mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Cevaplandı give_basic_weapon.quest sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan reLoad58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Selamlar,

Oyuna yeni başlayan biri için verilecek itemleri ve yazılacak hoşgeldin yazısını ayarladım. questten ./qc ile okuttum sorun yok. notarget içerisinde de gözüküyor give_basic_weapon.start dosyası. object içerisinde ki state klasöründe de var. Fakat yeni karakter açtığımda çalışmıyor. Nerede hata yapıyorum ?

Çözüm
Merhaba,

Önceki konumda yer alan sorun için bir arkadaş çözüm söylemişti ve işe yaramıştı. Onu uyguladıktan sonra başlangıçta verilen statü sorunu da çözüldü. source veya questlerle ilgili bir sorun yokmuş. give_basic_weapon dosyasında ufak bir düzenleme yaptım sadece.

Arat:
Kod:
when login begin
Değiştir:
Kod:
when login with pc.getqf("give_basic_weapon") == 0 begin

Arat:
Kod:
notice_all( "Yeni oyuncumuz " .. pc . get_name ( ) .. " aramıza katıldı." )

Değiştir:
Kod:
notice_all( "Yeni oyuncumuz " .. pc . get_name ( ) .. " aramıza katıldı." )
pc.setqf("give_basic_weapon",1)
1666856191879.png

Statünün fazladan verilmesi veya düzensiz olması ile ilgili sorunu çözdüm. @olkan41

char.cpp içerisinde aratılır:
Kod:
void CHARACTER::ResetPoint(int iLv)

Aşağıdaki gibi başlayan kod satırı bulunur.
Kod:
PointChange(POINT_STAT, ((MINMAX(1, iLv, g_iStatusPointGetLevelLimit)

burada sorun yaratan kısım bende şu şekildeydi:
Kod:
PointChange(POINT_STAT, ((MINMAX(1, iLv, g_iStatusPointGetLevelLimit) - 1) * 3 + 29) + GetPoint(POINT_LEVEL_STEP) - GetPoint(POINT_STAT));

olması gereken:
Kod:
PointChange(POINT_STAT, ((MINMAX(1, iLv, g_iStatusPointGetLevelLimit) - 1) * 3) + GetPoint(POINT_LEVEL_STEP) - GetPoint(POINT_STAT));

1666856259967.png

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri