ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Altın Konu Luna The Shadow Dust İnceleme

Carissa

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
VIP Üye
Konular
59,202
Çözüm
109
Online süresi
4mo 16d
Reaksiyon Skoru
14,314
Altın Konu
2,398
TM Yaşı
11 Yıl 3 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
1,051
MmoLira
696,936
DevLira
234
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

19a991dcb5fab0e62.jpg

Luna The Shadow Dust, Lantern Studio tarafından geliştirilen ve Coconut Island Games ve Application Systems Heidelberg tarafından yayınlanan, hikaye odaklı bir işaretle ve tıkla bulmaca oyunudur. Oyun 13 Şubat 2020'de Steam ve Mac'te yayınlandı ve bir süredir dikkatimi çeken bir oyun. Oyunun sanatı kusursuz bir şekilde elle çizilmiş ve oyunda ilerledikçe daha da harika hale geliyor. Sakinleştirici ve karamsar müziğin yanı sıra sevimli bir kara kedi arkadaşını da eklediğinizde, duygu ve zorlu bulmacalarla dolu harika bir yolculuğa çıkıyoruz.

Oyuna, gece gökyüzünden düşen, sarkık tavşan kulaklı kapüşonlu genç bir çocuk olarak başlıyorsunuz. Bir ışık kabarcığı sizi yakalar ve yumuşak bir şekilde yere yatırır, daha sonra önünüzde bir ışık kaynağı olarak belirir. Bunu takip ettiğinizde yerden çıkan ve yakındaki bir kayaya gölge düşüren dikenli bir ağaç köküyle karşılaşıyorsunuz. İlginç bir şekilde, gölgeyi oluşturacak fiziksel bir karga olmamasına rağmen, kökün üzerinde duran bir karganın gölgesi var. Kargaya yaklaştıkça ciyaklıyor ve ışık küresi sanki kargadan korkuyormuş gibi arkanıza dönüyor. Ağacın köküne tıkladığınızda, üzerine yürüyüp onu tekmelersiniz, bu da karga gölgesini korkutur ve ışık sizi takip etmeye devam eder.

Anlamsız bir karşılaşma gibi görünen bu durum, oyun boyunca ışık ve gölgenin farklı şekillerde çalıştığı bazı zorlukların temelini oluşturacaktı. Siz ve ışık bağımsız bir kapıya doğru yürüyorsunuz, tıklatıyorsunuz ve kapı açılıyor ama hiçbir şey olmuyor. Kafanızı kaşıdığınızda kapı kapanır ve ışık küresi kapının üzerindeki ağaç dalından sarkan bir fenerin içine atlar. Fener renkli ışık yaymaya başlar ve bu da kapının cam panellerini aydınlatır. Aniden önünüzde, çok sayıda ışıklı penceresi olan, görebileceğiniz gibi gökyüzüne kadar uzanan, duvarlarla çevrili devasa bir kule beliriyor.

322a26f2ec8daf2f2.jpg

Kapıyı tekrar tıklatıp açıyorsunuz ve arka duvarında gölgeli sanat eserleri bulunan bir odaya adım atıyorsunuz. Size yol gösterecek yazılı bir hikaye kelimesi veya talimatı yok. Fareyi kullanarak odayı keşfetmek size kalmış; bu yöntem, işaretle ve tıkla oyunlarının deneyimli oyuncularına hiç de yabancı değil. Bu özel odanın, diğer taraftaki bir kapıya ulaşana kadar etkileşim kuracak hiçbir şeyi yoktur. Kilitlidir ve karakteriniz kafasını kaşır. Duvar sanatının ana bölümlerinin her birine geri döndüğünüzde renklerle dolmaya başlıyorlar. Duvarın dört bölümü de renklendikten sonra çıkış kapısı açıldı. Kapıdan içeri adım attığınızda, size yüksek kulenin dışarıdan bir resmi gösterilir ve yeni tamamladığınız oda renklenir ve kulenin bir sonraki bağlantılı bölümü yanar ve sizi bir sonraki odaya, bulmacaya yönlendirir.

Bu, Luna The Shadow Dust'ın ana oynanış döngüsünü açıklamanın uzun soluklu bir yoluydu ancak bu ilk sahnelerde oyunun geri kalanına ilişkin esasları öğrendiniz: bir odaya girin, simgeye gelinceye kadar fareyle arama yaparak mekaniğini öğrenin. Nesnelerin kullanımı, renklerin gözlemlenmesi, duvarlardaki yazı ve illüstrasyonlar ve hatta ışıkların gölgelerinin şekli, bunların hepsi bu görevin olası çözümleridir. Hikayede ilerledikçe bu bulmacaların zorluğu artar ve her odanın sanat detayları ve nesneleri daha karmaşık ve büyüleyici hale gelir. Unutmayın, bunların hepsi elle çizilmiş ve sanatın ne kadar ayrıntılı olduğu ve o sanatla, özellikle de gölgelerle etkileşime girmenin ne kadar muhteşem olduğu beni sürekli şaşırttı.

Sevgi dolu bir arkadaşa dönüşen yaralı bir kediyle karşılaşmanız çok uzun sürmez. Diğer birçok sahnenin yanı sıra bu sahne, müziğin hikayeyi ve bağlantıları etkilediği yerdir. Çoğu zaman müzik sakinleştiriciydi ve bu da fazla sinirlenmeden problem çözme havasına girmeme yardımcı oldu. Diğer zamanlarda müzik gerçekten kaygı, gerilim ve duygu hissini artırır. Kedinin kontrolü size verilir ve boşluk çubuğuna basmak, kontrol ettiğiniz kişiyi değiştirir. Bazen bir karakteri konumlandırmanız, bir şeyle etkileşime geçmek için diğerine geçmeniz, ardından bulmacayı çözmek için ileri geri hareket etmeniz gerekir. Bazı durumlarda karakterler çok parçalı bir bulmacayı çözmek için ayrılır ve her iki taraf da çözüldükten sonra tekrar buluşur. Özellikle gölgeler işin içine girdiğinde çok harika bir sistem.

4afd4f814ea031cb0.jpg

Gölgeler de bulmaca mekanizmalarının büyük bir bölümünü oynuyor. Gölgelerin tepesinde koşabileceğimi düşünmediğim için benim için çok sinir bozucu olmaya başladılar ve sonra ağaç kökü ve karga geri dönerek onlarla başa çıkma çabalarımı gagaladılar. Yavaş ve sistemli bir şekilde olasılıkları eledim ve neredeyse pes etme noktasına geldiğimde bulmacanın bir kısmını çözdüm, sonra her şey yerli yerine oturdu ve ne yapmam gerektiğini anladım. Bu oyun kesinlikle daha sabırlı bulmaca çözücülere yöneliktir. Bundan sonra oyun, bulmacaları çok daha akıllı hale getirmek için bu gibi öğelerle oynamakta gerçekten başarılı oluyor, çoğu zaman benden çok daha akıllı çünkü onları çözmek için birden fazla kafa karıştırıcı duraklamalar gerekti.

Oyunun sizi kulenin ötesindeki yerlere götüren birkaç bölümü var. Bunun nasıl, neden gerçekleştiğini açıklamayacağım, ancak bulmacalar çeşitli ulaşım biçimlerinin ve ayrı tamamlayıcı dizilerin kullanılmasını içeriyor. Çoğu zaman yapbozun birden fazla aşaması vardı ve bazen önceki sahnede önemli olan ne yaptığımı unutuyordum, bu yüzden ne yaptığımı kontrol etmek veya yavaş geçiş animasyonları ile geri dönerek biraz zaman kaybettim. Bu örneklerin birkaçı dışında oyun, sonraki bulmacalardan bazılarının sizi ne kadar zorladığına bağlı olarak yaklaşık 3-4 saat kadar kısadır. Tüm başarıları %100 elde etmek istiyorsanız geri dönüp önceki bulmacaları tamamlayabilirsiniz, ancak bunun dışında çok fazla tekrar değeri yoktur.

Genel olarak oyuna 9/10 verdim. Luna The Shadow Dust, hem ışıkta hem de karanlıkta dostluğun gücünü vurguluyor. Dünyada yaşadığımız gibi bir dönemde oyun böyle içimizi ısıtıyor. Güçlü yönleri, güzel elle çizilmiş sanat eserleri ve duygusal müziktir; önünüzdeki bulmacaların üstesinden gelmeniz için size doğru ruh halini ve zihniyeti sağlar. Baştan sona oynamak kesinlikle bir zevkti ve sonunda ortaya çıkan hikaye duygusal bir hikaye. Luna The Shadow Dust, her türden oyuncunun deneyimlemesi gereken ustaca bir sanat eseri ve Lantern Studio'nun bundan sonra ne getireceğini görmek için sabırsızlanıyorum.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için Teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler eline sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri