Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
mavzermete 1
mavzermete
M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
Hikaye Ekle

Metin2 Code Refactor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0x23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

daha şu solid saçmalığını aklı başında bir tane insandan duymadım genelde hepte web geliştiricilerinin ağzında sakız olmuş halde. bugüne kadar hiç bir oyun sunucusu yazdınız mı ya da oyun geliştirme hakkında bir kitap/makale okudunuz mu bilmiyorum ancak gerçekten merak ediyorum acaba bu sektörde nerede ya da hangi projede kat kat layerlar, inheritance, polymorphism, raii kullanıldığını gördünüz? bahsettiğimiz alanda en önemli şey performanstır yani bahsettiğiniz solid gereksinimlerinin ya da bahsettiğim temel c++ saçmalıklarının tamamen engel olduğu performans, entity'den character'e abstraction kullanılmışken acaba neden bahsettiğiniz gibi karakter, mob, metin vs hepsi için ayrı ayrı sınıflar kullanılmamış acaba? yıllarca tecrübesi olan adamların beyni yetmemiştir muhtemelen, ya da solid prensiplerini öğrenmemişlerdir henüz.

sizin için solid bu kadar önemliyse ue kullanabilirsiniz, tam aradığınız motor. builtin haliyle bir sunucu yapın yanyana pc yanmadan 100 kişi oynatabilecek misiniz bakalım.
Ben web geliştirici değilim, SOLID'in tek amacı inheritance mı sizce? Tek aklı başında birinden duymadıysanız Robert C. Martin size göre bir aptal falan olmalı. Vpointer evet maliyet yüklüyor ve kalıtımı dediğiniz gibi kat kat kullanmıyorum ama gidip de bir class'a 5 farklı anlam yüklerseniz işler değişir, yazılım sadece "ha çalışıyor tamam" mantığıyla gidecek bir iş değil. Madem bu kadar iyisiniz yazsaydınız sıfırdan server-side olarak metin2yi? Bir konu açıp bu kadar taşlanmanın mantığını anlamış değilim, sadece bir kişi DM'den yazdı geriniz burdan laf söylüyor, kalkıp sizle yazılım ve c++ hakkında tartışacak değilim siz uymayın, kafanıza göre takılın.

Son düzenleme:
Üslubunuz ve yöneliminiz çok iğrenç. Bu forumdaki hiçbir insan bana dememiştir, demez. Siz bu forumdaki her bir üyeye hakaret etmiş sayılıyorsunuz. Bu egonuzla en fazla hava alacağınızı düşünüyorum. Egonuzu kontrol edemezseniz bir gün yere çakılınca anlarsınız. Ayrıca beni süzmeye ve araştırma yapmanıza gerek yok. Ben o bahsettiğiniz insanlardanım.
Ben egoist biri değilim, forumdaki ücretli kısmındaki konu sahiplerinin bilgilerine, paylaştıklarına ve şikayet kısımlarını kontrol ettim sadece. Siz insanlara "biliyorum" diye bir şeyler satıp arkasında duramıyorsanız burda sorun benim egom değil sizin kişiliğinizdir. Sözüm kimseye şahsi değil geneldir.

Ben egoist biri değilim, forumdaki ücretli kısmındaki konu sahiplerinin bilgilerine, paylaştıklarına ve şikayet kısımlarını kontrol ettim sadece. Siz insanlara "biliyorum" diye bir şeyler satıp arkasında duramıyorsanız burda sorun benim egom değil sizin kişiliğinizdir. Sözüm kimseye şahsi değil geneldir.
O zaman kendinizi doğru bir şekilde ifade edin. Bu şekilde yanlış anlaşılmaya sebep olunmasın. Görüyorsunuz ki yalnızca ben bu şekilde anlamadım. Bu da sizin bir eksiğinizin olduğunun kanıtıdır.

Ben web geliştirici değilim, SOLID'in tek amacı inheritance mı sizce? Tek aklı başında birinden duymadıysanız Robert C. Martin size göre bir aptal falan olmalı. Vpointer evet maliyet yüklüyor ve kalıtımı dediğiniz gibi kat kat kullanmıyorum ama gidip de bir class'a 5 farklı anlam yüklerseniz işler değişir, yazılım sadece "ha çalışıyor tamam" mantığıyla gidecek bir iş değil.
yazdıklarımın tamamı oyunun yani genel olarak bir mmorpg'nin server tarafı üzerineydi, tekrar okursanız daha net anlaşılır muhtemelen ve soru hale geçerli bugüne kadar bahsettiğim şekilde geliştirilen bir tane mmorpg sunucusu projesi gördünüz mü? x kişisinin prensip üretmesi o prensibin her sektörde işlevsel olacağı anlamına gelmez söz konusu mmorpg ise hız > solid/oop konusunun tartışmaya açık olduğunu düşünmüyorum

Madem bu kadar iyisiniz yazsaydınız sıfırdan server-side olarak metin2yi? Bir konu açıp bu kadar taşlanmanın mantığını anlamış değilim, sadece bir kişi DM'den yazdı geriniz burdan laf söylüyor, kalkıp sizle yazılım ve c++ hakkında tartışacak değilim siz uymayın, kafanıza göre takılın.
böyle bir talep olsa yazardım zaten, günün sonunda dışarıdan leş gibi gözüken kodlar bile amacını karşılıyorsa aynı şeyleri tekrar yapmak overengineering'den öteye gitmez. eleştiriye açık değilseniz projeyi kendiniz açıp kendinizde yapabilirsiniz iş ürün seviyesine geldiğinde mevcut halinden ne kadar işlevsel ve performanslı olmadığını gördükten sonra belki biraz daha solid gibi 90lardan kalma kağıt üzerinde "mükemmel" dizaynların tercih edililirliğini sorgulamaya başlarsınız.

yazdıklarımın tamamı oyunun yani genel olarak bir mmorpg'nin server tarafı üzerineydi, tekrar okursanız daha net anlaşılır muhtemelen ve soru hale geçerli bugüne kadar bahsettiğim şekilde geliştirilen bir tane mmorpg sunucusu projesi gördünüz mü? x kişisinin prensip üretmesi o prensibin her sektörde işlevsel olacağı anlamına gelmez söz konusu mmorpg ise hız > solid/oop konusunun tartışmaya açık olduğunu düşünmüyorum

böyle bir talep olsa yazardım zaten, günün sonunda dışarıdan leş gibi gözüken kodlar bile amacını karşılıyorsa aynı şeyleri tekrar yapmak overengineering'den öteye gitmez. eleştiriye açık değilseniz projeyi kendiniz açıp kendinizde yapabilirsiniz iş ürün seviyesine geldiğinde mevcut halinden ne kadar işlevsel ve performanslı olmadığını gördükten sonra belki biraz daha solid gibi 90lardan kalma kağıt üzerinde "mükemmel" dizaynların tercih edililirliğini sorgulamaya başlarsınız.
Bir oyunda tabii öncelik performans ve işlem hızıdır ama gömülü sistemlerde bile "çalışsın yeter" geliştirme mantığı yoktur, bir class/func refactor edilip daha iyi hale getirilebiliyorsa gerekli testler yapılıp edilmeli. Best practies, effective ve guidlineslar dikkate alınır, öncü kişilerin kitapları okunur. SOLID aslında genel tabirdir(en azından çevrem çok gördüm adam yazılım geliştirme yaklaşımı vs demiyor da SOLID vb. diyor) geliştirme yaklaşımı olarak EDA, Microservices etc. ne kullanırsan kullan, amaç "agile" sürecinin desteklenmesidir. Bakımı yapılamayan, anlaşılamayan sadece "çalışsın yeter yav" mantığındaki yazılımları sanırım sadece start-up şirketlerde bulursunuz. Benim konudaki amacım dediğim gibi uğraş çıkmasaydı, en azından repoya katılan veya takip eden kişi "aa bu böyleymiş", "ya const correctness önemliymiş aslında", "AAA kullanılmalı bence de ya" gibi çıkarımlarda bulunsun ve topluluk gelişsin, sözüm direkt size değil ama bu kafa yapısıyla zaten zor, boşuna zaman kaybı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri