Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Tekken 8 İnceleme

Grinqo

Gringo
TM Üye
Konular
120
Çözüm
1
Online süresi
14d 7h
Reaksiyon Skoru
42
Altın Konu
6
TM Yaşı
13 Yıl 12 Ay 3 Gün
Başarım Puanı
166
MmoLira
3,491
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Tekken 8 İncelemesi - Savaşın Harareti

tekken-8.jpg

Tekken 8'in en büyük zorluğu, sekiz yılı aşkın bir süredir neredeyse mükemmelliğe yakın bir şekilde geliştirilen bir dövüş oyunu deneyimini, eski toprakları yeniden işlemek veya önceki oyunun temellerini gereksiz yere altüst etmek gibi hissettirmeden geliştirmektir. Neyse ki, Bandai Namco geliştiricisi bu zorluğu, agresyon üzerine odaklanan geliştirilmiş bir dövüş sistemi, etkileyici 32 dövüşçüden oluşan bir kadro ve şimdiye kadar gördüğüm en sağlam çevrimiçi dövüş oyunu deneyimlerinden birini sunarak karşılıyor.

Tekken 8'in ana çekiciliği, Heat sistemi olup, bu da zaten tatmin edici olan dövüş mekanikleri setine yeni bir boyut ekliyor. Her dövüşçünün repertuvarındaki belirli hareketler temas halinde beyaz bir enerji patlaması yayıyor ve bu da, sırasıyla, karakterin uzuvlarının etrafında aynı enerjinin bir aurasını aktive ediyor. Bu durumdayken, karakterler engellendiğinde daha fazla zarar verebilir, hızlı bir Heat Dash'e veya güçlü bir Heat Smash'e erişebilir ve karaktere bağlı olarak bazı benzersiz avantajlara sahip olabilirler. Örneğin Claudio, Heat aktifken geliştirilmiş ve güçlü Starburst saldırılarına erişebilirken, Leroy benzersiz savuşturma veya ters saldırılarından birini kullandığında Heat metre süresini uzatabilir ve böylece daha uzun süre güçlü kalır. Heat sadece raunt başına bir kez aktive edilebilir ve sadece kısa bir süre için aktif olur, bu da daha agresif taktikleri teşvik eder. Bu mekaniğin bir geri dönüş mekanizması olarak düşünülmesi kolay olsa da, çok daha stratejik bir kullanımı ve çeşitliliği vardır, bu da onun agresif bir saldırı ya da son çare olarak kullanılmasını sağlayabilir.

tk8_jin_battle_1.jpg

Her savaşın bir dövüş maratonu gibi hissettirmesi, bence franchise için tazeleyici bir tempo değişikliği. Tekken, her zaman maç sırasında temel yumruk atışlarıyla adrenalin pompalamada iyi olmuştur, ancak mükemmel zamanlanmış bir Heat aktivasyonunun yaratabileceği momentum değişiklikleri, hem oyuncular hem de izleyiciler için heyecanı önemli ölçüde artırır. Önemli olan, yeni Heat sistemi, saldırganlığı zorla sağlamak için düşüncesizce tuşlara basmayı teşvik etmiyor. Elbette, birkaç maçı tuşlara basarak kazanmak mümkün olsa da, uygun anı beklemeyi tercih eden oyuncular genellikle en üstte yer alacak ve sinematik bir stil içinde, tahmin edilemez basıcı oyunculara karşı bazı ayarlamalar yapmaları gerekebilir. Yeni Heat Sistemi, yeni ve geri dönen Tekken oyuncularına çok şey sunuyor ve tek bir düğmeye basılmasıyla savaşın akışında ani bir dönüş tehdidi, başarılı olduğunda gergin anlar ve tatmin edici şovlar yaratıyor.

Heat Smash saldırıları, tüm oyunun en gösterişli hareketleri arasında yer alıyor. Kritik sağlıkta yalnızca bir kez kullanılabilen süper hareket olan Rage Arts'a benzerler, ancak artık neredeyse ölüm anınızı beklemek zorunda kalmadan istediğiniz zaman stratejik olarak kullanabileceğiniz anlamına gelir, bu yüzden umutsuz ve tehlikeli anlarda kullanılan bir geri dönüş mekaniği gibi değiller. Ayrıca her maça Tekken'in kişiliğini daha fazla katıyorlar; en sevdiğim Heat Smash'lardan biri, dev kahverengi ayı Kuma'ya ait, rakibini komik derecede büyük bir balıkla dövüyor ve sonra balık raunt boyunca umutsuzca arenada sürünüyor. Güçlü bir hareket ve sonunda komik bir uygulama, ve ben her zaman bunu takdir edeceğim.

Kuma, oyunu başlattığınızda kullanılabilen sağlam bir karakter kadrosunun sadece bir üyesi ve 32 karakter arasında yeterince çeşitlilik var ki, her biri kendi yollarında hem görsel hem de oyun açısından farklılık gösteriyor. Kuma ve Panda hemen dikkat çekiyor - ikisi de dev, iki ayaklı ayılar, kaçırmak zor - ancak android Alisa ve çıkarılabilir kafası, gizemli Safina'nın örümcek benzeri saldırıları ve hareketleri, ve samuray Yoshimitsu'nun dikkat çekici kırmızı gözleri ve harika mavi zırhı, geri dönen karakterler için en sevdiğim yeni tasarımlardan bazıları.

Kadroda üç yepyeni yüz de var ve üçü de farklı şekillerde oynaması inanılmaz eğlenceli. "Kahve Kraliçesi" kişiliğine yakışır şekilde Azucena her zaman hareket halindedir. Saldırılardan ustaca kaçabilir ve bir rakip maruz kaldığında zarar verici karşı saldırılar yapabilir. Victor, halka etrafında ışınlanırken geleceğin silahlarını kullanan sakin ve toplanmış bir özel ajan. Ancak üçü arasında en sevdiğim Reina, sadece franchise'ın babalarından biri olan artık ölen Heihachi Mishima'ya gönderme yapmakla kalmıyor, aynı zamanda hikaye moduna yeni bir ilgi katmanı da ekliyor. O, kamyon gibi vuruyor, göz alıcı dönen tekmeler ve elektrikli yumruk kombinasyonlarıyla sert bir şekilde vuruyor.

show.png

Yeni karakterler benzersiz dövüş yolları sunarken, geri dönen kadro da öğrenmeniz için bolca yeni hareket sunuyor. Tekken veteranları, önceki oyunlarda olmayan eğlenceli ve ilginç yetenekler ve kombolar bulacak, bu da kadrodaki herkesin keşfetmek için taze bir öğrenme eğrisine sahip olduğu anlamına geliyor. Tekken 2'den beri profesyonel güreşçi King'i ana karakter olarak kullandım ve zaten yeni favori hareketimi buldum: Rapid King Onslaught. Profesyonel güreşle aşina iseniz, hareketin adındaki her kelimenin ilk üç harfine bir göz atın, ve ne olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bu hareketi keşfetmek bir zevkti ve daima bunu şüphesiz bir rakibe karşı serbest bırakmayı arzuluyorum. Dahası, kadrodaki herkesin benzer şekilde heyecan verici hareketleri var ve bunları önceki oyunlardan stratejilerinize uygulamayı ve çözümlemeyi bulmak çok eğlenceli.

Her dövüşçü ayrıca seçebileceğiniz bir dizi kişiselleştirme seçeneğine sahiptir, bu da en sevdiğiniz dövüşçüyü zevkinize göre ayarlamanızı sağlar. Tişörtler, ceketler, şapkalar ve daha fazlası bir karaktere uygulanabilir veya oyun içi para birimiyle satın alınabilir - ki bu para birimi neyse ki bol miktarda mevcuttur. Her karakter için sınırlı sayıda eşya olmasına rağmen, karıştırma ve eşleştirme beklediğimden daha fazla yaratıcı özgürlük sağlıyor ve ben de bazı gerçekten havalı görünümler, aynı zamanda birkaç komik görünüm oluşturdum. Oyunun korkutucu ana kötü adamı Kazuya Mishima'nın Freddy Krueger tarzı bir gömlek giyerek ve başında bir trafik konisiyle Jin'e karşı savaşa girmesi fikri beni her zaman güldürüyor.

Tekken 8, standart dövüşlerden bazı tuhaf varyasyonlara kadar uzanan etkileyici bir mod karışımı sunuyor. Çevrimiçi oyun, oyunun ana dayanağı olacak ve Tekken Fight Lounge bunun merkezi noktasıdır. Burada, oluşturulan avatarlar lüks bir arcade ortamında buluşur, arcade makinelerinde oturur ve Hızlı, Sıralı, Oyuncu ve Grup Maçlarında birbirlerine karşı savaşır. Yerin havasını seviyorum; gençken bir arcade'de olduğum hissini gerçekten veriyor. Yazı yazdığım sırada sunucular, oyunun kullanılabilir olduğunda olacağı kadar kalabalık değildi, ancak atmosfer bundan dolayı daha az çekici olmadı, bu yüzden dövüşçü kapıları açıldığında ne kadar enerjik olacağını sadece hayal edebilirim.

Elbette, çevrimiçi maçların istikrarlı bağlantıları yoksa hiçbiri önemli değildir ve çevrimiçi oynadığım maçların çoğunda - tam olarak 30 maçtan 29'unda - sıfır gecikme, takılma veya teknik sorun yaşamadığımı bildirmekten mutluluk duyuyorum. Sadece bir kez eylem durdu, ancak hızla devam etti ve bir daha asla takılmadı. Geri alma çerçeveleri de ekranın sağ alt köşesinde kolayca görülebilir, bu yüzden maçlarımın gerçek zamanlı.

Çevrimiçi maceralara atılmak istemeyenlerin, çevrimdışıyken dövüşmeye devam etmek için bolca yolu var. Örneğin, yapay zekaya veya diğer yerel oyunculara karşı standart maçlar var. Tekken Topu - Tekken'i voleybolla karıştıran eğlenceli bir yan oyun - normal eylemden eğlenceli bir mola olmasına rağmen, top fizikleri bazen deneyimi olması gerekenden daha sinir bozucu hale getirebiliyor. Eğitim modu da, çerçeve verilerini ortaya çıkaran, hareket detaylarını açıklayan ve oyuncunun oyun anlayışını derinleştiren diğer unsurları keşfeden sağlam bir araç seti sayesinde düzgün.

3865c0c5b6a18bf18727e16b7db07846aee9aacb_816.jpg

Tekken 8'de çevrimdışı oynamak isteyen oyuncular için en zayıf tek oyunculu mod "Karakter Hikayeleri" olarak adlandırılıyor. Bu modda, bir karakter seçiyorsunuz, söz konusu karakter için kısa bir giriş izliyorsunuz ve ardından aynı sahnede birbiri ardına beş belirlenmiş rakiple dövüşüyorsunuz. Beş rakibi de yendikten sonra, karakteri içeren bir kesit sahnesi var ve sonra karakter seçim ekranına geri atılıyorsunuz. Bitiş kesit sahneleri güzel olsa da, tüm mod yarım pişmiş gibi hissediyor, sanki bir düşünce sonrasıymış gibi. Bu mod, önceki oyunlardaki geleneksel "arcade" moduna Tekken 8'in en yakın olduğu yer ve çok şey arzuluyor.

Karakter Hikayeleriyle ilgili sorunlarıma rağmen, Tekken 8'e giden süreç, büyük ölçüde Kazuya Mishima ve oğlu Jin Kazama arasındaki çatışmaya odaklanmıştır ve bu çatışma, oyunun en büyük tek oyunculu modu olan "Karanlık Uyanıyor" için temel teşkil eder. Bu üç saatlik hikaye modu, 15 bölüm boyunca oynanır ve Mishima ailesinin ağacı ve anlatı boyunca süregelen Şeytan Geni odak noktası olsa da, oyuncular sadece Jin olarak oynamakla sınırlı değiller. Birkaç görev, işleri biraz karıştırmak için diğer karakterlerle oynamanıza izin veriyor; bir bölümde hatta bir turnuva parantezinin tamamını, her eşleşmede bir karakter seçerek oynamanızı içeriyor.

Jin ve Kazuya'nın kavgasından, ister kesit sahnelerde ister diğer karakterlerle savaşlarda uzaklaşan bu anları almak benim için mutluluk vericiydi, ancak bu anlar istediğim kadar uzun sürmedi. Ben bir Jin oyuncusu değilim - denedim ama o Tekken 3'te çıktığından beri benimle uyuşmadı - bu yüzden çoğu bölümde onunla oynamak, konu maddesi nedeniyle anlaşılabilir olsa da, benim için daha az eğlenceli hale getirdi. Bununla birlikte, hikaye bazı vahşi dönüşler alıyor, bu da Jin yetersizliklerimle başa çıkmak ve ilerlemek için beni ilhamlandırıyor.

Jin uzmanlığımın eksikliği, oyuna yeni başlayan Tekken oyuncularının oyuna alışmaları için kullanabilecekleri Special Style modu ile yardımcı oldu. Bu, Street Fighter 6'nın Modern kontrollerine benzer, burada saldırılar ve kombolar normal ardışık, zamanlanmış basmalara kıyasla tek düğme basışlarıyla erişilebilir. Hikaye bölümlerinde zorlandığım yerlerde bunları kullanmak benim için yeterliydi, ancak oyunun nasıl çalıştığı konusunda aşina olmayan biri için bunun ötesinde kullanmanın faydasını görebiliyorum. Dahası, karakterin hamlelerini basitleştirirken, oyuncuyu önceden atanmış hamlelere sınırlar, bu yüzden çevrimiçi birini Special Style kullanırken karşılaştığımda, onları etkili bir şekilde karşılamak için geçtikleri hamle döngülerini tanımlamam yeterliydi.

Arcade Quest - yerel arcade'lerinde en yeni oyunu oynayan Tekken hayranlarının sevimli bir yolculuğu - diğer tek oyunculu moda tamamlayıcı olarak da sunuluyor ve Jin merkezli hikayenin aksine, oyuncuların istedikleri karakteri seçmelerine izin veriyor. Sadece bu değil, aynı zamanda seçilen karakter için belirli komboları ve püf noktalarını öğretirken, her maçta denemek için hamleler de ekler, öğrenme sürecini teşvik eder. Rapid King Onslaught'ı keşfettiğim yer burasıydı; bunu yapmasaydım, yeni favori hamlemi bulamayabilirdim.

Tekken-8-4-1024x576.jpg

Arcade Quest'i başlattığınızda, bir avatar atanır. Her avatar da, cilt, saç, giysi, aksesuarlar ve daha fazlası için seçeneklerle baştan aşağıya özelleştirilebilir. Ben basit bir görünümle başladım, ama kısa süre içinde parlak kırmızı puantiyeli bir gömlek giyiyordum ve altın yumruklardan yapılmış bir kupa taşıyordum. Karakter özelleştirmeleriyle birlikte, bu, oyuncuya Tekken 8'de kontrol ettiği kişilerin görünüşü üzerinde çok fazla sahiplik veriyor, bu da onları oyuna daha da çekmek için güzel bir yol.

Arcade Quest, hem Tekken 8 hem de etrafındaki dövüş oyunu sahnesi için genişletilmiş bir tür öğretici görevi görüyor. Elbette, avatarlar arasındaki diyalogların çoğu, yerel arcade'inizde duyacağınızdan daha dramatik - ve açıkçası daha az açık - ama yine de kişisel olarak buluşup oynamanın özünü oldukça iyi yakalıyor. Dahası, tamamlandığında oyuncuyu doğrudan gerçek dünya oyuncularının beklediği Tekken Fight Lounge'a götürüyor ve bu, "eğitim tekerleklerinin çıkıyor" anı için mükemmel.

Önceki oyunun orijinal olarak arcade'lerde piyasaya sürülmesinden sekiz yıl sonra, Tekken 8 geldi ve uzun bekleyişe uygun sıcaklığı getirdi. Heat Sistemi, gösterişli hareketler ve bunları kullanmanın birden fazla yolu ile dövüş mekaniklerine heyecan verici bir ekleme. Kadro derin ve çeşitli ve herkes için bir şeyler sunuyor. Hem çevrimdışı hem de çevrimiçi oyuncular yapacak bol şey bulacak ve kişiselleştirme seçenekleri hepsine kişisel bir dokunuş ekliyor. Tekken 8, neredeyse bir on yıllık hakimiyet için hazır, çünkü bu, Şeytan kadar iyi bir zaman.

3-1-heat-burst-2-1680080923441.png

İyi Yanları

- Heat Sistemi, Tekken formülüne eğlenceli ve heyecan verici bir ekleme
- Öğrenilecek çok sayıda hareket ve geliştirilecek stratejilerle 32 karakter
- Karanlık Uyanıyor ve Arcade Quest, sağlam tek oyunculu seçenekler
- Çevrimiçi oyun çoğunlukla gecikmesiz

Kötü Yanları

- Karakter Hikayeleri, kesit sahneleri havalı olsa da etkileyici değil
- Tekken Topu'nda "top" bazen kendi başına hareket ediyor gibi görünüyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri