- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,281
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,225
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Razer, 2017 yılında MMO, MOBA ve FPS oyun faresinin bir arada sunulduğu ürünü piyasaya sürdü. Razer Naga Trinity, Razer'ın uzun süredir devam eden Naga serisindeki ilk hibrit oyun faresidir. Trinity'nin ana odak noktası, bir oyun türünden diğerine geçişi daha hızlı ve daha kolay hale getiren, değiştirilebilir üç yan plakasıdır. Tabii ki onları nerede sakladığınızı hatırlıyorsanız.
Razer Naga Trinity aynı zamanda oyunun kurallarını değiştiren bir deneyime yol açan ilk MMO faremdi. 12 düğmeli yan plakası, bir zamanlar Final Fantasy XIV Online ve World of Warcraft gibi oyunlar oynarken yaşadığım parmak jimnastiğine son verdi. MMO oynamadığım zamanlarda, daha az kalabalık olan çift düğmeli FPS yan plakasına kolaylıkla geçiş yapabiliyordum. Trinity aynı zamanda bir MOBA seçeneği de sunsa da, MOBA oyuncusu olmadığım için sadece MMO ve FPS arasında gidip geldim. Bununla birlikte, Naga Trinity hâlâ bir oyun faresinde ihtiyacım olan şey için mükemmel bir seçim haline geldi.
Ancak satın aldığım veya incelemem için bana verilen her farenin hepsinin ortak bir noktası vardı: kablolar. Utanmadan, bir dizüstü bilgisayarda oyun oynadığımı, yani istediğim kadar boş USB bağlantı noktasına sahip olmadığımı söyleyeceğim. Bilgisayar kurulumu olan herkesin söyleyebileceği gibi, ne kadar az kablo yönetimi o kadar iyidir. Uzun zamandır hem kurulumumda temiz görünecek hem de USB bağlantı noktasında yer açacak bir fare istiyordum. Razer, Trinity'nin yükseltilmiş kablosuz versiyonunu çıkararak dualarıma cevap verdi. Razer Naga Pro tıpkı selefi gibi görünüyor ve hissediyor ancak her zaman fişe takılı olma kısıtlaması yok.
İlk bakışta Naga Trinity ve Naga Pro aynı ama farklı görünüyor. Aynı RGB aydınlatma, bir düğmeye dokunarak oyun profillerini hızlı bir şekilde değiştirme yeteneği ve neredeyse aynı değiştirilebilir yan plakalar. Bu arada bunlar Trinity'li olanlarla aynı boyutta, yani artık teknik olarak yedek bir sete sahibim. Pro'nun kablosuz olması en belirgin olanı olmak üzere yalnızca birkaç gözle görülür değişiklik var.
Razer Naga Pro'nun iki kablosuz bağlantı seçeneği vardır: Bluetooth ve HyperSpeed Kablosuz. Daha fazla boş USB bağlantı noktası istediğimden, Bluetooth aracılığıyla bağlanabilecek bir fareye sahip olduğum için oldukça heyecanlıydım. Ancak HyperSpeed Wireless'ın aksine hem USB hem de güç tasarrufu seçeneği olsa da incelemem sırasında ne yazık ki Bluetooth ile ilgili sorunlarla karşılaştım.
Bilgisayarımı başlattıktan ve fareyi tekrar açtıktan sonra bağlantıda bazı ciddi kesintiler yaşadım. O kadar kötüydü ki, normal şekilde çalışabilmesi için eşleştirmeyi kaldırıp dizüstü bilgisayarımla yeniden eşleştirmem gerekti. Ancak daha sonra Naga Pro'yu kısa bir süreliğine gözetimsiz bıraktığımda da aynı sorunu yaşadım. İster dizüstü bilgisayarımla ilgili bir sorun yüzünden olsun, ister Bluetooth klavyemle bir kavga yüzünden olsun, daha iyi seçenek bunun yerine HyperSpeed Wireless kullanmaktı. Bu aynı zamanda gizli donanım kilidiyle bir USB bağlantı noktasının kullanılması anlamına da geliyordu.
Bununla birlikte HyperSpeed'in biraz daha iyi bir deneyim sunduğunu düşünüyorum. Bluetooth'a bağlıyken imlecimin biraz fazla serbestçe hareket ettiğini hissettim. Ayrıca bunun hassasiyetle de alakası yok. HyperSpeed Wireless'a bağlandığımda biraz daha kontrollü hissettim. Diğer kablosuz oyun teknolojilerinden %25 daha hızlı olduğundan şarj başına maksimum pil ömrünün yaklaşık %33'ünü kısaltır. Şarj başına olası 150 saatten hangisi büyük bir miktardır. Piyasadaki en uzun pil ömrüne sahip olmayabilir, ancak birkaç günlük oyun seanslarını, fişe takma endişesi olmadan geçirmenizi sağlayacaktır.
Naga Pro aynı zamanda hem şarj edip hem de oyun oynayabilmeniz için 1,8 metrelik Razer Speedflex kablosuyla birlikte gelir. Naga Pro'ya takılan ucu, farenin etrafındaki şekliyle neredeyse kusursuz bir şekilde hizalanacak şekilde tasarladılar. Bu küçük bir tasarım özelliği olabilir, ancak Naga Pro'nun fişe takılı veya prizden çıkarılmış halde şık görünmesini sağlayacak şekilde tasarlanırken bu kadar düşünülmesi hoşuma gitti. Naga Pro ayrıca hızlı ve kolay şarj ve daha temiz görünümlü bir kurulum için Razer Mouse Dock ile de uyumludur.
Naga Trinity'den bu yana yapılan diğer görsel değişiklikler, MOBA yan plakasındaki güncellemedir. Hem MOBA'larda hem de Battle Royale'lerde kullanıma yönelik yeni önerilerinin yanı sıra Razer, daha iyi kavrama ve konfor sunmak için düğme düzenini tamamen yeniden tasarladı. Bir zamanlar ortasında az miktarda kavrama bulunan yedi düğmeden oluşan bir daire olan şey, şimdi üstte üç düğmeden oluşan iki yatay çizgi haline geldi ve aşağıda çok daha fazla kavrama sağlıyor. Eskiyle yeniyi karşılaştırınca ikisinin de pek bir faydasını bulamadım. Ancak bunun nedeni MOBA oynamamam veya Battle Royale oyunlarını nadiren oynamam değil. İncelemem sırasında Fortnite'ı tekrar indirdim ve yine de kaydırma tekerleğini kullanarak silah/bina parçalarını seçmenin çok daha kolay olduğunu gördüm. Ancak bu yan plaka tek elle kullanılan Diablo için mükemmeldir. Ancak düğmelerin yüksekliği nedeniyle, MMO yan plakasının aksine ellerime tam olarak oturmuyor.
Örneğin MMO yan plakası. Yalan söylemeyeceğim, Naga Trinity'yi satın alırken büyük bir risk alıyormuşum gibi hissettim. Bir MMO fare bakiri olarak, başparmağımın tüm bu el-göz koordinasyonunu halledip halledemeyeceğinden emin değildim. Şans eseri, oyunumu alma açısından yaptığım en iyi satın almaydı. Ancak bazı insanların yeteneklerini eski moda yöntemlerle kullanmayı tercih ettiğini görebiliyorum.
Naga Pro'nun yükseltilmiş özelliklerinin geri kalanı görsel olmaktan çok tekniktir. Aynı görünseler de Pro'nun ağırlık ve hareket açısından bariz bir şekilde daha hafif bir hissi vardı. Naga Pro'nun neredeyse ağırlıksız hareketinin sırrı, fare sürtünmesini azaltan ultra pürüzsüz %100 PTFE fare ayakları sayesindedir.
Razer Naga Pro, Razer Viper ile aynı mekanik fare anahtarlarından üç kat daha hızlı ve çok daha dayanıklı olan Razer Optik Fare Anahtarlarına sahiptir. Bu, Naga Trinity dahil diğer oyun farelerinden en az 20 milyon daha fazla tıklamaya olanak tanır. Açıkçası 70 Milyon olası tıklamanın tamamını test etmedim, ancak Final Fantasy XIV Online'daki yeteneklerimin biraz bile geciktiğini hissettiğim tek zaman gecikmeden kaynaklanıyordu. Naga Pro ayrıca, daha fazla hassasiyet ve doğruluk için Akıllı Takip (daha iyi kalibrasyon), Asimetrik Kesme (fare yüzeyle buluştuğunda daha az imleç kayması) ve Motion Sync'i (PC ile fare arasında daha iyi yanıt) birleştiren Razer'ın en yeni Focus+ Optik Sensörünü içerir. Şahsen, çoğunlukla konsol FPS oyuncusu olduğum için doğruluk ve hassasiyet açısından farkı söylemek zor, ancak bunların şimdiye kadar oynadığım en iyi Fortnite oyunları olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak bu, popüler Battle Royale'a geri döneceğim anlamına gelmiyor.
Genel olarak Razer Naga Pro, Naga Trinity'nin farklı bir versiyonundan daha fazlasıdır. Bluetooth sorunlarının yanı sıra, Razer Naga Pro konforlu ve sorunsuz bir yükseltmedir ve uzun bir süre değiştirilmeyeceğini söyleyebilirim.
Razer Naga Pro şu anda EB Games ve JB HiFi'de 269,95 $ liste fiyatıyla satışa sunuluyor.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)