After Inc.: Dünyayı Yeniden İnşa Etme Stratejisi
After Inc., Ndemic Creations'ın son oyunu ve popüler
Plague Inc.'in devamı niteliğinde. Ancak selefinden farklı olarak, dünyayı yok etmek yerine yeniden inşa etmenin amaç olduğu,
gerçek zamanlı bir stratejik simülasyon oyunudur.
Kısa bir eğitimden sonra, medeniyeti kademeli olarak yeniden inşa etmek için yeni alanlara yerleşen liderler olarak oynadığımız seviyelere geçiyoruz. Oyun, bölgemizi genişletmeyi, kaynak toplamayı, binalar inşa etmeyi ve zombi bulaşmış bölgeleri temizlemeyi içeriyor; tıpkı bir
4X oyununda olduğu gibi, ancak çok daha küçük bir ölçekte.
Her seviyede nüfusu artırma, mahsul yetiştirme, zombileri ortadan kaldırma veya kömür madenlerini onarma gibi sekiz hedef bulunuyor. Bu hedeflere ulaşmak,
otoriteyi korurken yiyecek, su ve sıcaklık gibi temel ihtiyaçları yönetmeyi gerektiriyor. Otoritemiz biterse, oyun da bitiyor.
Zorluklar ve Tekrar Oynanabilirlik
Gıda zehirlenmesi gibi rastgele olaylar, ekstra zorluklar ekleyerek bizi malzemeleri atmak veya kirlenme riski gibi zor seçimler yapmaya zorluyor. Bu arada, zombi istilaları, seviyeleri tamamlama karşılığında çeşitli ödüller ve benzersiz oyun stillerine sahip farklı liderler oyunu ilgi çekici kılıyor.
Kampanya oyunun birçok mekaniğini kademeli olarak tanıtıyor olsa da, bana genişletilmiş bir eğitim gibi geldi. Her seviye ilerlememizi tamamen sıfırlıyor ve sıfırdan yeniden inşa etmemizi gerektiriyor. Kampanyayı tamamladıktan sonra, gerçekten keşfedebileceğimiz ve yeniden inşa edebileceğimiz daha büyük bir seviyenin olmaması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
Fiyatlandırma ve Genel Değerlendirme
After Inc. Android'de ücretsizken, iOS'ta 1,99 dolara mal oluyor. Her iki platformda da, ekstra görevler içeren
DLC için çeşitli uygulama içi satın almalar (IAP) ve tüm mevcut ve gelecekteki içeriklerin kilidini açan 14,99 dolarlık bir satın alma seçeneği mevcut. Gerçek zamanlı simülasyon oyunlarını veya
Rebel Inc.'i seviyorsanız, After Inc.'e göz atmaya değer olabilir.