mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Nedved35 1
Nedved35
Hikaye Ekle

Hangi Altyapı Server Files Kullanıyorsunuz?

5.00 yıldız(lar) 2 Değerlendirme Değerlendirenler

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Kendi sunucu dosyalarını geliştirmeye başlayan herkesin ilk adım olarak cevabını aradığı soru.

Altyapı Server Files, kullanılan dosyanın ana iskeletidir. Performanslı ve sorunsuz bir server files, iyi bir altyapı server files ile inşa edilebilir.

Altyapı fileste kullanılan kütüphanelerin güncel olması, sürdürülebilir ve performanslı olması açısından önemlidir çünkü kütüphane güncellemeleri, hata çözümlerini ve performans geliştirmelerini yanında getirir. Yeni eklenen fonksiyonlarda, altyapı filesin sürdürülebilirliğini arttırır.

Altyapı fileste uygulanan hata çözümlerinin, tespit edilen hatayı gideriyor olması ve yeni hatalara sebebiyet vermemesi ise aranılan ikinci kriter olabilir. Bunun için olmayan hatalar için çözüm uygulamaktan kaçınmak ve yapılan düzenlemenin etkilerini anlamak önemlidir. Bu etkileri anlamak için giriş düzeyde C++ bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır.



Peki siz hangi altyapı server files kullanıyorsunuz? Nedenleriyle birlikte cevaplayın ve altyapı server files arayanlara rehber olun.


Lütfen işinize yarayan yorumları beğenmekten ve yorumun yanında bulunan yukarı ok tuşunu kullanarak öne çıkarmaktan çekinmeyin.
 

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Hazır altyapılar içinde en iyisi şimdilik marty 5.3 ve üzeri sürümlerdir mainline orjinal kodun fazla kurcalanmamış sadece fix ve kütüphane güncellemeleri yapılmış halidir ufak tefek kendine göre düzenlemeleri olsada sorun yaratacak bir durum yok gibi eksikler var mı var fixlenmesi gereken çok şey var ve güncellenmesi gereken ama diğer dosyalara göre normal bir insanın başlayabileceği en düzgün başlangıç dosyalarıdır. Başladıktan sonra eksikleri tamamladığınızda istediğiniz türde bir server hazırlanabilir. Eklentili ve fixli olarak geçen diğer altyapıların içinde fix adı altında oyunu bozan şeyler olduğu için doğru bir hata ayıklamaya yönelik algoritmik incelemeyle çoğu fixin sorunlu olduğu veya eksik olduğu kendini belli edecektir bu sebeple temiz bir başlangıç en iyisidir.

Diğer bir yönden bakarsak:
Yazılımda iyi olan biri komple marty ve mainline altyapıyı tamamen kodu yenileme ihtiyacı duyacaktır en azından yoğun kullanılan işlemleri çünkü marty ve mainline altyapıların hepsi çekirdeği aynı olduğu için belli bir noktadan sonra yeterli performansı gösteremiyor bunun sebebi ise oyuna aşırı fazla sistem ve eklenen kodların performansa etkisi çok oluyor ve belli bir noktadan sonra lag ve benzeri sorunlar oluşmaya başlıyor. Uzun vadeli yüksek çaplı ve oyunculu projelerde kodun yeniden ele alınması gerekiyor.

Ufak bir not kütüphane güncellemeleri performansa etkisi kullanıldığı yere göre kesin performans artışı ve benzeri ekstralar sağlamaz çünkü günümüz bilgisayarları her geçen gün hızlandığı için ve kütüphaneyi geliştiren ekibin test yaptığı bilgisayar değişmiş olabilir ve bazı durumlarda eski kütüphane daha verimli çalışacaktır günümüz oyunlarından örnek vermek gerekirse neden yeni çıkan güzel grafikli oyunlar yüksek bütçeli pc istiyor o mantık çoğu geliştirici performansı arttırmıyor yeni sürümlerde düşürüyor olabiliyor çünkü bilgisayarlar hızlı olduğu için optimizasyona ciddi zaman harcamıyorlar zaman nakitdir hesabı zaman çok büyük bir etken olmaya başladı son zamanlarda. O yüzden güncelleyeceğiniz kütüphaneyi detaylı performans testine sokmadan kesin sonuca varılmaz o yüzden her işin başı test etmek den geçiyor asıl sonuca bu şekilde ulaşılır.

Ben bile zamandan tasarruf etmek için marty kullanmak zorunda kalıyorum ne kadar istemesem de zaman çok sıkıntı yaratıyor o yüzden bir şeyin detaylı performans ve benzeri testlerini yapmadan kullanmak doğru değil zamanınız sınırlıysa marty uzun bir zamanınız var ve çok farklı projeler yeni oyunlar çıkarmak istiyorsanız komple bütün kodu yeniden ele almaktan geçiyor işin özeti bu.
Benim şahsi görüşüm; Mainline ile başlamak bir marifet değil. Novaline ile başlamak da keza marifet değil. Bu dosyaları Martysama ile mukayese edildiğinde çok bariz farklar, hata düzeltmeleri mevcut. Ortaya çıkan ürün size ait olacaksa bu yola hangisiyle çıktığınızın aslında çok fazla önemi yok. Bu kararınız sadece yolunuzu uzaltıp, kısaltabilir.
Martysama'nın yaptığı dosyada, kütüphane güncellemeleri dışında hatrı sayılar ölçüde değişiklik de yok aslında. Tekrardan yazdığı bir fonksiyon görmedim mesela.
Şu gün sıfırdan bir dosya hazırlayacak olsam öncelikli olarak TurkmmoSF'yi elime alırım. Popüler olması, dosyada keşfedilmemiş bir hata olmasının önüne geçiyor. Dosyada sonradan tespit edilmiş tüm hatalar ya güncelleme ile verildi yada paylaşım konusu içerisinde çözümlendi.
Diğer elime de Martysama'a ait güncel bir dosya alırım ve eşleştiririm.
Bunun üzerine koymak ise sizin bilgi ve becerinize bağlı. Mesela ben kodları modernize ediyorum. Warning level arttırıp uyarıları çözüyorum. Kullanmayı düşünmediğim şeyleri kaldırıyorum. 3rd Party uygulamalar kullanarak toplu düzenlemeler yapıyorum vs.
Günümüzde açılan sunucularda oluşan hataların büyük çoğunluğu altyapı dosyasından bağımsız hatalar oluyor. Bağlantılı hatalarda yapılan değişikliklerden dolayı değil, oyunun kendi güvenlik zaafiyetlerinden dolayı.
Marty Sama V5.3 kullanıyorum. Kullandığım alt yapı ile çok bir bağım kalmayacak kadar düzenleme yapmış olsamda ;bu konu hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Herkesin kendi kullandığı dosyalar kendileri için en kıymetli , en iyi dosya oluyor. Bu şekilde görülmesi gayet normal. Benim dosyalarımda benim için böyle. Defalarca açtığım oyunlarda sorunsuz devam etti projeler fakat belkide bu denli kıymetli görmemin sebebi bu değildir. Çok sevdiğim , kıymet verdiğim bir dostumun zamanında bu alt yapıyı bana hediye olarak vermesidir.. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında Tunga bey ?
Bende senden bu hediyeyi bekliyorum siz ne düşünüyorsunuz Fıstık Bey ?

Ben altyapı olarak Legendy V2 dosyalarını kullanıyorum. Herkese öneririm. Nedenini sorunca altyapısı Martysama v5.2 üstüne @Dr.Legendy kendisi fix çalışmalarında bulunmuş ve bir kaç sistem ile süslemiş. Titiz çalışılmış ve kütüphane konusunda sorun çekmeyeceğiniz dosyalar.
Marty Sama V5.3 kullanıyorum. Kullandığım alt yapı ile çok bir bağım kalmayacak kadar düzenleme yapmış olsamda ;bu konu hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Herkesin kendi kullandığı dosyalar kendileri için en kıymetli , en iyi dosya oluyor. Bu şekilde görülmesi gayet normal. Benim dosyalarımda benim için böyle. Defalarca açtığım oyunlarda sorunsuz devam etti projeler fakat belkide bu denli kıymetli görmemin sebebi bu değildir. Çok sevdiğim , kıymet verdiğim bir dostumun zamanında bu alt yapıyı bana hediye olarak vermesidir.. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında Tunga bey ?
Aslında burada bahsettiğim şey; bazı insanlar dosyalarında oluşan tüm hatalardan Martysama'yı sorumlu tutuyor(elbet haklı olduğu noktalarda oluyor bazen) ve bunu çok fazla sesli dillendiriyor. Bu insanlarda, dosyaların kusurlu olduğu izlenimi uyandırıyor. Mainline dosyaları kullanmak hakkında güzellemeler yapmaları ile birlikte de Martysama'ya ait dosyaya karşı bir ön yargı oluşuyor. Belirtmek istediğim de bu değişikliklerin varolan hatalara çözüm olması ve oyunda hataya yol açabilecek düzeyde büyük bir değişiklik olmaması. Oyunda altyapı kaynaklı oluşan hataların çoğunlukla oyunun Mainline sürümünden itibaren hiç değiştirilmemiş kodlardan olması. Yani sizi rahatsız eden bir durum kalmadı 😅 İyi forumlar.
Teşekkürler sizede :)
 
Turkmmo v3 veya hemera; ikisi de sorunsuz multi dile sahip ve az kurcalanmış.

Hemera çok daha optimize ve gelişmiş geliyor ama oyunda ses aktif değil kurcalamanız gerek. Ayrıyetten kendilerince daha önce muhtemelen görmediğiniz 1-2 sistem eklemişler. Bunları kaldırması kolay çünkü temiz eklenmiş. Ve hemera kullanacak kişiler eren3 sistemlerini çok daha kolay sökebilir, fakat söktükten sonra test etmesi gerek çünkü eren3 zaten stabil değil.

Önemli olan sunucu dosyalarının temizliğidir. çok fazla sistem olmasının bir anlamı yok, aslında 0'dan tamamen düzenlemek en iyisidir çünkü oyunun ciddi performans eksiği var, gelişmesi gereken çok yönü var, nasıl ayakta kalıyor şaşılacak durum.. Artık oyundan beklenti aynı değil. Eskiden bu oyundan beklenen metinden 2 drop atmasıydı ve senin bunu alıp + basmaya gitmendi, balık yakalamandı şuan beklenti çok daha büyük ki öyle olması gerek. Artık metin2 yaşlandı. Gerekli olan şeyler belli olması gerekenler belli, olmaması gereken tüm kodlar satır satır bu oyundan çıkarsa veya bu genel yapı değişirse bile performans artacaktır. Bunun için ciddi bir dil bilgisine, tecrübeye ve zamana ihtiyacınız var.

Bu arada ekip düşünen - bu yolda arkadaş olmak isteyen, bu işi sağlam yapmak isteyen birileri varsa discorddan ulaşabilirler. 1 senedir bu işin içindeyim. Kendimi şuana kadar düello sunucularına adamıştım, karakter kaymaları optimizasyonlar, senkronizasyon düzeltmeleri vs. Şuanda c++,py,lua kod okuma düzenleme konusunda kendimi epey geliştirmiş durumdayım. 0'dan tam optimize sistemler yazabilmek için önümüzdeki sene c++ py dil bilgisini ve vs tecrübesini yapabileceğim üst düzey bir şekilde kendime katıp daha farklı işler yapmayı düşünüyorum. Dc: Gleskpem#4414
 
Marty Sama v5.4 (v5-ex-r283) Sürümünü kullanıyorum client tarafı V10 kullanmanızı tavsiye ederim. Python kısmında bazı class'ları marty sama gereksiz görüp temizlemiş bundan dolayı bazı sistemlerde hata alma şansı olabilir fakat zaten syserr'den azcık anlayan kişi eksiği başka bir yerden class'ı alarak tamamlıyor.
 
Bana göre bu sorunun cevabı; ne kadar vaktiniz olduğuna, ne kadar düzenli çalışmak istediğinize, ne kadar kontrol bağımlısı olduğunuza göre değişir. Bir çok alternatif var, hazır bir src satın alabilirsiniz, piyasada isim yapmış devlerin altyapılarını kullanabilirsiniz vs. ama bana göre en sağlıklısı benim tabirimle bilgi karşılaştırma yöntemidir. Benim bir proje aciliyetim yokken, kendi işimden vakit buldukça uğraşmak için başladığım bir altyapı çalışmam var sanıyorum ki Mart 2020'de başlamıştım, hala devam ediyorum. Mainline_Released tercih ettim, bu bilgi karşılaştırma yöntemi nedir ondan bahsedeyim.

Yazılım camiasında çalışan arkadaşlar bilirler, sıfırdan yapacağınız bir işin daha önce yapılmış bir versiyonu var ise mutlaka ona bir göz atar ve daha önce yapan kişinin tecrübesinden az da olsa çok da olsa bir fikir edinirsiniz, stackoverflow ve reddit gibi platformlar başta olmak üzere çoğu forum sayfaları sizin yapmaya uğraştığınız işin bir benzerini daha önce yapmış veya yapmaya niyetlenmiş insanların soru ve önerileriyle doludur, bir çok kaynaktan fikir ve öneri alır en sonunda sizin çalışma stilinize uygun olan şekilde ve daha öncekilerden daha sorunsuz bir şekilde bunu kendi projenize aktarırsınız.

Ben bu yöntemin aynısını Metin2 altyapısını geliştirmek için de kullandım, nasıl kullandım onu da anlatayım kısaca. İlk detaylı incelememde srcde gereksiz yer kaplayan bir çok ölü kod ve işlevsiz/kullanılmayan sistem dikkatimi çekti, o esnada piyasada warez olan, kişiliği ile pek iyi anılmasa da yaptığı iş ve çalışma stilini çok temiz bulduğum Ira'nın kaynak kodlarını inceledim, daha sonra onun kaldırdığı sistemleri, onun es geçtiklerini veya fark edemediklerini kendim kaldırdım, altyapının coding stilini değiştirdim vs. ardından hatalı kod bloklarını düzenlemeye başladım bu seferde piyasadaki işleriyle yine çok beğendiğim Marty'nin 4.9 sürümünü, Vanilla'nın Final sürümünü ve Fliege'in v3 sürümünü inceledim, hepsinde farklı konularda önemli olabilecek, gerekli fixler mevcut, doğru olduklarını düşündüklerimi kendi altyapıma uyarladım bazılarının fikrini beğendim fakat yapılış tarzı bana göre yanlıştı onları baştan kendim yazdım vs. bunların yanında tabii Rubinum'un leak versiyonu, Koray'ın altyapısı gibi çok beğendiğim işleri de inceledim, kısacası eğer vaktiniz varsa piyasada daha önce tutunmuş, isim yapmış bütün kaynak kodlarını inceleyin ve aklınıza yatan sağlıklı bulduğunuz fikirleri kendi projenize uygulayın, yalnız dikkat etmeniz gereken nokta şu; sadece kopyala-yapıştır ile iş yapacaksanız ilk karşılaştığınız sorunda ne yapacağınızı şaşırırsınız, yani fikir ve sistemleri inceleyin, beğenin ama finalde kendi tarzınızla, geliştirerek kullanın ve büyük-küçük tüm eklemelerinizden sonra yeterince test yapmayı ihmal etmeyin, bol şans.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst