- Konular
- 0
- Online süresi
- 21d 16h
- Reaksiyon Skoru
- 11
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 6 Yıl 4 Ay 19 Gün
- Başarım Puanı
- 59
- MmoLira
- 9,219
- DevLira
- 0
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Protobuf'un yeniden düzenlenmesi/uygulanmasıyla hangi performansın, verimliliğin, sorunların veya olanakların ilişkili olduğunu test eden var mı?
- Konular
- 872
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 1mo 11d
- Reaksiyon Skoru
- 1,287
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 11 Yıl 11 Ay 16 Gün
- Başarım Puanı
- 304
- MmoLira
- 4,143
- DevLira
- 0
yüzme biliyorum diyerek karadenize girmek gibi. size tavsiyem, önce oyunun mantığını ve çalışma yapısını öğrenmeniz.
forum.turkmmo.com
şu konuya bakarsak; oyun açmak veya bir projede bulunmak bir kenara, oyunculuk dışında bilginiz sıfır. bu durumda "intern" seviyede bile olamayan "devlobırslar" sizden daha tecrübeli.
paylaşım yapanların çoğu; yazılım konusunda az bilgili ama foruma ve oyuna katkıda bulunmaya çalışır, oyun bilgisi vardır x yeri değiştirirsem y tarafı beklenmedik bir davranış sergileyebilir diyebilir ama siz diyemezsiniz.
karakter ve mob classının aynı olması; binek(isim, level, hız, hareket vb.), pet(isim, level, hız, hareket vb.), sahte oyuncu(isim, level, hız, align, skill vb.) belki aklıma gelmeyen onlarca şeyin aynı özelliklerini tek bir yerden yönetmenize olanak tanır.
bu durumda, köklü bir değişiklik yapmak hayatı pamuk ipliğine bağlı olan bir oyunu mahvetmek gibi bir şey. özellikle "devlobır" değilseniz bu kaçınılmaz bir sondur. bahsettiğim şey basit bir iteratorı auto yapmak değil.
son;
aylarca hatta yıllarca sorunsuz test yapabilirsiniz. bu oyun size gerçek yüzünü aktif oyunda gösterir, test sunucuda değil. şimdiden başarılar
Use 'explicit' for Conversion Operator
Aşırı önem arz eden bir konu değil. Metin2 geliştiricilerinin(devlobırslar) bunun ne olduğu hakkında fikirlerinin olmadığına da eminim. implicit type conversionları engellemek ve sadece explicit type conversionlara izin vermek için explicit keywordu ekleyebilirsiniz. game/src/vid.h operator...
paylaşım yapanların çoğu; yazılım konusunda az bilgili ama foruma ve oyuna katkıda bulunmaya çalışır, oyun bilgisi vardır x yeri değiştirirsem y tarafı beklenmedik bir davranış sergileyebilir diyebilir ama siz diyemezsiniz.
karakter ve mob classının aynı olması; binek(isim, level, hız, hareket vb.), pet(isim, level, hız, hareket vb.), sahte oyuncu(isim, level, hız, align, skill vb.) belki aklıma gelmeyen onlarca şeyin aynı özelliklerini tek bir yerden yönetmenize olanak tanır.
bu durumda, köklü bir değişiklik yapmak hayatı pamuk ipliğine bağlı olan bir oyunu mahvetmek gibi bir şey. özellikle "devlobır" değilseniz bu kaçınılmaz bir sondur. bahsettiğim şey basit bir iteratorı auto yapmak değil.
son;
aylarca hatta yıllarca sorunsuz test yapabilirsiniz. bu oyun size gerçek yüzünü aktif oyunda gösterir, test sunucuda değil. şimdiden başarılar

- Konular
- 5
- Online süresi
- 2d 5h
- Reaksiyon Skoru
- 22
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 23
- MmoLira
- 1,050
- DevLira
- 9
"karakter ve mob classının aynı olması; binek(isim, level, hız, hareket vb.), pet(isim, level, hız, hareket vb.), sahte oyuncu(isim, level, hız, align, skill vb.) belki aklıma gelmeyen onlarca şeyin aynı özelliklerini tek bir yerden yönetmenize olanak tanır."
Aşağıdaki kitabı ve SOLID prensiplerini okuduktan sonra diğer konularda konuşabileceğimizi düşünüyorum, açtığım konu ile alakalı ben yazılım mühendisiyim ve bana göre doğru olan dilin idiomları, rule setleri ve kodun logici. Bir gün C++'da üretim yapacak olursanız bir primitive type operatoru explicit yapmayıp PR açın ve reviewerınızdan gelen yorumu okuyun.
Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software
Aşağıdaki kitabı ve SOLID prensiplerini okuduktan sonra diğer konularda konuşabileceğimizi düşünüyorum, açtığım konu ile alakalı ben yazılım mühendisiyim ve bana göre doğru olan dilin idiomları, rule setleri ve kodun logici. Bir gün C++'da üretim yapacak olursanız bir primitive type operatoru explicit yapmayıp PR açın ve reviewerınızdan gelen yorumu okuyun.
Son düzenleme:
- Konular
- 198
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 17d 3h
- Reaksiyon Skoru
- 2,667
- Altın Konu
- 3
- Başarım Puanı
- 278
- MmoLira
- 795
- DevLira
- 103
"karakter ve mob classının aynı olması; binek(isim, level, hız, hareket vb.), pet(isim, level, hız, hareket vb.), sahte oyuncu(isim, level, hız, align, skill vb.) belki aklıma gelmeyen onlarca şeyin aynı özelliklerini tek bir yerden yönetmenize olanak tanır."
daha şu solid saçmalığını aklı başında bir tane insandan duymadım genelde hepte web geliştiricilerinin ağzında sakız olmuş halde. bugüne kadar hiç bir oyun sunucusu yazdınız mı ya da oyun geliştirme hakkında bir kitap/makale okudunuz mu bilmiyorum ancak gerçekten merak ediyorum acaba bu sektörde nerede ya da hangi projede kat kat layerlar, inheritance, polymorphism, raii kullanıldığını gördünüz? bahsettiğimiz alanda en önemli şey performanstır yani bahsettiğiniz solid gereksinimlerinin ya da bahsettiğim temel c++ saçmalıklarının tamamen engel olduğu performans, entity'den character'e abstraction kullanılmışken acaba neden bahsettiğiniz gibi karakter, mob, metin vs hepsi için ayrı ayrı sınıflar kullanılmamış acaba? yıllarca tecrübesi olan adamların beyni yetmemiştir muhtemelen, ya da solid prensiplerini öğrenmemişlerdir henüz.
sizin için solid bu kadar önemliyse ue kullanabilirsiniz, tam aradığınız motor. builtin haliyle bir sunucu yapın yanyana pc yanmadan 100 kişi oynatabilecek misiniz bakalım.
- Konular
- 468
- Çözüm
- 271
- Online süresi
- 11mo 27d
- Reaksiyon Skoru
- 8,235
- Altın Konu
- 47
- TM Yaşı
- 8 Yıl 8 Ay 1 Gün
- Başarım Puanı
- 326
- MmoLira
- 97,827
- DevLira
- 242
Üslubunuz ve yöneliminiz çok iğrenç. Bu forumdaki hiçbir insan bana dememiştir, demez. Siz bu forumdaki her bir üyeye hakaret etmiş sayılıyorsunuz. Bu egonuzla en fazla hava alacağınızı düşünüyorum. Egonuzu kontrol edemezseniz bir gün yere çakılınca anlarsınız. Ayrıca beni süzmeye ve araştırma yapmanıza gerek yok. Ben o bahsettiğiniz insanlardanım.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)