HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Projeye artık sahip değilim bu yüzden kaldırılabilir veya silinebilir.
Son düzenleme:
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Hocam öncelikle bu kadar kodu yeniden yazmak ve bu kadar emekten sonra açık kaynak olarak yayınlamak harbi sevda işi öncelikle bunun için sizi ve varsa ekibinizi tebrik ederim. Metin2'yi bırakalı yıllar oldu ama çalışmanızı paylaştığınızda incelemeyi çok isterim. İyi çalışmalarBU İÇERİK NEDİR ?Öğeyi görmek için üye olmalısınız. oyununa ait Öğeyi görmek için üye olmalısınız. oyun programı (Öğeyi görmek için üye olmalısınız.) sürümünün Öğeyi görmek için üye olmalısınız.olarak yeniden keşfedilmiş, Öğeyi görmek için üye olmalısınız.'e ait özgün ve safkan kaynak kodu.
Merhabalar, uzun zaman önce büyük sorunlarla karşılaşarak yeniden keşfettiğimiz ancak daha sonra kendi ağ mimarimizi yazdıktan sonra kullanmamaya karar verdiğimiz METIN II ürününe ait Python program kodunu (Python SDK) verilerini sizlere sunmak istedim.
Yıllardır süre gelen alışıla gelmiş bir alışkanlık var buda malum takdir edersiniz ki Metin2 isimli oyundur. Bu alışkanlığın bir çırpıda bırakılması da haliyle pek mümkün değil. (En azından herkes benim kadar kolay unutamayabilir) bu nedenle bizde yeni MMORPG oyunumuz Magic To (R)Master'i yeni bir anlayış ve fikir üzerine inşa etme kararı aldığımızda metin2 ürününe ait program kodunu değiştirmeyi amaçlamıştık. Bu nedenle başta Öğeyi görmek için üye olmalısınız. daha sonra Öğeyi görmek için üye olmalısınız.hem de Öğeyi görmek için üye olmalısınız.olmak üzere üç farklı şekilde kodu yeniden yazdık. Burada ise yanlış anlaşılma olmasın, herkes gibi var olan kodu alıp değiştirmedik, fonksiyonları, çerçeveyi, ağ mimarisini, replikasyonları en baştan yeniden yazdık.
Oyun istemcisini de hazırladık ancak %20 oranında. Eğer konu ilgi görürse ve reyting alırsa yeni fonksiyonların mevcut olduğu tamamen değişime açık hem tam kaynağı, RDP LOC ağ mimarisini hem de bazı gelişmeleri bu konu altında daha gelişmiş şekilde yayınlamayı düşünüyorum. Bu sayede bu oyuna ilgi duyanların, Gameforge şirketi ile olan telif hakkı mücadelesini de tamamen olmasa da bir açıdan erteleme şansına sahip olmasını sağlamayı amaçlıyorum.
Package content;
Game;
sdk/db ; inc
sdk/other; inc
sdk/extern; not inc.
sdk/pyc(lib); not inc.Öğeyi görmek için üye olmalısınız.
Ayrıca küçük bir video; Öğeyi görmek için üye olmalısınız.
Şimdilik incelemeniz için, common ve db kısmını sunuyorum, (libgame, libmysql, extern etc.) sunum içerisinde mevcut değildir.
Python programlamadan anlayan kişilerin ilgilenebileceğini düşünüyorum.
Ekstra: Java hali bulunan sunucusuda mevcuttur ve tamamen çalışan versiyonudur. İlgi ve alakaya göre (extern without) kaydı ile onu da sunabilirim.
İçerik aslında dünyanın en iyi "server files" içeriğinden bile kat ve kat değerli, çünkü burada var olan bir oyuna ait fikri mülkiyet ihlali yapan en iyi server files yerine yeni bir fikri mülkiyetin oluşturulabilmesi ile ilgili kaynak yatıyor ancak insanlar ne olduğunu henüz tam olarak anlamış değiller, bu yüzden sabır ile mücevheri kim keşfedecek görmek için sadece bekliyorum.
İyi çalışmalar, keyifli forumlar.
Öğeyi görmek için üye olmalısınız.
Pekala, sorunuza şöyle yanıt vermeye çalışayım.
Muhtemelen zaten biliyorsunuz ancak, eski MMORPG oyunumuz Öğeyi görmek için üye olmalısınız.'i yeniden yaratmak ve baştan tasarlamak için iyi bir ağ mimarisine ve etkili bir oyun programına ihtiyacımız vardı. Hedeflediğimiz oyun Metin2 oynanışını esas alacağı için, Metin2 oyununun ağ replikasyonları, movement & camera controller, input controller, gibi temel program kodu bizim için arayışta olduğumuz gerekliliği karşılamaktaydı.
Fakat Metin2 oyununa ait program kodunu olduğu gibi kullanamazdık, çünkü bir I.P mevcuttu. Bu nedenle aynı program kodunu farklı bir kullanım şekliyle bütünleştirmek en doğrusuydu. Bu nedenle üç farklı program dili (C# / java / Python) şeklinde program kodunu yalnızca temelleri baz alarak yeniden inşa ettik.
Temelde aslına bakarsanız size sunduğum kaynak, Laniatus'un yeni bir Metin2 program kodu yaratması ve I.P haklarını yeniden üstlenmesi gibi delice çılgın bir adımdır. Akabinde bir süre (yaklaşık 1.5 yıl) bu projenin üzerinde çalıştık ve bu aşamaya kadar getirdik, daha sonra, eski oyunumuzun Öğeyi görmek için üye olmalısınız.oyun program kodunu, bir takım araçlar vasıtası ile yeniden başka bir oyun motorunda kullanabileceğimizi keşfettik, çünkü zaten program kodu mevcuttu, ve baştan yaratmanın bir anlamı olmayacağını düşündük ve tek eksiğimiz bir ağ mimarisiydi bunun için aradığımız şekilde bir ağ mimarisini yeniden tasarladık Öğeyi görmek için üye olmalısınız.
Bu size sunduğum kaynak ise arşivlendi ve bir köşede bekliyordu, bende bu foruma ciddi bir katılım ve kalkınma katacağını düşünerek bir tarafta durup eskimesi ve çürümesi yerine sizlere sunum yaptım. Eğer ciddi bir oyun geliştirmek istiyorsanız, ve bu oyun Metin2 ise Gameforge şirketinin esareti altında tutulan bir kaynak kodu ile değil, yine aynı oyunu benzersiz ve lisanssız bir kaynak kodu geliştirmeye devam etmenizi öneririm.
Temelce nedir?
Metin2 oyununa ait C++ olarak bilinen sunucu tarafı oyun program kodunun yeni bir I.P formatında Laniatus Games Studio Inc. tarafından baştan tasarlanmış yeni bir sürümüdür.
Bu iş mutfağın ışıklarını yakmaya benzemiyor elbette iş yükü bir hayli ağır ve karmaşıktır. Tabii ki forumda paylaşılan bir sistemi alıp hazır oyun program koduna eklemeye benzemiyor. Tam aksine o ana program kodunu baştan hazırlamanın tam kendisidir. Eğer üzerine gidilebilinirse, bir hazine ve bağımsız bir fikri mülkiyetin temelidir..
Tek kelime ile harikasınız. Başarılarınızın devamını diliyorum.
tam anlamıyla devrim niteliğinde bir paylaşım, noktasından virgülüne yapımda emeği geçen herkesin eline emeğine sağlık.
Böyle bir projeye başlamak bile bence çok güzel bir devrimdir. Elinize emeğinize sağlık
Merhabalar, uzun zaman önce büyük sorunlarla karşılaşarak dönüştürdüğümüz ancak daha sonra kendi ağ mimarimizi yazdıktan sonra kullanmamaya karar verdiğimiz METIN II oyununa ait Python sunucu verilerini sizlere sunmak istedim.
Dosya içeriği tam olmamak ile birlikte bir çok WARN,ERR ve (todo) yapılacak içeriğine sahiptir, ilgilenmek isteyenler olursa game kaynağını da ayrıca sunabilirim.
Şimdilik incelemeniz için, common ve db kısmını sunuyorum, ancak kütüphaneleri eksiktir. Python programlamadan anlayan kişilerin ilgilenebileceğini düşündüm.
Ekstra: Java hali bulunan sunucusuda mevcuttur ve tamamen çalışan versiyonudur. İlgi ve alakaya göre onu da sunabilirim.
Öğeyi görmek için üye olmalısınız.
İncelemek için can atıyorum paylaşım için teşekkürler.
Merhabalar, uzun zaman önce büyük sorunlarla karşılaşarak dönüştürdüğümüz ancak daha sonra kendi ağ mimarimizi yazdıktan sonra kullanmamaya karar verdiğimiz METIN II oyununa ait Python sunucu verilerini sizlere sunmak istedim.
Dosya içeriği tam olmamak ile birlikte bir çok WARN,ERR ve (todo) yapılacak içeriğine sahiptir, ilgilenmek isteyenler olursa game kaynağını da ayrıca sunabilirim.
Şimdilik incelemeniz için, common ve db kısmını sunuyorum, ancak kütüphaneleri eksiktir. Python programlamadan anlayan kişilerin ilgilenebileceğini düşündüm.
Ekstra: Java hali bulunan sunucusuda mevcuttur ve tamamen çalışan versiyonudur. İlgi ve alakaya göre onu da sunabilirim.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
İncelemek için can atıyorum paylaşım için teşekkürler.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)