Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

HeXe Projekt - Metin2 BGFX Migration: Tek Kod Tabanıyla PC, Mobil, Web ve VR Gözlük

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

android , ios tarafındaki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı gr2 tarafında hala geliştirilmesi ve değiştirilmesi gereken yerler olsa da mevcut durumu koruyarak birkaç ek düzenlemeyle mevcut yapıyı portlamayı tercih ettim. İlerleyen süreçte oyunun görsel kalitesini artırmak amacıyla BGFX üzerinde çalışmaya devam edeceğim çünkü bu oyunu ne kadar modernleştirmeye çalışsakda görüntü yine çok kötü tabiri caizse b*k u andırıyor. O yüzden CryEngine grafik teknolojilerinden bir kaç teknik alarak görüntü kalitesini olabildiğince artırmak istiyorum.

Her ne kadar süreci uzatsada aşağıdaki aşamaların yapılması dahilinde buna değeceğini düşünüyorum ;
Görüntü kalitesini artıracağını düşündüğüm zımbırtılar ;

- PBR
- HDR ve tonemapiing
- cascaded shadow
- SSAO
- volümlü fog
- god ray ve tabiki su shaderleri

ek = özellikle belirteyim; '' cry engine de kullanılan teknikleri bgfxe uyarlamak ve fikir almaktan bahsediyorum'' cryengine gibi bir motora geçmekden değil. cryengine deposu herkese açık olarak githubda bulunmuyor, milyarlarca kodun var olduğunu ve anlamanın çok zor olduğununda farkındayım maksat sadece denemek olacak. Her ne kadar bu özelliklerin her yerde açık kaynak örnekleri olsa da bir kişinin cryengine deposuna erişimi olduğunu ve incelememiz gerektiğini söyledikten sonra böyle düşündüm.

Vr gözlük tarafında şuan için siyah ekran problemi halen devam ediyor , android ve ios geliştirmelerini tek başıma yürütüyorum VR gözlüğü oguz arkadaşımız tamamlar tamamlamaz tüm teknik detaylara dair en ince detaya kadar bir doküman yayınlayacağım.

Ayrıca web tarafındaki çalışmalara yeni başlıyorum, aksilik yaşanmazsa birkaç gün içerisinde tüm platformlarda çalıştığını gösteren bir video yayınlayacağım.

mevcut durum

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri