Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Minecraft'ta Japon Evi Nasıl Yapılır?

Konular
1,281
Çözüm
91
Online süresi
3mo 26d
Reaksiyon Skoru
4,056
Altın Konu
566
Başarım Puanı
274
MmoLira
136,792
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Minecraft'ta Japon Evi Nasıl Yapılır?​

Japon tarzı mimari görülmeye değer bir şeydir. Birçok Minecraft oyuncusu, modern mega yapılar, fütüristik yapılar veya ortaçağ kaleleri gibi gerçek hayattan veya kurgudan belirli tasarımları ve stilleri yeniden yaratmaktan hoşlanır.
Eğer Doğu veya Japon tarzı evlerin hayranıysanız Minecraft dünyanızda kendinize ait bir ev inşa edebilirsiniz.
İnternette seçebileceğiniz birçok makale ve taslak var, ancak biz size kendi tasarımlarınızı yapabilmeniz için bilmeniz gereken temel bilgileri göstereceğiz.

Kat Planının Oluşturulması​

İster küçük ister büyük bir ev inşa ediyor olun, inşaatı yaparken size rehberlik edecek bir kat planına sahip olmak her zaman iyidir.
Japon evinizin inşasına başladığınızda, yapılacak en iyi şey Levhalar kullanarak bir platform inşa etmek olacaktır. Birçok geleneksel Japon evi, bahçeye inebilmeniz için yerinde merdivenlerle yerden yüksekte görülür.
Bu Japon evi için L şeklinde toplam 3 oda inşa edeceğim. Öncelikle evimin kaplayacağı genel alanı belirlemek için Koyu Meşe Levhalar kullanıyorum.
Daha sonra platformun üzerine evin ana malzemeleri olacak olan Çizgili Ladin Kütükleri ve Pürüzsüz Kumtaşı kullanarak zemin planını inşa ediyorum.
Daha sonra platformu her taraftaki duvarlardan 2 blok öteye uzatıyorum.
Duvarlardaki iki büyük açıklık, iki ana girişin olduğu yerdir: temel olarak bu, açık bir panel olacaktır.
Dış kapılar dışında, duvarlara çeşitlilik katmak için her 3 blokta bir Çizgili Ladin Kütükleri koydum.

1744276858078.png

Bu evdeki odalar bir oturma alanı (ön tarafta büyük bir oda) olacak, arkasında bir mutfak ve yatak odası olacak. Yatak odasının evi çevreleyen küçük platforma açılan bir açıklığı olacak.

Duvarları İnşa Etmek​

Duvarlara çeşitlilik ve detay eklemek, onların öne çıkmasına ve bir stilden diğerine ayırt edilmesine yardımcı olur.

Japon evleri için duvarları çoğunlukla açık renkli bir malzeme ve daha koyu vurgular kullanarak inşa etmek iyidir. Benim yapımımda duvardaki sütunlar için Striped Spruce Logs ve geri kalanı için Smooth Sandstone kullandım, zeminler ise Dark Oak'tan yapıldı.

Bu yapının duvarları 5 blok yüksekliğindedir.

İstediğiniz bir duvarı seçin ve ortasına 2×1'lik bir delik kazın. Bunlar Jungle Trapdoors kullanarak yapacağımız pencereleriniz olacak. Pencerelerin dışına panjur gibi görünmeleri için Spruce Trap Doors eklemeyi seviyorum.

1744276869061.png

Köşede bıraktığımız 4 blok açıklığında evimiz için bir panel seti inşa edeceğiz. Bunlar için Spruce Trapdoors kullanacağız ve siz daha fazla Jungle Trapdoors veya size daha uygun başka bir tür kullanabilirsiniz.

İç Mekanı Dekore Etmek​

Alt katımızdaki 3 oda mutfak, oturma alanı ve yatak odası olacak. Üst kattaki oda sadece depolama için kullanılacak, ancak onu Büyüleyici bir köşe de yapabilirsiniz.

İç mekanı kurmanın birçok farklı yolu var. Bu Japon tarzı bir ev olduğu için, oturma odasında Halılar kullanarak alçak bir oturma alanı yapmayı seviyorum, ortada Levhalardan yapılmış güzel bir masa var.
Birkaç Kitaplık veya Sandık da eklemek iyi olur. Alanın çok kalabalık olmamasını tercih ediyorum.

1744276881080.png

Mutfakta tezgahı oluşturmak için bir duvar boyunca Jungle Wood Levhalar kullanıyorum, ortada bir Fırın var. Burada bir Kazan lavabo olarak kullanılabilir.

Tezgahın karşısındaki duvara raf olarak Slab'ları yerleştirdim ve Custom Heads kullanarak küçük Balkabakları ve Karpuzları dekorasyon olarak koydum.

1744276893817.png

Yatak odası, mobilya olarak sadece bir çift Yatak ve Sandık ile üç odanın en sade olanı olmaya devam ediyor. Burada levhalar Yataklara sehpa olarak da kullanılabilir.

Çatının İnşası​

Bir Japon evinin çatısı bazen en dikkat çekici ve temel özelliği olabilir. Hem renkleri hem de şekilleri onu sıradan bir evden ayırmaya yardımcı olur.

Bu çatı taş benzeri bir malzeme kullanılarak inşa edilecek. Popüler tercihler genellikle Taş Tuğla Levhalar ve Merdivenler veya Prismarine gibi daha mavi tonlu malzemelerdir.

Bu yapıda Taş Tuğla Döşemeler ve Merdivenler ile Orman Ağacı kullanacağım.

Alt katımızın üstünde Koyu Meşe Levhalar kullanarak bir tavan yaparak başlayacağız ve evin etrafındaki alanı seçtiğimiz Levhalarla kaplayacağız. Bir sıra Orman Ağacı ve diğeri Taş Tuğla Levhalarla.

Çatıda depolama amaçlı kullanacağım ek bir kat için yeterli alan olacak.

1744276904117.png

Bu üst katın yanlarını, çatıyı oluşturmak için Merdivenler ve Döşemelerle kaplayacağız. İlk önce, evin L şeklini takip ederek Taş Tuğla Döşemeleri ve Merdivenleri kullanarak bir çerçeve yapın.

Evin ön tarafı biraz garip aralıklı olduğundan, doğru görünene kadar Döşemeleri ve Merdivenleri karıştırmanız gerekecektir.

1744276914123.png

Çerçeveyi aşağı indirdiğinizde ve nispeten iyi göründüğünde, geri kalanını Jungle Wood Stairs and Slabs ile doldurun. L şeklinin köşesinde bu zor olabilir çünkü iki farklı tarafı birleştirmeniz gerekecek, ancak doğru görünene kadar deneyin.

Burada yanlış yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Bahçe​

Bu küçük evleri düşünen birçok kişi, aynı zamanda yanında uzanan güzel ve sakin bir bahçeyi de hayal eder.

Kum kullanarak öncelikle platforma ve ev girişine çıkan Merdivenlere giden bir yol yapacağım. Bu bahçeler genellikle sade görünümlüdür ve bol miktarda çalı ve gölet bulunur.

Kum yolu ve evin etrafında 1 blok derinliğinde bir gölet kazıyorum. Tam olarak istediğim bir şekil yok ve şekli rastgele. Kum'u geçtiğinden emin oluyorum, böylece göletin üzerine iki köprü inşa etmek için bir bahanem olabilir.

Havuza somon veya morina balığı ve nilüfer yaprakları eklerseniz daha canlı bir görüntü elde edersiniz.

Sönmüş kamp ateşleri ve ladin tuzak kapılarıyla kurduğum köprüler.

1744276929264.png

Eğer alanınız varsa köşeye biraz Bambu ekleyin ve serbestçe büyümesine izin verin. Ayrıca biraz Azalea ağacı da ekliyorum ama Huş veya Meşe de aynı derecede hoş görünecektir.

Eğer yeriniz ve zamanınız varsa, kendinize özel bir kiraz ağacı yapmayı deneyin !

Evinizin etrafındaki duvarlar da kendi tarzlarını taşır. Genellikle üstlerinde bir çatı bulunan kalın ve uzun duvarlar olarak tasvir edilirler. Ben tüm bahçemi çevrelemek için normal bir Diyorit Duvar kullanıyorum.

Mülkün girişini Diyorit merdivenler kullanarak dairesel yapıyorum. Girişi köşelerde Merdivenler ile 3×3'lük bir açıklık haline getiriyorum.

1744276940370.png

Bahçeyi duvarla çevirdikten sonra, duvara bir çatı verme zamanı geldi. İnsanların Prismarine'den Nether Bricks'e kadar çeşitli malzemeler kullandığını gördüm. Bu yapı için ben şahsen Warped Wood Stairs and Slabs kullandım.

Şimdi, bahçenin tamamının canlanmasına yardımcı olan oldukça şık bir numarayı duvarımda kullanıyorum.

Duvarın çatısının içinde bahçenin her tarafında boş alan var. Çatının içine Spore Blossoms koyarsanız, bahçeniz güzel yüzen parçacıklarla dolacak.

Eğer onları koyacak iyi bir yeriniz yoksa, onları gizlemenin iyi bir yolu budur.

Son olarak, Kum yolunu Arnavut kaldırımlı levhalarla kaplıyorum ve her şeyin görünümünden memnun kalana kadar etrafa rastgele Azalea Çalıları ekliyorum.

Eline Sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri