- Konular
- 59,202
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,315
- Altın Konu
- 2,411
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 17 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 696,939
- DevLira
- 234
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
The Gardens Between, Melbourne merkezli Avustralyalı bağımsız geliştiriciler The Voxel Agents tarafından hazırlanan akıllı ve rahatlatıcı bir bulmaca oyunudur. 20 Eylül 2018'de tüm büyük platformlarda yayınlandı. Bu oyunu Xbox Game Pass aracılığıyla keşfettim ve 2018'deki en sevdiğim oyunlardan biri.
Açılış menüsü ekranı, tren hattının yakınında bulunan iki evin bulunduğu bir banliyö sahnesini gösteriyor. Geceleri yağmur yağıyor ve ara sıra gök gürültüsü duyuluyor ve ekranın ortasında piknik masası, kaydırak, sallanan balina ve ağaç evinin bulunduğu ortak bir arka bahçeye giden bir yol görebiliyorsunuz. Kasvetli görünümüne rağmen sıcak ve misafirperver hissettiriyor. Kamera yol boyunca ağaç eve doğru ilerliyor ve burada yağmurdan korunmak için ağaç evlerine sığınan Frendt adında bir oğlan ve Arina adında bir kız görüyoruz.
Tepelerinde bir gök gürültüsü duyulduğunda ve etraflarındaki her şey zamanla duruyormuş gibi göründüğünde, sessizce oturup yağmuru dinliyorlar, sonra ikisi arasında birleşen ışık çizgileri bir ışık küresi oluşturarak tersine dönüyorlar. Arina küreye dokunmak için uzanıyor ve ağaç ev aniden düşmeye başlıyor. Ekran kararıyor ve bir sonraki sahnede Frendt ve Arina'nın ağaç evlerinin dışındaki plajda bulunduğu küçük bir ada bahçesi gösteriliyor. Sahne ilerledikçe, iki kutu gökten yuvarlanıyor ve kutulardan birinden bir uçak ve bir kriket topu düşüyor.
Oyunun kontrolünü elinize aldığınızda ve kontrol çubuğunu sağa hareket ettirmeniz istendiğinde, karakterleri ileri doğru hareket ettirdikçe havada asılı kalan kutuların düşmeye başladığını, kuma çarptığını ve içindekilerin etrafa saçıldığını görüyorsunuz. kumsal, ilerlemenizi engelliyor. Daha sonra kontrol çubuğunu sola hareket ettirirsiniz, bu da zamanı geri alarak oğlanı ve kızı kumun üzerinde yatan başlangıç konumlarına geri getirir. Kamera geriye doğru sarmaya devam ediyor ve bu da kutuları gökyüzüne kaldırıyor. Sahnenin parçalarının küçük bir sütun etrafında iki taş sütunla 'birbirine uyduğunu' ve ardından ışık küresinin yeniden ortaya çıktığını gördüğünüzde kamera adanın etrafında dönmeye devam ediyor.
Küre, kare şeklinde bir taş parçasının üzerine tünemiş şeffaf bir fenerin içine yerleşiyor. Kamera daha sonra kumdaki Ferndt ve Arina'ya odaklanmak için geri döner. Kontrolü bir kez daha elinize alıyorsunuz ve bu sefer ilerledikçe kutular suya inerek onları geçmenizi sağlıyor. Bu, belirli bir sahnede çevrenizdeki ortamı da değiştirebilen zamanı manipüle etme konusundaki ilk deneyiminizdir. Arina, Ferndt'in önünde yürüyor ve taş karedeki küreyle şeffaf feneri alabiliyor. Daha sonra feneri sütunların arasındaki küçük sütunun üzerine yerleştirmek için birlikte birkaç basamak çıkarken el ele tutuşurlar. Küre, daha önce gördüğümüz oyuncak uçak ve kriket topunun bulunduğu Arina'nın Odası etiketli bir kutunun görüntüsünü göstererek uzaya fırlıyor.
Basit oynanışa yönelik bu küçük giriş ve besteci Tim Shiel'in dinlendirici müziği beni kendine bağladı. Bu, 2 yaşındaki kızım Charlotte'la birlikte, içeriğin onun için çok yüksek puan alması konusunda endişelenmeme gerek kalmadan güvenle oynayabileceğim harika bir oyun. Akşam yemeği, banyo ve yatak arasında Charlotte'un yorgun olduğu ancak uykuyla mücadele ettiği zamanlar oluyor, bu yüzden en sevdiği kitapları birkaç kez okuduğumuzda ve hâlâ uykuya direndiğinde, ben de tiyatro odasında Xbox'ta oyun oynayacağım. ışıklar karardı ve Charlotte yanımdaki küçük çekyatta yatıyordu.
Akşamın bu saatinde onu uyuyamayacak kadar heyecanlandıracak Wiggles gibi bir şey olmadan izlediği içeriğin çocuk dostu olduğunu bilmek benim için rahatlatıcıydı. The Gardens Between, 15 ila 45 dakika arasında oynadığım bu anlar için mükemmeldi; kızımın uyku öncesi durumuna rahatladığını fark etmem için yeterli zaman, onu çığlıklar ve gözyaşları olmadan kucağıma alıp yatağına götürmeme izin veriyor.
Sonraki birkaç seviye size farklı oyun mekaniklerini tanıtıyor; bunların tümü çeşitli ada bahçelerinde zamanı ve nesneleri manipüle etmeye yönelik. Ferndt, sarı çiçek küpünü açıp kapatan, Arina'nın yanından geçip feneriyle alabileceği bir ışık küresi üreten asılı sarı bir fener kullanabilir. Alternatif olarak pembe fenerler kullanarak, Arina çok yaklaşırsa fenerinin içindeki ışığı tüketecek koyu renkli bir küre içeren pembe çiçek küplerini açıp kapatabilirsiniz. Küre alınırsa zamanı tersine çevirmeniz veya ışığı tekrar alabileceği veya yeni bir ışık yaratabileceği bir noktaya ilerlemeniz gerekir. Küre ayrıca yolu kapatan sisi de temizleyebilir, ancak bazen sis köprülerinin kaybolmasına neden olabilir, bu nedenle küreden nasıl kurtulacağınızı bulmanız, sis köprüsünü geçmeniz ve ardından bu seviyeyi tamamlamak için küreyi yeniden almanız gerekir.
Belirli seviyelerde, testere ahşabı keserken zamanı ileri ve geri sararak Arina'nın testerenin üzerine çıkıp inmesiyle ahşabı kesen bir testereyi yönlendirebilirsiniz. Başka bir sahnede, bazı kütükler ve molozlar suda hareket ediyor ve belirli bir noktada durdurulursa Ferndt ile Arina'nın geçmesi için bir köprü oluşturacak. Diğer sahnelerde zamanı yavaşça ilerlettiğiniz, bir şimşek işaretinin büyümesine ve yolunuzu tıkayan bir taşı kırmasına neden olmak için durakladığınız veya boş feneri ışık küresinin çekilebileceği bir noktaya yerleştirmek için duvardaki grafiti nesnelerini değiştirdiğiniz sahneler var. BT. Bazen zamanda çok hızlı gidiyordum ve çevredeki bu ince ama kasıtlı değişikliklerin bazılarını kaçırıyordum. Yavaşlayana kadar bunları fark etmedim ve çözüm aklıma gelince yüzümde bir gülümseme oluştu.
Arina ve Ferndt'in birlikte paylaştığı anı gruplarına dayanan 2-3 temalı seviye vardır ve son çok seviyeli bulmacadan önce toplamda yaklaşık 20 seviye bulunur. Oyun boyunca öğrendiğiniz her şeyi birleştirir, bulutların arasından tırmanarak son anılarını birlikte tamamlar. Oyun çok çabuk bitince, son sahneyi izlerken, yan komşumla paylaştığım çocukluk anılarımdan bazılarını hatırladım ve hüzünlü, içimi ısıtan bir nostalji hissi yaşadım. Hikayeyi kapatmanın harika bir yoluydu ama çözmem gereken daha fazla bulmaca istememe neden oldu.
Genel olarak bu oyuna 9,5/10 verdim. The Gardens Between, hem oynanışı hem de oynanan çocukluk anıları açısından çok zorlayıcı olmayan ve çok ödüllendirici olan fantastik bir bulmaca oyunudur. Hem Ferndt'i hem de Arina'yı ileri geri hareket ettirirken ve her anıdaki nesneleri yönetirken zaman manipülasyonunun akıllıca kullanılması ustaca bir dokunuştu. Ateş etme, şiddet ya da konuşma yok, sadece Tim Shiel'in harika müziğiyle birleşen basit bir oyun, birkaç saat süren muhteşem bir oyun oluşturuyor.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,723
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,556
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)