Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Minecraft'ta Spiral Merdiven Nasıl Yapılır?

Konular
1,281
Çözüm
91
Online süresi
3mo 26d
Reaksiyon Skoru
4,056
Altın Konu
566
Başarım Puanı
274
MmoLira
136,792
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Minecraft'ta Spiral Merdiven Nasıl Yapılır?​

Merdivenler, Minecraft'ta her bir bloğun üzerine atlamak yerine belirli yerlere daha hızlı ulaşmak için kullanılabilen tırmanılabilir bloklardır. Sadece bu değil, aynı zamanda bir yapının birçok farklı bölümünde dekorasyon olarak da kullanılabilirler.
Merdivenler yapımı kolaydır ve ahşaptan çeşitli taş türlerine kadar birçok farklı renk ve malzemeden üretilir.
Çoğumuz ortalama bir merdivenin nasıl inşa edileceğini zaten biliyoruz, ancak çoğumuzun geçmişte spiral bir merdiven inşa etmekte zorlandığına inanabilirim. Minecraft'ta dairesel bir şey yapmak zor olabilir.
O halde spiral merdivenin kolay yoldan nasıl yapılacağına bir bakalım.

Minecraft Merdiven Tarifi​

• 6 Katı blok (herhangi biri)
Merdiven yapmanın tarifi basittir.

1744279059284.png

Yukarıdaki görselde gösterildiği gibi bunları merdiven şeklinde çalışma masasına yerleştirin.

Bunlardan biri toplamda 4 merdiven verecektir. 64 bloktan oluşan bir yığın 40 Merdiven verir, geriye 4 blok kalır.

Oyundaki hemen hemen her türlü katı bloktan Merdiven inşa edebilirsiniz ve her birini aynı şekilde inşa edersiniz.

1744279070864.png

Merdiven yapımında kullanabileceğiniz malzemelerin listesi oldukça uzundur ancak ben genellikle malzemeleri ahşap merdiven ve taş merdiven olarak ayırıyorum.

Ahşap Merdivenler oyunda bulunan tüm ağaç türlerinden yapılabilir ve bunlara şunlar dahildir:

• Meşe
  • Koyu Meşe
  • Ladin
  • Orman
  • Akasya
  • Huş ağacı
  • Kızıl Ağaç
  • Eğrilmiş Ahşap
Taş olanlar için liste daha da uzun, ama bulabileceğiniz daha kolay olanlardan bahsedeceğim.

• Arnavut kaldırımı
  • Pürüzsüz Taş
  • Andezit
  • Diyorit
  • Granit
  • Kumtaşı
  • Tuğla
Bunların her biri, tüm farklı varyasyonlarını içerir. Arnavut kaldırımı ve taş için, yosunlu varyasyonlarının yanı sıra taş Tuğlaları da içerir.

Andezit, Diyorit, Granit gibi malzemelerin de merdivenlerinin cilalı versiyonları var ve bunlar gibi daha niceleri.

Minecraft'ta Merdivenli Bina​

Çoğu yapı bloğu yere yerleştirildiğinde basitçe, yani, yerleştirilir. Minecraft'taki merdivenlerde durum böyle değil.

Görüyorsunuz, Merdivenleri nasıl yerleştirdiğinize ve bitişik bloklarda Merdivenler olup olmadığına bağlı olarak, Merdivenler farklı davranabilir. Ayrıca ters çevrilebilen bir tür yapı bloğudur.

O halde, size merdivenlerin binanızı çok daha kolay hale getirmek için nasıl yerleştirildiğini açıklayayım.

Tek bir Stair bloğunu yerleştirirken her zaman karakterinize bakacak şekilde döndürülecektir. Bir bloğun üstüne yerleştirmek, normalde olduğu gibi dik durmasını sağlayacaktır. İlk bloğun yanına ek bir Stair bloğu yerleştirmek, bunların birbirine bağlanmasını sağlayacaktır.

Ancak yandaki Merdiven bloğunu yana doğru bakacak şekilde yerleştirirseniz blok aşağıdaki gibi eğrilecektir.

1744279083922.png

Bu, spiral merdivenimizi yaparken bizim için oldukça önemli bir mekanik olabilir.

Bir Merdiveni ters koymak için yanlarını veya tabanını görebileceğiniz bir bloğa ihtiyacınız var. Bir yapıda bir duvar veya tavan düşünün. Merdiveni bir bloğun tabanına ters koyuyorsanız yapmanız gereken tek şey tıklamaktır.

Ancak, blokların yanına bir Merdiven koyduğunuzda, bunlar dik veya baş aşağı yerleştirilebilir. Bunun püf noktası, nişangahınızın nereye baktığını bilmektir.

Eğer bir bloğun alt kısmını işaret ediyorsa Merdiven dik olacaktır. Eğer bloğun üst kısmını işaret ettiyseniz ters yerleştirilecektir.

1744279093190.png

Merdivenler, baş aşağı veya dik olarak, bir bloktan sarkacak veya yan yana yerleştirildiğinde yine de eğri olacak ve birbirine bağlanacaktır.

Merdivenler için kullanılmasa bile, bu mekanikler belirli yapılara detaylar eklerken işe yarayabilir. Minecraft'ta bir at ahırı inşa ederken Merdiven kullanmayı seviyorum, böylece biraz daha rustik görünüyor ve hacim kazandırıyor.

Küçük Bir Spiral Merdiven Nasıl Yapılır​

Bazen yerden tasarruf etmek için küçük bir spiral merdivene ihtiyacınız olur. Ben bazen yarı dairesel küçük yapılar inşa etmeyi severim, çünkü onları oldukça rahat buluyorum.

Bu yapılarda yapının bir tarafının tamamının çok görünür bir merdivenle kaplanması ideal değildir. Ancak spiral bir merdiven isteyebileceğim mükemmel bir merkez parçası olabilir.

Spiral merdivenler inşa ederken ilk ipucum bir merkeze sahip olmaktır. Daha küçük bir merdiven durumunda, sadece tek bir blok veya 2x2 kare olacaktır. Daha küçük versiyonu tercih ediyorum, böylece 3x3 karelik bir alanla çalışıyorum.

Buradaki püf noktası, normalde dönüş yapacağınız köşelere her zaman düz bir blok (tam bir blok, bir levha veya ters merdiven) koymanız ve merdivenleri bunlara bağlamanızdır.

Bu yapıda, düz köşeleri oluşturmak için ters merdiven kullandım, çünkü bunları aynı zamanda tüm merdivene daha fazla hacim kazandırmak için de kullanabilirdim.

Gösterim amacıyla ters merdivenleri koyu kırmızı merdivenlerle değiştirdim, böylece tam olarak nereye ve nasıl yerleştirdiğimi görebilirsiniz. Alanınız darsa bunları levhalarla değiştirmenizi öneririm.

1744279116003.png

Yani bunu özetlemek gerekirse, bunun için temel şema başlangıçta iki basamak ve daha sonra basamaklar ve levhalar (veya diğer düz bloklar) arasında dönüşümlü olarak ilerlemek olurdu.

Büyük Bir Spiral Merdiven Nasıl Yapılır​

İlk başladığımda, büyük spiral merdivenler yaparken çok zorlanıyordum. Onları hantal veya düşmesi kolay olmayacak şekilde yapmak zordu, bu yüzden size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Tıpkı daha küçük merdivenlerde olduğu gibi, en büyük ipucum bir tür merkeze sahip olmaktır. Eski yapılarımda, merdivenlerimi bir tarafa doğru çok fazla spiral yaptığım için sık sık zorlanıyordum, aksi takdirde merkez simetrik olmazdı.

Bir merkez de iyidir çünkü merdiveni farklı bir yapı etrafında hareket ettirebilirsiniz. Üslerimden birinde büyük bir akvaryum inşa etmiştim ve etrafında spiral şeklinde bir merdiven inşa etmiştim.

Spiral bir merdiven için en iyi merkez türü bir kare yerine bir "daire" olabilir. Bu şekilde merdiveninizi yuvarlayabileceğiniz köşeleriniz olur.

Bir sonraki ipucu, levhaların sizin dostunuz olduğunu ve inşayı çok daha kolay hale getireceğini ve büyük bir merdiveni tırmanmanızı daha akıcı hale getireceğini hatırlamaktır. Bazı durumlarda, merdivenler yerine tüm merdiven için levhaları kullanmayı daha kolay bulabilirsiniz.

Ancak bu yapı için, her ikisiyle de nasıl çalışacağınızı göstereceğim. Merdivenlerle başlayalım.

1744279130423.png

Merkezim küçük, 5x5'lik bir daire.

İlk birkaç blok için bina nispeten kolay. Sadece merdivenleri her zamanki gibi yerleştiriyorum ve 4 blok boyunca ileriye ve yukarıya doğru hareket ediyorum.

Küçük merdivenin aksine, sadece bir dönüş için düz bir platform yapmayacağız. Bunları akıcı bir hareketle gerçekten spiral yapacağız.

5. blokta spiral merdivenimin kıvrımına ulaşacağım ve biraz yardımcı olması için levhalar kullanmaya başlayacağım. Bu sadece geçişin biraz daha pürüzsüz görünmesi içindir. Aşağıdaki görüntüde levhalar için farklı bir renk kullandım, böylece onları nereye yerleştirdiğimi görebilirsiniz.

Biraz hantal hissettirebilir veya yürüyüşleri onları nasıl yerleştirdiğinize bağlı olarak o kadar pürüzsüz olmayabilir. İyi olan şey, seçeneklerinizle oynayabilmenizdir.

1744279139596.png

Bu tarz yapılar gözetleme kuleleri inşa ederken inanılmaz derecede işe yarıyor.

Spiral Merdiven İnşa Etmek İçin Levhalar Kullanmak​

Levhalarla inşa ederken şekillendirmek biraz daha kolay olduğundan, gerçek merdiven blokları kullanmadan merdiveninizi inşa etmeyi de seçebilirsiniz.

Önceki merdivende izlediğim yolu izleyeceğim, ancak bu sefer sadece döşeme levhaları kullanacağım.

Döşemeleri kullanırken hemen fark edebileceğiniz ufak bir dezavantaj, merdivenlerde olduğu kadar hızlı tırmanmıyor olmanızdır. Bunun nedeni, döşemenin sadece yarım blok yüksekliğinde olmasıdır.

Bu yüzden döşemelerle inşa ederken üst katlarınızın çok yüksekte olmadığından emin olun, aksi takdirde onlara ulaşamayabilirsiniz. Ayrıca, bloklarınızı saydığınızdan emin olun. Bir seferde yalnızca yarım blok hareket ettiğiniz için, bir sonraki kata ulaşmadan önce merdiveninizi bitirmeniz mümkün olabilir.

1744279154015.png

Eğer üst katınız bloğun en üstünde değil de yarısında bulunan döşemelerden yapılmışsa, eşyalarınızı koyamazsınız.

Daha önce olduğu gibi, size nasıl yerleştirdiğimi göstermek için kızıl levhalar kullanıyorum. Levhalarla inşa etmeyi daha kolay buluyorum, görebileceğiniz gibi, onlarla kolayca bir desen oluşturabiliyorum ve inşanın çok daha pürüzsüz görünmesini sağlayabiliyorum.

Bir sonraki kale yapınıza böyle bir merdiven eklemeyi düşünün !

Eline Sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri