mavzermete 1
mavzermete
Fethi Polat 1
Fethi Polat
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Metin2 – Unreal Engine Projesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LeonR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Hocam tebrik ederim başarılar.

Güncelleme v1.3 (Büyük Güncelleme)

Bu güncellemenin en büyük kısmı C++ tarafına geçiş oldu.
Sistem artık server–client mantığıyla aktif şekilde çalışıyor.
Şu ana kadar yapılan tüm düzenlemeler client tarafında da çalışır hâle getirildi.

Yakın zamanda, son eklenen sistemleri test edebilmek için insanların sunucuya bağlanmasına olanak sağlayacağım.
(2. Ekranı çekiyorum sanarak kayıt yapmışım tabi görünmemiş :D saat geç olduğu için sonra yüklerim o kısmı.)

Karakter seçim ekranında yeni düzenlemeler yapıldı.
Geçişlerde ve seçimlerde yaşanan sorunların tamamı giderildi.

Yeni karakter oluştururken orijinal bekleme animasyonları kullanılıyor.
Karakter oluşturulduktan sonra ise silahsız bekleme animasyonuna geçiyor.
Bunu yapma sebebim, bu ekranda kılıçların da görünmesini istemem. İleride eldeki silaha göre otomatik bekleme animasyonu oynatılacak.

Karakter başlangıç statü sistemi şu an görsel olarak yer alsa da, altyapısı tamamen kuruldu.

Giriş ekranı ve üye olma alanları eklendi.
İsim girme ile ilgili tüm kontroller düzenlendi.
Şu an “üye ol” kısmı altyapı olarak sağlam ve sorunsuz çalışıyor.

Karakter dönüşleri yaklaşık %10 daha hızlı hâle getirildi.

Karakter can barı eklendi. Can durumu artık net şekilde takip edilebiliyor.

Canavar yapay zekâsındaki hatalar giderildi.
Şu an sistem sorunsuz denecek seviyede çalışıyor.
Bundan sonra sadece oynanış tercihine göre ayar yapılacak:

Yakına gelince mi saldıracaklar?

Yoksa Metin2’de olduğu gibi vurunca mı üzerimize gelecekler?

Bu ayarlar artık kolayca değiştirilebilir durumda.

Binek sistemine güncellemeler yapıldı.
Binek mührü takıldığında binek direkt geliyor, ancak bineğe binmek için yine 1.5 saniyelik cast süresi var.

Ayrıca binek yapay zekâsı da eklendi. Bineğe binmediğimiz sürece:

Kendi etrafında belirli bir mesafede dolaşıyor

Rastgele bekleme animasyonları oynatıyor

Biz hareket ettiğimizde arkamızdan geliyor

Bu binek AI davranışları tamamen hazır durumda.

Kamera kontrolleri eklendi.

Dostum selam. Hayranlıkla takip ediyorum, hatta sırf bu mesajı yazmak için üye oldum.
Yaptıkların oldukça heyecan verici. Bende Metin2 Ruhuna sadık kalıp, sistemi koruyarak sıfırdan harita/karakter/zırh/silah modelleri ile sıfırsan görev ve dungeon sistemleri kurarak bir oyun yapma yolculuğundaydım.

Ana sistemleri yapsamda (Zırh giy, çıkar, skill vb. ) diğer sistemleri combo vb. skill animasyonlarını, npc'leri ve mobları ekleyememiştim.

Görüyorum ki sen bu işi yapmakla kalmamış kendine sistem yaratıp 15 dakikada import edecek hale de getirmişsin :D

Discord vb. bir platform üzerinden paylaşmak istersen projeni incelemeyi veya fikir ve mantık anlatmak istersen görüşmek için iletişime geçmeyi çok isterim.

2 Lise arkadaşı büyüdük ve 2 mühendis olarak aynı senin gibi arada (en son 1 ay önce baktık) böyle bir oyun yapmak için bakınıyoruz. Hiçbir maddi kaygımız yok, dilersen proje ve elimizde bulunan asset , sistem, map gibi şeyleri de paylaşmak isterim.

discord adresim canysf

İletişime geçsen de geçmesen de, proje paylaşmak istemsende veya almak istemsende, projenin devamını ve gelişmesini görmek şahsen beni mutlu ediyor.

İnstagram ve diğer forumlardan da takip ediyorum. Başarılar dilerim :)

Güncellemelerin devamını görmek , fikir ve genel sohbet için discord kanalıma beklerim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri