- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 21 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Weedcraft Inc, Vile Monarch tarafından geliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanan ve 11 Nisan 2019'da Steam'de piyasaya sürülen bir iş adamı yönetim oyunudur. Bu oyundan ilk olarak oynanabilecek iki senaryodan ilkini açıklayan anlatım fragmanı ilgimi çekti. Babanızın cenazesi için evine uçmak zorunda kalan Flint, Michigan'a gitmek zorunda kalan MBA öğrencisi Johnny olarak oynuyorsunuz. Kardeşiniz Clyde, babanızın sağlık faturalarının ödenmesine yardımcı olmak için bodrumda ot yetiştiriyor ve aynı zamanda bu otu tıbbi anlamda kullanarak babanızın o son anlarındaki acısını hafifletiyor. Faturalar birikirken siz ve Clyde, kardeşinizin başlattığı işi geliştirerek ot pazarına girmeye karar veriyorsunuz.
Bu, Amerika'da hem yasadışı hem de yasal olarak ot yetiştirmek ve satmakla ilgili bir oyundur, ancak tüm ilaç endüstrisini yüceltmenin ötesine geçer. Temel unsurlara dönecek olursak, bu iş adamı oyunu, bir kaynak yetiştirmek, ürünü satmak için ekonomiyi kullanmak, diğer satıcılarla rekabet etmek için piyasada çalışmak, çalışanları işe almak, karları yönetmek ve imparatorluğunuzu genişletmekle ilgilidir. Bu oyunun en güzel yanı, 'şüpheli' olarak sınıflandırılan kararlar ve 'düzgün' olarak sınıflandırılan diğer kararları verebilmenizdir. 'Gölgeli' yola girmek, beklediğiniz gibi parası olan herkese satış yapmak ve polislerden kaçmak veya onlara ödeme yapmaktır. 'Düzgün' oyun tarzı, babanızın ürünü yasal olarak satmak için bir tıbbi klinik kurmayı hedeflemesine benzer durumlarda hastalara satış yaparak tıbbi ilaç yoluna gitmenize olanak tanır.
Oyunu ilk kez yüklediğimde, müzik, harika ritmi ve soğuk havasıyla hemen başımı döndürdü. Sevgiyi paylaşabilmek için şarkıları Shazamlamaya çalıştım ama hiçbiri keşfedilmedi. Krediler bana onların diğerlerinin yanı sıra BRK, Cezary ES.CE Sysio, DJ Eprom gibi isimler olduğunu söylüyor. En iyi iş adamı ve strateji oyunu oyuncusu olmadığım için eğitim ipuçlarını etkinleştirdim ve ilk senaryoyu başlattım. Görevler aile evinin bodrumunda kolay bir şekilde başladı. Üç saksı bitkisi kullanıma hazır olduğundan Reggie adı verilen bir türün tohumlarını ektim ve su ekledim. Sulama kaliteyi artırır ve fare düğmesini basılı tutarak bitkileri kesme makinesiyle eğitmek büyümeyi destekler. Bazı oyun içi mesaj açılır pencereleri bu eylemleri kesintiye uğratarak düşük verim almama neden oldu, ancak bu çok büyük bir olay değil.
Daha fazla bitki, daha iyi toprak, daha iyi ışık, vantilatör ve hava temizleyicileri eklemek için bodrum katını genişletmek için para ödedim; tüm bunlar odanın iklimini mahsul yetiştirmek için en iyi durumda tutmak amacıyla yapıldı, aynı zamanda insanları uyarmamak için ses ve kokuya da dikkat ettim. Yerel polis. Ne kadar çok ışık eklerseniz o kadar fazla ısı üretilir. Sıcaklığı düşürmek için ne kadar çok fan eklerseniz evinizin gürültüsü de o kadar artar. Odada ne kadar çok ürün yetiştirirseniz, koku da o kadar güçlü olur, dolayısıyla vantilatörlere ve arıtıcılara ihtiyacınız olur. Kulağa karmaşık geliyor ama oyunun bu kısmı başlangıçta çok da kötü değil. Yavaş yavaş daha kaliteli ışıkların ve fanların kilidini açıyorsunuz, ancak her birinin artıları ve eksileri var ve dikkat edilmesi gereken en önemli şey polisin uyanıklığıdır. Ne kadar büyüyüp satış yaparsanız, satış noktalarınıza o kadar çok trafik çekersiniz ve operasyonlarınız o kadar şüpheli hale gelir.
Ürününüzden daha fazla para kazanmak için, her bir mahsulün yetiştirilmesinde yer alan besin maddelerini ayarlamanız gerekir. Öğretici, 'Süper Limon Haze'nin mükemmel türünü üretmek için ne kadar Nitrojen ve Fosforun gerekli olduğunu anlatır, ancak en iyi değerin ne olduğunu görmek için Potasyumda ince ayar yapmanız gerekir. Odanın sıcaklığı ve nemi de bu değerleri etkiler; dolayısıyla bodrumunuzda kullanmak için en iyi yüzdeleri hesaplamış olsanız da, aynı toprağı, ışıkları, fanları ve arıtıcıları başka bir satış yerinde kullanmıyorsanız o zaman farklı değerler üzerinde çalışmamız gerekiyor. Oyunun ilerleyen safhalarında, en iyi kombinasyonları oluşturmanıza büyük ölçüde yardımcı olan ve hatta size kendi yabani ot türlerinizi oluşturmak için malzemeleri karıştırma yeteneği veren araştırmanın kilidini açacaksınız. Keşke ilk senaryoda buna çok daha erken erişebilseydim, ancak bu sistemi keşfetmeden önce oyun hakkında çok şey öğrenmem gerekiyordu.
Oyunun ilk aşamalarında büyümeye, değişiklik yapmaya ve satmaya ayak uydurmaya çalışırken biraz bunalmaya başlamıştım. Neyse ki oyun, çalışanların belirli görevleri otomatikleştirmesini sağladı. Her çalışan satış, büyüme ve kişilerarası ilişkiler olmak üzere üç beceride uzman olabilir ve onları aynı anda iki göreve atayabilirsiniz. Satış ve büyüme olmak üzere 2 beceriye sahip bir çalışanı seçtim, böylece ürünlerimi benim için yetiştirip pazarda satmalarını sağladım. Bu, üzerimdeki her şeyi yönetme baskısını ortadan kaldırsa da, verimi etkileyen ve dolayısıyla ne kadar satabileceğimi etkileyen mahsullerle ilgilenme konusunda berbattılar. Çalışanlardan bazıları seviye atlayacak kadar deneyim kazanana kadar, talebe ayak uydurmak için mahsullerle ilgilenmek için çok fazla adım attığımı fark ettim.
Pazar yerinde bazı rekabetler benim alanıma girmeye başladı. Her ürünü ne kadara sattıklarını görebilirsiniz. Fiyatı onların fiyatının biraz altına düşürüp daha fazla ürün satarak sonunda onlardan kurtuldunuz. Kısa bir süre geç kalan Polis Memuru Steve Polanski, günün her saatinde çok sayıda insanın gelip gittiğini gördüğü için faaliyetlerimizden şüphelenerek yanımıza geldi. Polisin dikkatini azaltmaya yardımcı olmak için her lokasyonda bir mağaza vitrini inşa etmemiz gerekiyor. Yalnızca bir çay evi almaya gücüm yetiyordu ama diğer seçenekler sosisli sandviç kabinleri, taksi hizmeti, çamaşırhane ve daha fazlasıydı. Bu da yönetmeniz gereken başka bir şey, ama hepsi bu değil.
Kısa bir süre sonra rakip bir çete benim alanıma girdi ve kendi gizli ot çeşitlerini satmaya başladı. Amaç, bu zorluğa birden fazla yoldan el koymaktı: çalmak, patronla arkadaş olmak ve onu istemek, satıcılarını patrona karşı kışkırtmak veya patronun üzerindeki pisliği ortaya çıkarmak. Bu görevler bayilerle ve patronla konuşmanızı içeriyor ve onlarla konuşmaya başladığınızda onlar da kendileri hakkında bazı şeyleri açığa çıkarıyor. Bu konuları takip ederseniz beğeni kazanırsınız, ancak yanlış konuya çok fazla girerseniz sıkılırlar veya sinirlenirler ve beğeninizi kaybedersiniz. Beni zorlayacak çeşitli bayilerle arkadaş olmaya çalışarak bu arayışa bir saat veya daha fazla zaman harcadım. Sonunda patronla yeterince arkadaş olmayı başardım ve o da işi teslim etti. Bu bana ağ oluşturma, büyüme, satış ve araştırma başlıkları altında gruplandırılan ayrıcalıkların kilidini açmam için yeterli etkiyi sağladı.
Bu ilk senaryoda, Cleveland'ın yasal olarak ot satan daha fazla yer görmeye başladığımız ikinci yerine ulaşmamı sağlayacak kadar oynadım. Gerekli olan tüm mikro yönetimle birkaç noktada mücadele ettim ve çok fazla işlemi yürütmeye çalışırken kırmızının derinliklerine düştüm. Bu oyunun bir hatası değil, aksine birçok iş adamı yönetimi oyununda oyunun kontrolünü kaybetmeye başladığım bu tıkanma noktalarına çarpıyorum. Yaptığım hataları düzeltmek için genellikle saatler harcarım ve çoğu zaman tükenirim. Ancak Weedcraft Inc'de ilk senaryoyu birkaç kez yeniden başlattım ve her seferinde daha fazla ilerlemeyi ve daha fazlasını öğrenmeyi başardım. İlk senaryo aynı zamanda elinizi yeterince tutar ve sistemlerin kilidini tam ihtiyacınız olduğu anda açar, böylece daha zor olan ikinci senaryoya başlamak için iyi silahlanmış olursunuz.
İkinci senaryo daha çok yasal ticaret ortamıyla ilgilidir. Jerome, son on yılını yasadışı yetiştirme ve kaçakçılık nedeniyle hapiste geçirmiş eski bir mahkumdur. Serbest bırakılır ve eski arkadaşı Matty ile tanıştığı Colorado, Denver'a geri döner. Birlikte ekip kurmaya ve bir girişim kurmaya karar verirler. İlk işim şehirde legal ya da illegal 6 operasyon kurmaktı ve bu sefer legal yola girdim. Hala bu senaryo üzerinde çalışıyorum ama ilkinden çok daha ileri düzeyde ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili yasaları değiştirmek için lobi yapmak gibi daha politik bir boyut sunuyor. Henüz bu kadar ilerlemedim ama bunun nasıl sonuçlanacağını görmek için sabırsızlanıyorum.
Oyunun sanat tarzı ve grafikleri oldukça gösterişli ve arayüzün kullanımı ve anlaşılması kolay. Satış yerlerinin her birinde çeşitli ilaç türlerini değiştirip değiştirmek biraz zahmetli olabilir, ancak bu küçük bir ayrıntıdır. 'Oyunda daha sonra kilidi açılan' birkaç simge ve sistem gördüm ve bazılarının kilidini henüz açmadım. Oyundaki müzik mükemmel bir şekilde uyuyor ve saatlerce oynamamı sağlayan şey bu. Keşke şarkının tamamı ve sanatçı isimleri oyunun jeneriğinde listelenseydi, böylece daha fazla şarkı bulabilir ve bu sanatçıları destekleyebilirdim.
Genel olarak oyuna 8/10 verdim. Weedcraft Inc, iki iyi yazılmış hikaye senaryosunu kullanarak Amerika'da ot yetiştirmenin ve satmanın artılarını ve eksilerini ele alan eğlenceli bir iş adamı yönetim oyunudur. Kendinizi çeşitli uyuşturucu türlerinin büyümesini, araştırmasını ve satışını yönetirken, bölgenize güç sağlamaya çalışan rakip çetelerle ve uyuşturucuları yasallaştırmaya yönelik politikalarla uğraşırken bulacaksınız. Sürecin yasallığı, oyunun hikayeleri boyunca iyi bir şekilde dengelenmiştir ve bunları istediğiniz gibi oynayabilirsiniz; yasal olarak, yasa dışı olarak veya aradaki gri alanda.
- Konular
- 1,676
- Online süresi
- 9ay 24g
- Reaksiyon Skoru
- 8,719
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 41,544
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)