-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
Hikaye Ekle

Altın Konu Ashland Dossier İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,314
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,936
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

capsule_616x35358486267b4208724.jpg

Ashland Dossier çok özel bir tarih parçasıyla ilgileniyor: İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra savaş suçlularının izini süren ve onları adalete teslim eden Simon Wiesenthal gibi Nazi avcıları.

Sonsuz 2. Dünya Savaşı birinci şahıs nişancı oyunlarınızı saklayabilirsiniz ve hatta Atlantik harekâtının veya Bulge Muharebesi'nin ayrıntılı, tarihsel olarak doğru sıra tabanlı simülasyonlarınızı bile saklayabilirsiniz. Soğuk Savaş casusluk olaylarının ve özellikle de Nazi avcılarının meraklısı biri olarak, en son Call of Duty'yi oynamaktansa John le Carré veya Daniel Silva romanlarını okumayı tercih ederim, bu yüzden yeterince büyük bir bağımsız sahne olduğu için minnettarım hatta böyle bir oyun bile buldum, görünüşte benim niş ilgi alanlarım için özel olarak hazırlanmış bir oyun.

Geliştiriciler Skyscraper Games ve PsyRob, oldukça ikna edici karakter çalışmaları yaparak, 1950'lerin CIA direktörü Allen Dulles gibi gerçek figürlere birçok referansla iç içe geçmiş bir yüzyıl ortası tarihi kurgu parçası yaratıyor.

5bdbe3939231aa5eb.jpg

Kurallara uymamakla tanınan eski bir asker olarak, Uluslararası Nazi Suçları Birimi'ne yeni bir üye olarak başlıyorsunuz ve iş arkadaşlarınız arasında katı ve saldırgan bir patron ve eksantrik bir bilgisayar mühendisi var.

Kullanılan bazı kibirler biraz abartılı görünse de (örneğin, 50'li yılların sonlarında var olan Azınlık Raporu'nda polisi tahmin edebilen ve şüpheli hareketleri tahmin edebilen bir bilgisayar fikri gibi), buradaki yazılar bir sürükleyicilik hissi yaratacak kadar sağlam ve hatta Dikkatinizi gerçek eylemden uzaklaştırmadan biraz ciddiyetsizlik: eski Nazilerin peşine düşerken aynı zamanda tehlikeli ve yeni ortaya çıkan bir neo Nazi hareketine, adı Ashland'a da son vermek.

Aksiyon ve bu tamamen sıra tabanlı bir bulmaca oyunu olduğu için bu terimi gevşek bir şekilde kullanıyorum - her biri birkaç farklı türden mekanik ödünç alan oldukça öngörülebilir bazı aşamalarda gerçekleşen birden fazla durum etrafında inşa edilmiştir.

Bir tür gizli masa oyunu olan operasyon aşaması var; ciddi Scotland Yard havası aldım. Polisten kaçınırken böcek yerleştirmek veya verileri kurtarmak için şüphelinizi kovalamakla ilgili.

45e8ac98b6d02feb4.jpg

Görgü tanıklarıyla yapılan görüşmeler olarak çerçevelenen ancak esasen işaretle ve tıkla tarzı envanter bulmacaları olarak işlev gören kanıt toplama aşaması var.

Ve aslında bazı temel kodları çözmeyi içeren ve muhtemelen Mors kodu veya periyodik tablo gibi şeylerle ilgili bazı oyun dışı araştırmaları gerektirecek şifre çözme aşaması var.

Nazi kaçaklarının izini sürmek ve kovuşturmak için yapılan gerçek çalışma gibi, Ashland Dosyası'nın "oyun" kısmının da eğlenceden çok sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. Bahsedilen bilgisayar tarafından oluşturulan tahmine dayalı keşiflere rağmen, operasyonlar genellikle zorlu bir deneme-yanılma zahmetine dönüşüyor ve envanter bulmacaları, türü sıklıkla rahatsız eden belirsizlikten muzdarip.

Ve şifre çözme şifreleri... yani, zordu. Ve özellikle eğitim görevi sırasında gözden geçirmeye başvurmak zorunda kaldığımda kendimi aptal gibi hissetmeme neden oldular.

2e539e808136609e5.jpg

Geçişi oynayan adam da bazı şifrelerle oldukça zor zamanlar geçirdi, bu yüzden tek değilim ama yine de aptal gibi hissetmekten hoşlanmıyorum.

O halde devam etmem geliştiricilerin takdirine kaldı. Bazıları kasvetli olsa da hikaye akıp gidiyor; izini sürdüğünüz savaş suçlularından biri çocukları toplu halde alev püskürtücülerle öldürdü ve bu kulağa şok edici geliyorsa, tarihi Nazilerin zulmü daha da kötüydü.

Özellikle ilgi çekici bir olay örgüsü, kahramanımızın geçmişinden gelen gizemli bir figürden gelen giderek tehditkar telefon çağrılarını içeriyor ve komplonun dibine inmek, ne zaman sıkışıp kalsam, sadece alt sekmeye geçmemi sağlamak için fazlasıyla yeterli bir yemdi.

Ashland Dosyası herkese uygun mu? Açıkçası hayır sanırım. Eğer savaş sonrası Avrupa'dan, Hitler Almanya'sının parçalanmasından ve sonrasında gelen metafiziksel etkilerden benim kadar etkilenmiyorsanız, bunu pek de ilgi çekici bulmayabilirsiniz. Öte yandan, kriptografiyi seven türden bir oyuncu olabilirsiniz, bu durumda tek başına bulmacalar sizi içine çekecektir.

1eb8270768a651d81.jpg

Muhtemelen bundan sonra biraz hack-and-slash aptallığıyla kafamı boşaltmak isteyeceğim, ancak Ashland Dossier'in her dakikasından keyif almamış olsam bile, bunun var olmasının inanılmaz derecede harika olduğunu düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler

Eline sağlık! Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri