Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Minecraft'ta Gemi Nasıl Yapılır?

Konular
1,281
Çözüm
91
Online süresi
3mo 26d
Reaksiyon Skoru
4,056
Altın Konu
566
Başarım Puanı
274
MmoLira
136,792
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Minecraft'ta Gemi Nasıl Yapılır?​

Minecraft'ın Denizleri ve Okyanusları uçsuz bucaksızdır ve bulunmayı bekleyen birçok sır barındırır. Minecraft Teknenize atlayıp Enkazları aramak ve gömülü Hazineleri bulmak için sulara açılmaktan daha iyi bir şey yoktur.
Birçok Okyanus Biyomunda, Plajlar boyunca veya Okyanusun dibinde bulunabilen birçok Gemi Enkazına mutlaka rastlamışsınızdır.
Herhangi bir gemiyi bulduğumda tasarımından ilham alıyorum ve üssümde veya köyümde bir limanda kullanmak üzere kendime ait bir gemi nasıl yapabileceğimi merak ediyorum.
O halde Minecraft'ta gemi inşa etmenin bazı yollarına göz atalım.

Küçük Bir Nehir Gemisi İnşa Etmek​

Elbette bir geminin yedi denizde seyahat etmek için tasarlanmış devasa bir gemi olması gerekmez. Daha içeride bir limanız varsa küçük bir Nehir gemisi de inşa edebilirsiniz!
Öncelikle geminizi sığdırabileceğiniz daha geniş bir Nehir bulmanız veya biraz arazi düzenlemesi yapmanız gerekecek.
Başlamak için malzemelerimizi seçeceğiz. Ben şahsen, inşa etmeden önce Nehir yakınında gördüğüm Ahşap türünü kullanmayı seçtim.
Öncelikle gemi gövdesinin ne kadar derin olmasını istiyorsam veya ne kadar derin olabilirsem, Slab'ları o kadar derinliğe yerleştiririm. Nehriniz daha sığsa, geminin hala yüzer gibi görünmesi için Slab'ları tabandan yarım blok yukarıda kullanmak iyi olur.
Slabs ile gemimin olmasını istediğim kadar uzun bir çizgi çiziyorum ve bunu geminin merkezi olarak kullanacağım. Anahtar ve zorluk her iki tarafı da simetrik tutmak olacak.
Geminin şeklini oluşturmak için normal Tahta Bloklar ile Merdivenler ve Levhalar arasında dönüşümlü olarak kullanıyorum. Yardımcı olabilecek bir şey, tüm şeyin nasıl kıvrılacağını ve görüneceğini görmek için temel bir taslak oluşturmaktır.

1744278734833.png

Ahır veya ahır çatısı inşa ederken olduğu gibi, pürüzsüz bir eğri olmasını ve engebeli olmamasını istersiniz.

Küçük gövdeyi bitirince güverteyi inşa etmek için Levhalar kullanıyorum. Farklı bir ağaç türünden Çitler kullanarak güvertenin etrafını çevreliyorum, böylece düşmesi kolay olmuyor ve güvertenin ortasına kumaş için Beyaz Bayraklar ile küçük bir yelken yapıyorum.

1744278751404.png

Gerisi tamamen sizin kişisel tarzınıza ve dekorasyonunuza kalmış.

1744278760055.png

Küçük Bir Gemi İnşa Etmek İçin Bir Tekne Kullanmak​

Eğer sıfırdan böyle bir gemi inşa etmek sizin için çok fazla iş ve çok büyükse, oyunda üretebileceğiniz orijinal Tekneyi kullanarak yapabileceğiniz eğlenceli bir alternatif var.

Bu gemiler aynı zamanda daha büyük tekneler olarak da düşünülebilir ve çoğunlukla levhalar, tuzak kapılar ve tabii ki tekne gibi blokları kullanarak inşa edilirler.

Daha büyük bir gemide yaptığınız gibi benzer şekilde başlarsınız. Gemiye genel bir şekil vermek için uçlarda Merdivenler ile birlikte en az 4 blok uzunluğunda yapmak isteyeceksiniz.

1744278770088.png

Bir Tekne toplam iki blok kaplar ve bunu burada kullanacağız, böylece yapı tamamlandığında Teknedeki kürekler gemimizin yan tarafından çıkıyormuş gibi görünecek. Kalan iki (veya daha fazla) ek bloğu, kullanmamız için bir Fıçı, Sandık veya Üretim Masası koymak için kullanabiliriz.

Kenarları seçtiğiniz ahşap malzemeden yapılmış İşaretler veya Tuzak Kapılar ile kaplayabilirsiniz. Tuzak Kapıları seçtim çünkü görünüşlerini tercih ediyorum.

Son olarak, yelkenimizi yapmak için bir kez daha Çitler ve Bayraklar kullanacağız. Çiti Crafting Table veya Barrel'a yerleştirirken CTRL tuşuna basılı tutmak, onu yerleştirirken ona erişmenizi engelleyecektir.

1744278779308.png

Yelkeni sadece 3 blok yüksekliğinde yapıyorum ve yelkenin uzunluğu boyunca 3 adet bayrağı asmadan önce yan tarafına fazladan bir Çit ekliyorum.

Büyük Bir Gemi İnşa Etmek​

Denizlere uygun büyük bir gemi inşa etmek için önceki tasarımlarımıza kıyasla çok daha fazla alana ihtiyacımız olacak.

Bunun için karadan daha uzak bir nokta, tercihen Okyanus, Derin Okyanus veya genel bir derin deniz biyomunda bir yer bulmanızı öneririm. Gemimizin dibinin Su veya kıyıya ulaşmasını istemeyiz.

Nehir gemimizde olduğu gibi buna da merkez ve omurgayı yaparak başlayacağım. Normal Ahşap Tahta blokları kullanıyorum, merkez toplamda 3 blok kalınlığında olacak.

Uzunluğumu elde ettiğimde, daha önce yaptığım gibi her iki taraftaki iskeleti yapmaya devam ediyorum. Bu şekilde gemi için istediğim şekli ve boyutu anlayabiliyorum.

1744278789861.png

Bunu yaptıktan sonra, anahattı ve üst güverteyi doldurma ve alt güvertede kalmış olabilecek Süngerli Suyu çıkarma adımlarını izliyorum.

Şimdi, bu gemi daha büyük olduğu için hem içine hem de üstüne daha çok şey sığdırabiliriz. İçerisini hayali mürettebatım için saklıyorum. Alt güverteye inmek için ahşap bir kiriş üzerinde bir Merdiven kullanıyorum ve bir tarafını da yatakhaneleri inşa etmek için kullanıyorum.

Karşı tarafta ise gemideki eşyalarımı koyabileceğim küçük bir mutfak ve genel depolama alanı olacak.

1744278801829.png

Bazı durumlarda inşaat için sıkışıklık olsa da, rahatlık hissi yaratıyor.

Üst güverteye birkaç Varil ve Çit koydum, ayrıca cilalı siyah taş duvarlardan yapılmış bir çift geçici top da koydum. Bence bu yapılar için wlackstone iyi görünüyor.

Geminin arkasına geminin dümeninin olacağı küçük bir platform inşa ediyorum. Daha büyük bir geminiz varsa buraya bir kaptan odası bile inşa edebilirsiniz.

Üst güvertenin ortasında gemimizin büyük yelkenini inşa etmek için Ladin Kütükleri kullanıyorum. En üstteki Merdivenleri kullanarak bir karga yuvası inşa ediyorum.

Banner'lar bu yelken için çok küçük olacağından, kapalı bir yelken gibi görünmesi için en üstte Beyaz Yün blokları kullanıyorum. Açık bir yelken istiyorsanız, aynı blokları kullanarak yapabilirsiniz.

1744278811100.png

Geriye sadece iç ve dış detaylar kalacak.

Bu tür gemiler için ışıklandırmayı söndürmek önemlidir, bu yüzden Meşaleler veya Fenerler kullanmak çok önemlidir. Creeper gibi bir Mob geminin bir yerinde belirirse tek bir patlama tüm çalışmanızı mahvedebilir ve sizi denizde mahsur bırakabilir.

Bunu engellemek için Mob'un yarattığı kederi kapatabilir veya geminizin mümkün olduğunca her yerini aydınlatabilirsiniz.

Eline Sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri