Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

[Açık Kaynak Projesi : Metin2toUnity]

5.00 yıldız(lar) 3 Değerlendirme Değerlendirenler

trmove

Level 1
Üye
Konular
4
Reaksiyon Skoru
49
Altın Konu
1
Başarım Puanı
106
TM Yaşı
15 Yıl 11 Ay
Online Süresi
7d 4h 37m
MmoLira
1,574
DevLira
3

HazarMt2 özlenen ömürlük yapısı, gelişmiş modern sistemler, gerçek yüksek tl ödüller. Binlerce aktif oyuncu ile açıldı en yeni 65-250 Server'da sen de yerini al HEMEN TIKLA!

[Açık Kaynak Projesi : Metin2toUnity]

Merhaba Metin2 topluluğu!

Ben Metin2Avi, ve uzun zamandır Metin2 deneyimini özellikle mobil platformlarda daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hayal ediyordum. Bugün bu hayali gerçekleştirmek için ilk adımları atıyorum.

Birçok oyuncu artık favori oyunlarının mobil versiyonlarını talep ediyor, ve Metin2 kesinlikle bunların arasında olmayı hak ediyor.
Bu projeyi açık kaynak olarak paylaşmak istiyorum, böylece herkes kendi mobil Metin2 oyununu yaratabilir. Bu amaçla en uygun platform olarak Unity motorunu seçtim.
Unity, Metin2 için adeta özel olarak tasarlanmış gibi; doğal bir görünüm ve his sunuyor.
Bazıları bu işi Unreal gibi motorlarla yapmayı deniyor, ancak ben bu yaklaşımı pek uygun bulmuyorum. Klasik estetiğin her zaman üstün olduğuna inanıyorum.

Bu aşamada projede kullanılan “içe aktarma” araçlarını geliştirmeye devam edeceğim (ve hep birlikte iş birliği yapmaya devam edeceğiz).

Şimdi projenin kaynak dosyalarına nasıl erişebileceğinizi açıklayayım.
Sürekli geliştirme yapılabilmesi için projelerimi GitHub’a yükledim.
Aşağıdaki GitHub sayfamdan kullandığım import araçlarını indirebilir veya inceleyebilirsiniz.

(Eğer bir hata ile karşılaşırsanız, lütfen forum başlığına yorum yapın veya GitHub’da issue açarak topluluğa yardımcı olun.)

Ekran görüntüsü 2025-05-09 194114.png

Proje GitHub Sayfası:

Harita içeri aktarma araçları kullanım için rehber video :

Kullanılan kaynak dosyaların GitHub linkleri :

Şu anda projenin ilk hedefi, orijinal Metin2 haritalarını birebir aynen içe aktırmaktı. Başarılı olduğumu söylemekten mutluluk duyuyorum.Ancak hala bir iki küçük pürüz var. Biraz ayarlama ile kusursuz haritalara ulaşabiliriz.

UYARI:
Unity projenizin “Assets” klasörüne, “zone” klasöründen orijinal Metin2 dosyalarını “.gr2” formatından “.fbx” formatına dönüştürülmüş hâlde eklemeniz gerekiyor (isimlerini değiştirmeden—örneğin a1-007-itemshop.gr2 → a1-007-itemshop.fbx).
Ağaçlar için, “.spt” dosyalarını “.fbx” formatına dönüştürüp (yine isimlerini değiştirmeden—örneğin b1_baobab_rt.spt → b1_baobab_rt.fbx) projenize ekleyin.

Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Eline sağlık umarım daha da ilerlersin

Eline sağlık umarım daha da ilerlersin
Teşekkürler hocam Metin2 topluluğu için Mobil Metin2 projesini herkesin erişebileceği bir proje olarak sürdürmek istiyorum. Şimdi sırada .mse dosyaları ile effect üzerine bir aktarıcı bir araç hazırlamayı düşünüyorum .

Eline sağlık başarılarının devamını dilerim <3

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 2, Üye: 0, Misafir: 2)