- Konular
- 35
- Online süresi
- 16d 13h
- Reaksiyon Skoru
- 89
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 8 Yıl 25 Gün
- Başarım Puanı
- 97
- MmoLira
- 8,563
- DevLira
- 75
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Biliyor musun, bahsettiğin şeyler zaten n2play sunucusunun dosyalarında yapılmış? Bu dosyalarda her şey yeniden yazılmış.
- Konular
- 7
- Online süresi
- 2mo 13d
- Reaksiyon Skoru
- 65
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 3 Yıl 12 Ay
- Başarım Puanı
- 63
- MmoLira
- 2,178
- DevLira
- 9
metin2 sıfırdan kodlicakta metin2yi kurtarıcak peh
- Konular
- 5
- Online süresi
- 2d 5h
- Reaksiyon Skoru
- 22
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 23
- MmoLira
- 1,050
- DevLira
- 9
metin2 sıfırdan kodlicakta metin2yi kurtarıcak peh
Selamlar, sanırım yazdıklarımdan bazıları sizi ilgilendiriyor, tepkinizi saçma buldum. Tahminimce "plugin geliştirici" birisiniz.
1-> bu şahsi tatmindir, tek alan ve uğraş insanı boğuyor. Kaldı ki bu bana eski ve dandik de olsa bir oyunun genel çerçevesi hakkında bilgi ve tecrübe kazandırır bu da benim için yeterlidir.
2-> biri böyle bir şeye niyetlenmişse ve siz bu topluluktaysanız bunu desteklemeseniz de aklınızca alaya almaya çalışmak acziyettir.
3-> böyle bir niyetim yok
4-> buna ihtiyacım yok
5-> üstteki iki madde olmasa bile bu yaptığımı takdir etmeniz(kimseden böyle bir beklentim yok, açıkçası umrumda da değil) gerekir, taşlamanız değil(bu sizi ancak sizin zekanızdakiler arasında havalı yapar). Nedense bizim insanımızda garip bir haset mevcut.
- Konular
- 5
- Online süresi
- 2d 5h
- Reaksiyon Skoru
- 22
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 23
- MmoLira
- 1,050
- DevLira
- 9
Metin2 ile uğraşan biri değilim dolayısıyla "n2" dediğiniz şeyin bir proje olduğunu düşünüyorum, müsait anımda bir göz atarım.Biliyor musun, bahsettiğin şeyler zaten n2play sunucusunun dosyalarında yapılmış? Bu dosyalarda her şey yeniden yazılmış.
- Konular
- 5
- Online süresi
- 2d 5h
- Reaksiyon Skoru
- 22
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 23
- MmoLira
- 1,050
- DevLira
- 9
Evet olabilir o zamanların standartlarına göre c style daha yoğun kodlarda, mantığınız doğru.Onlarla dolu değil de kaynak kodunun tamamı koca bir code smells örneği desek çok daha isabetli olabilir.Temeli 2002-2004 yıllarına dayanıyor ve döneminde çalışan senior devleri dahil ekiplerinin çok büyük bir çoğunluğunun C dilinde uzman devler olduğunu düşünüyorum, fonksiyon yapıları, oldukça ezber gözüken kodlama stilleri bana böyle düşündürdü. Pek çoğunun C++ ile herhangi bir bağlantısı olmadığını ve hatta bu projeyi geliştirirken bazı şeyleri öğrendiklerini düşünüyorum, bence bu source 2004 dönemi için bile oldukça özensiz, plansız ve kesinlikle profesyonellikten uzak, aynı dönemin oyunu olan hatta hala dünyanın en büyük MMORPG oyunu olan WoW en büyük örnek, aradaki kaynak farkı, profesyonellik bambaşka düzeyde.
Bahsettiğiniz projenin üstteki arkadaşın da dediği gibi bölüm bölüm yapılabilmesi bence de çok güç, o kadar birbirine bağlı bir kaynak ki örneğin eğer solid prensipleriyle refactor etmek istiyorum derseniz muhtemelen en basitinden yüzlerce yeni class yazmanız gerekir, çok uzun bir iş ve uğraşa değeceğinden de şüpheliyim. Bu kadar detaylı olmasa da bunu belirli bir düzeyde yapan projeler de var örneğin N2Play dosyalarını incelemenizi öneririm, tam bir refactor sayılmayabilir ama güzel iştir.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)