Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Geliştirici Rain Games'in, modern video oyunu sahnesinde bir ömür gibi gelen Teslagrad'ı piyasaya sürmesinden bu yana neredeyse on yıl geçti. O zamanlar, manyetizma tabanlı 2D bulmaca platform oyunu, Braid ve VVVVVV gibi bağımsız hitlerin başarısını temel alan akıllıca bir konseptti. Ancak o dönemde bağımsız oyun sahnesinde çok şey değişti ve tekil bir mekanik kanca, oyunu her zaman aynı şekilde taşımaz; özellikle de Hades ve Slay the Spire gibi sistem ağırlıklı türlerin karıştırıldığı çağda.
Rain Games'in 2013'teki indie sevgilisinin yeni çıkan devamı olan Teslagrad 2'yi oynarken bu değişimi hissedebiliyorum. Yeni bölüm, mıknatıs yükleri üzerine inşa edilmiş başka bir bilmece sunmak yerine, tanımlayıcı mekaniğini alıyor ve bunu, sanki hızlı koşucular düşünülerek tasarlanmış gibi hissettiren, hıza dayalı bir platform oluşturmak için kullanıyor. Orijinalin mıknatıs kancasından daha fazlasını elde eden, iyi uygulanmış bir değişiklik, ancak modern ve retro hissi arasında bir yerde kalan bir devam filmi yaratıyor.
İlk Teslagrad, Braid'in izinden gidiyormuş gibi hissettirdiyse, Teslagrad 2 neredeyse Celeste gibi son oyunlara daha yakın hissediyor. Oyuncuların renkli İskandinav manzaralarında bir dizi yeni güçle hızla dolaşmasını sağlayan, hareket ağırlıklı bir platform oyunudur. Hikaye burada sıkı bir şekilde arka planda yer alıyor ve sonuna kadar hiçbir zaman gerçekten bir araya getiremediğim belirsiz bir Viking hikayesini sözsüz bir şekilde anlatıyor. Ancak bu pek de önemli değil, çünkü ortam, İskandinav esintili melodileri ve ortamları karıştırmak için iyi bir bahane görevi görüyor. Dünyasına çok fazla derinlik ve ayrıntı getiren ayrıntılı 2D manzaralar, steampunk ortamını satıyor ve daha retro tarzdaki öncülüne göre renkli bir gelişme sağlıyor.
Orijinalin temelleri burada geri dönüyor. Başlangıçta, bir kıvılcımla engellerin üzerinden hızla geçiyordum ve duvarlara yapışmak ya da engellerin üzerinden kendimi itmek için manyetik yüzeyler kullanıyordum. Yüzeylerde yüksek hızlarda kayma yeteneğini kazandığımda bu akış yarı yolda büyük ölçüde değişti. Aniden Sonic the Hedgehog'un elektrikli bir versiyonunu oynuyordum; burada döngüler etrafında zum yapıyordum ve bu momentumu refleks ağırlıklı platformlara zincirliyordum. Diğer yetenekler bana kabloları ve şelaleleri kapatmamı, bu hızdan daha fazla yararlanmamı ve dünyaya hoş bir dikeylik katmamı sağladı.
Orijinalinden çok daha farklı bir oyun türü; şu anda mevcut olan hassas, hıza dayalı platform oyunuyla daha uyumlu hissettiren bir oyun. Dünya, bir veya iki denemede çivilendiğinde tatmin edici olan hız trenine benzer parçalarla dolu olduğundan, temel hareket tatmin edici geliyor. En iyi anlarında neredeyse bir kaykay oyunu gibi geliyor; buzlu mağaralarda yürürken ve dikenli sarmaşıklardan kaçınmak için atlayışlarımı mükemmel bir şekilde zamanladığımda aklıma geçen yılın göze çarpan OlliOlli World geldi.
Benim biraz daha az heyecanlandığım şey, çekirdek sistemin kendisini içinde bulduğu genel çerçeve. Metroidvania kancası, hıza dayalı oynanışıyla biraz çelişiyor. Oyunun ileri ivmeye ne kadar bağlı olduğu göz önüne alındığında, yeni bir güç kazandığımda hiçbir zaman dünyanın daha önceki bir kısmına geri dönmeye ve sırları avlamaya yönelmedim. Ben de pek bir şey kaçırmış gibi görünmüyordum, çünkü koleksiyon parçalarının tek amacı mekanik bir amaca sahip gibi görünmüyor; türün imzasını taşıyan keşifleri yönlendiren bir şey. Patron dövüşleri, genellikle tek bir gücü test eden tek notalı karşılaşmalarla tempoyu daha da yavaşlatır.
Hareketinden keyif almama rağmen, ilk üç saatlik oyunumla ilgili bir şeyler biraz çıplak geldi. Hızla geçtikten sonra, eksik kıvılcımı bulmaya çalışmak için orijinal Teslagrad'a geri döndüm. Yaşına rağmen çok daha dinamik bir oyun bulduğuma şaşırdım. Devam filminde daha fazla geçiş mekaniği olsa da, garip bir şekilde orijinalde yapılacak ve görülecek daha çok şey varmış gibi geliyor. Devasa bir metal hamster çarkında yuvarlanmak ya da bir ağacın dev dalları etrafında platform yapmak gibi bir an asla yoktur. Devam filmi daha tutarlı bir şekilde eğlenceli hissettiriyor, ancak genel olarak biraz daha düz hissettiren bulmaca tasarımıyla daha az akılda kalıcı bir dokunuş.
Teslagrad 2, Pazar öğleden sonraları harika bir kanepe oyunu sunan son derece keyifli bir platform oyunudur (özellikle mükemmel bir Steam Deck oyunu). At nalı mıknatısının kutupları arasında gezinen bir devam filmi gibi geliyor. 2010'ların başındaki tek hileli platform oyunlarından biraz daha karmaşık, ancak Celeste gibi oyunların yanındaki modern indie ortamına sığmayacak kadar ince. Seri devam ederse, umarım üçüncü bir bölüm yükünü yeniden ayarlayabilir ve onu o manyetik alanın bir ucuna çekebilir.