romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplanmadı Owsap Server Files

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mordekai12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 212

mordekai12

Level 1
Üye
Konular
18
Çözüm
2
Online süresi
6d 14h
Reaksiyon Skoru
1
Altın Konu
0
TM Yaşı
4 Yıl 4 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
47
MmoLira
987
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Owsap server files ekledim sistemi çalıştırdım ama ejderha taşı simyası aktif değil diyor nasıl aktif edebilirim kodlar ekli

Owsap olduğundan emin misin owsap alt yapı official oldugu icin simya olması gerekiyor forumda paylaşılan son guncel owsap filesinde mevcut bilginiz olsun

Merhaba, Owsap dosyalarında Ejderha Taşı Simyası (DSS) sistemini aktif etmek oldukça standart bir işlemdir. Bu özellik genellikle kaynak kod içerisinden bir tanımlamayı aktif ederek ve sonrasında sunucuyu yeniden derleyerek açılır. Aşağıdaki adımları sırasıyla takip edersen sorunun çözülecektir.

Adım 1: Doğru Dosyayı Bulmak

Öncelikle sunucunun kaynak kodlarının (source) bulunduğu dizine gitmelisin. Genellikle bu dosya şu konumdadır:/usr/src/game/server/common/

Bu klasörün içinde service.h adında bir dosya bulacaksın. Bu dosyayı bir metin editörü ile aç.

Adım 2: Simya Sistemini Aktif Eden Kodu Bulmak

Dosyayı açtıktan sonra, içinde arama yaparak (CTRL+F) aşağıdaki satırı bul:ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM

Bu satır büyük ihtimalle şu şekilde görünecektir:
[CODE title="C++"]// #define ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM[/CODE]
veya
[CODE title="#define #define ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM */[/CODE]
Gördüğün gibi, #define başında // veya /* gibi işaretler var. Bu işaretler, o kod satırının "pasif" yani devre dışı olduğu anlamına gelir.

Adım 3: Kodu Aktif Etmek

Sistemi aktif hale getirmek için tek yapman gereken, o satırın başındaki // veya /* ... */ işaretlerini silmektir. Kodun son hali tam olarak şöyle görünmeli:
[CODE title="C++"]#define ENABLE_DRAGON_SOUL_SYSTEM[/CODE]
Dosyayı bu şekilde kaydet ve kapat.

Adım 4: Sunucuyu Yeniden Derlemek (En Önemli Adım!)

Yaptığın bu değişiklik bir kaynak kod dosyası üzerinde olduğu için, değişikliğin aktif olabilmesi için sunucu yazılımını yeniden derlemen (compile etmen) şarttır.

Sunucunun terminaline (putty) bağlan ve sırasıyla aşağıdaki komutları gir:

1. cd /usr/src/game/server
  2. gmake clean
  3. gmake -j20
İlk komut doğru klasöre gitmeni sağlar. gmake clean eski derleme dosyalarını temizler. gmake -j20 ise sunucu dosyalarını yaptığın yeni değişikliği içerecek şekilde yeniden oluşturur.

Adım 5: Sunucuyu Yeniden Başlatmak

Derleme işlemi başarıyla bittikten sonra, sunucuna bir reboot atman yeterlidir. Sunucu açıldığında Ejderha Taşı Simyası sistemi aktif ve kullanılabilir olacaktır.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri