişikliği yaptıysan, eski haline alıp adım adım tekrar dene.

Bu sorun genelde GM görünümüyle oynandıktan sonra ortaya çıkıyor, yalnız değilsin. Başına gelen durumun en yaygın sebebi, GM efektinin sadece yetkili hesaplara değil, yanlışlıkla tüm karakterlere uygulanması.

İlk bakman gereken yer veritabanı. Yeni açılan hesaplar gerçekten GM mi görünüyor yoksa sadece efekt mi alıyor bunu ayırt etmek lazım. Account tablosunda authority alanını kontrol et. Eğer yeni hesaplar GM ya da ADMIN gibi görünüyorsa, sorun kayıt sisteminden kaynaklanıyordur. Kayıt sırasında yetki alanı yanlış giriliyor olabilir. Bu durumda kayıt script’ini düzeltmeden iş çözülmez.

Eğer veritabanında herkes normal oyuncu olarak görünüyorsa, o zaman problem tamamen client tarafındadır. Büyük ihtimalle GM efektine ait dosyayı, oyunda herkese uygulanan bir efekt dosyasının yerine koymuşsundur. Bu da oyunun GM kontrolü yapmadan o efekti herkese basmasına sebep olur. Özellikle effect klasöründe dosya isimleri çakışıyorsa bu çok sık yaşanır.

Bir diğer ihtimal de root içindeki python dosyalarında GM efektine çağrı yapılan kısmın yanlış yere bağlanmış olması. GM kontrolü olmadan çalışan bir satır varsa, oyun onu ayırt etmeden herkese uygular.

Kısaca özetlemek gerekirse;
Veritabanında yetkiler doğruysa client dosyalarını tekrar gözden geçir.
Client tarafında bir dosya değişikliği yaptıysan, eski haline alıp adım adım tekrar dene.
Değerli yorumun için çok teşşekür ederim :)

Konuya gelmek gerekirse hocam eklemeler direk olarak 1-1 doğru bir şekilde ekleme yapıldı.

Ve GM efekt yolları olsun dosya yerleri olsun doğru bir şekilde ekleme yapıldı.

Gelelim herkes Gerçekten "GM" mi ?
- Yok hocam sadece VIP KRAL tagı gibi düşünebiliriz sadece görünüş var hiç bir komut kullanmıyor ve player olarak görünüyor.

Sistem her ne kadar az bir eklemesi de olsa sıkıntılı durumlar açıyor aktif olan çoğu sistemlerim patladı eklemek kolay ama sökmek çok zor çünki ekle değilde değişitir satır kısımları insanı bir tık zorluyor.

Sistemi kuracak arkadaşlar küçük bir sistem diyip yedeksiz sakın girmeyin 🤭

Ee 10 numara olmuş, Her başlayana GM'LİK & Efekt falan diye yapıştır reklamı :D

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri