Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com
VMWARE ESXI NETWORK AYAR YAPIMI

VMWARE ESXI NETWORK AYAR YAPIMI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan c312
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 809

c312

Onelya Hosting İnternet Hizmetleri
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
Konular
617
Çözüm
5
Online süresi
1mo 9d
Reaksiyon Skoru
209
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 8 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
227
MmoLira
1,396
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar,

VMware Esxi Server da networking işlemlerini anlatacağım.

1*Lk6v0cgZizp9kbk01nC8Cw.png

Virtual swithes kısmı bir switch in vmware de ki sanallaştırılmış halidir. Add port gruop dediğimiz de ise switche takılacak grupları oluşturuyoruz. Physical NICs Dışarıda ki ethernet kartlarımızı temsil eder.

Dış dünya ile haberleşmesini sağlayan mekanizma ise VMkernel NICs kısmıdır. Diğer haberleşme ayarlarını kullanabilmemiz için Management Network haricinde bir network daha oluşturacağız.

1*2pO37d8oQwntKq0nmfhWBg.png

Görüldüğü üzere default olarak management network ve VM network gelmektedir. Öncelikle VM network edit edemediğimiz için actions a tıklayıp remove ediyoruz.

1*nXacHxghWuqClQ07MGyrew.png

2 switch olacak şekilde 1 switch daha ekliyorum. İsmi vSwitch1 olsun.2 ve 3. ethernet kartlarımı switch e tanımlı hale getiriyorum. Bir switch i yönetim için kullanacağız 2. switch ise diğer ayarlar için kullanacağım.

1*SOSKpGZt5eEoYwCdaI3EPw.png

vSwitc0 a edit diyoruz.0 ve 1 olan ethernet kartlarımı tanımlıyorum.

1*xopvK7QmoUNPoYKBcJbMYQ.png

Şimdi ise port gruop oluşturalım. Vm network isminde ve bu grubu vSwitch1 e tanımlıyorum.

1*49h9GMUChtjRE-j8gQzj4g.png

VM kernel NICs altında vmk0 a baktığımızda statik ip ile management a bağlı olduğunu göreceksiniz.,

1*d5BMkcTYR2YrmD8-TOrnKw.png

Şimdi ise Vm Network için VMkernel oluşturuyorum.Statik ip veriyorum.(10.10.14.51). vMotion , Provisioning ve Replication için kulllanıyoruz.

1*NhfPX5TZmQDypzA7hDawgw.png

Aynı işlemleri 2. makinamda uyguluyorum. Ek olarak bir switch daha ekliyorum ve ethernet kartlarımı tanımlıyorum. Eklediğim 2. ethernet kartı avantajı ise diğer kartın çalışmadığı durumda bu kart üzerinde işlemlerimizi yapabileceğiz.

Oluşturduğumuz vmk1 haricinde diğer bir opsiyon da vmk2 altında sadece Provisiong ve Replication da çalıştırabiliriz. Böylece vmk1 de sadece vMotion çalışacak diğer özellikler ise vmk2 de çalışır durumda olacaktır.

1*CAA9S2Rkr66HwTBey8-CYQ.png

Network ayarlarımızı bu şekilde yapmış olduk.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri