- Konular
- 1,298
- Çözüm
- 203
- Online süresi
- 7mo 18h
- Reaksiyon Skoru
- 9,274
- Altın Konu
- 377
- Başarım Puanı
- 426
- MmoLira
- 51,315
- DevLira
- 74
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Kendi sunucu dosyalarını geliştirmeye başlayan herkesin ilk adım olarak cevabını aradığı soru.
Altyapı Server Files, kullanılan dosyanın ana iskeletidir. Performanslı ve sorunsuz bir server files, iyi bir altyapı server files ile inşa edilebilir.
Altyapı fileste kullanılan kütüphanelerin güncel olması, sürdürülebilir ve performanslı olması açısından önemlidir çünkü kütüphane güncellemeleri, hata çözümlerini ve performans geliştirmelerini yanında getirir. Yeni eklenen fonksiyonlarda, altyapı filesin sürdürülebilirliğini arttırır.
Altyapı fileste uygulanan hata çözümlerinin, tespit edilen hatayı gideriyor olması ve yeni hatalara sebebiyet vermemesi ise aranılan ikinci kriter olabilir. Bunun için olmayan hatalar için çözüm uygulamaktan kaçınmak ve yapılan düzenlemenin etkilerini anlamak önemlidir. Bu etkileri anlamak için giriş düzeyde C++ bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır.
Lütfen işinize yarayan yorumları beğenmekten ve yorumun yanında bulunan yukarı ok tuşunu kullanarak öne çıkarmaktan çekinmeyin.
Altyapı Server Files, kullanılan dosyanın ana iskeletidir. Performanslı ve sorunsuz bir server files, iyi bir altyapı server files ile inşa edilebilir.
Altyapı fileste kullanılan kütüphanelerin güncel olması, sürdürülebilir ve performanslı olması açısından önemlidir çünkü kütüphane güncellemeleri, hata çözümlerini ve performans geliştirmelerini yanında getirir. Yeni eklenen fonksiyonlarda, altyapı filesin sürdürülebilirliğini arttırır.
Altyapı fileste uygulanan hata çözümlerinin, tespit edilen hatayı gideriyor olması ve yeni hatalara sebebiyet vermemesi ise aranılan ikinci kriter olabilir. Bunun için olmayan hatalar için çözüm uygulamaktan kaçınmak ve yapılan düzenlemenin etkilerini anlamak önemlidir. Bu etkileri anlamak için giriş düzeyde C++ bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır.
Peki siz hangi altyapı server files kullanıyorsunuz? Nedenleriyle birlikte cevaplayın ve altyapı server files arayanlara rehber olun.
Lütfen işinize yarayan yorumları beğenmekten ve yorumun yanında bulunan yukarı ok tuşunu kullanarak öne çıkarmaktan çekinmeyin.
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Hazır altyapılar içinde en iyisi şimdilik marty 5.3 ve üzeri sürümlerdir mainline orjinal kodun fazla kurcalanmamış sadece fix ve kütüphane güncellemeleri yapılmış halidir ufak tefek kendine göre düzenlemeleri olsada sorun yaratacak bir durum yok gibi eksikler var mı var fixlenmesi gereken çok şey var ve güncellenmesi gereken ama diğer dosyalara göre normal bir insanın başlayabileceği en düzgün başlangıç dosyalarıdır. Başladıktan sonra eksikleri tamamladığınızda istediğiniz türde bir server hazırlanabilir. Eklentili ve fixli olarak geçen diğer altyapıların içinde fix adı altında oyunu bozan şeyler olduğu için doğru bir hata ayıklamaya yönelik algoritmik incelemeyle çoğu fixin sorunlu olduğu veya eksik olduğu kendini belli edecektir bu sebeple temiz bir başlangıç en iyisidir.
Diğer bir yönden bakarsak:
Yazılımda iyi olan biri komple marty ve mainline altyapıyı tamamen kodu yenileme ihtiyacı duyacaktır en azından yoğun kullanılan işlemleri çünkü marty ve mainline altyapıların hepsi çekirdeği aynı olduğu için belli bir noktadan sonra yeterli performansı gösteremiyor bunun sebebi ise oyuna aşırı fazla sistem ve eklenen kodların performansa etkisi çok oluyor ve belli bir noktadan sonra lag ve benzeri sorunlar oluşmaya başlıyor. Uzun vadeli yüksek çaplı ve oyunculu projelerde kodun yeniden ele alınması gerekiyor.
Ufak bir not kütüphane güncellemeleri performansa etkisi kullanıldığı yere göre kesin performans artışı ve benzeri ekstralar sağlamaz çünkü günümüz bilgisayarları her geçen gün hızlandığı için ve kütüphaneyi geliştiren ekibin test yaptığı bilgisayar değişmiş olabilir ve bazı durumlarda eski kütüphane daha verimli çalışacaktır günümüz oyunlarından örnek vermek gerekirse neden yeni çıkan güzel grafikli oyunlar yüksek bütçeli pc istiyor o mantık çoğu geliştirici performansı arttırmıyor yeni sürümlerde düşürüyor olabiliyor çünkü bilgisayarlar hızlı olduğu için optimizasyona ciddi zaman harcamıyorlar zaman nakitdir hesabı zaman çok büyük bir etken olmaya başladı son zamanlarda. O yüzden güncelleyeceğiniz kütüphaneyi detaylı performans testine sokmadan kesin sonuca varılmaz o yüzden her işin başı test etmek den geçiyor asıl sonuca bu şekilde ulaşılır.
Ben bile zamandan tasarruf etmek için marty kullanmak zorunda kalıyorum ne kadar istemesem de zaman çok sıkıntı yaratıyor o yüzden bir şeyin detaylı performans ve benzeri testlerini yapmadan kullanmak doğru değil zamanınız sınırlıysa marty uzun bir zamanınız var ve çok farklı projeler yeni oyunlar çıkarmak istiyorsanız komple bütün kodu yeniden ele almaktan geçiyor işin özeti bu.
Benim şahsi görüşüm; Mainline ile başlamak bir marifet değil. Novaline ile başlamak da keza marifet değil. Bu dosyaları Martysama ile mukayese edildiğinde çok bariz farklar, hata düzeltmeleri mevcut. Ortaya çıkan ürün size ait olacaksa bu yola hangisiyle çıktığınızın aslında çok fazla önemi yok. Bu kararınız sadece yolunuzu uzaltıp, kısaltabilir.
Martysama'nın yaptığı dosyada, kütüphane güncellemeleri dışında hatrı sayılar ölçüde değişiklik de yok aslında. Tekrardan yazdığı bir fonksiyon görmedim mesela.
Şu gün sıfırdan bir dosya hazırlayacak olsam öncelikli olarak TurkmmoSF'yi elime alırım. Popüler olması, dosyada keşfedilmemiş bir hata olmasının önüne geçiyor. Dosyada sonradan tespit edilmiş tüm hatalar ya güncelleme ile verildi yada paylaşım konusu içerisinde çözümlendi.
Diğer elime de Martysama'a ait güncel bir dosya alırım ve eşleştiririm.
Bunun üzerine koymak ise sizin bilgi ve becerinize bağlı. Mesela ben kodları modernize ediyorum. Warning level arttırıp uyarıları çözüyorum. Kullanmayı düşünmediğim şeyleri kaldırıyorum. 3rd Party uygulamalar kullanarak toplu düzenlemeler yapıyorum vs.
Günümüzde açılan sunucularda oluşan hataların büyük çoğunluğu altyapı dosyasından bağımsız hatalar oluyor. Bağlantılı hatalarda yapılan değişikliklerden dolayı değil, oyunun kendi güvenlik zaafiyetlerinden dolayı.
Bende senden bu hediyeyi bekliyorum siz ne düşünüyorsunuz Fıstık Bey ?Marty Sama V5.3 kullanıyorum. Kullandığım alt yapı ile çok bir bağım kalmayacak kadar düzenleme yapmış olsamda ;bu konu hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Herkesin kendi kullandığı dosyalar kendileri için en kıymetli , en iyi dosya oluyor. Bu şekilde görülmesi gayet normal. Benim dosyalarımda benim için böyle. Defalarca açtığım oyunlarda sorunsuz devam etti projeler fakat belkide bu denli kıymetli görmemin sebebi bu değildir. Çok sevdiğim , kıymet verdiğim bir dostumun zamanında bu alt yapıyı bana hediye olarak vermesidir.. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında Tunga bey ?
Ben altyapı olarak Legendy V2 dosyalarını kullanıyorum. Herkese öneririm. Nedenini sorunca altyapısı Martysama v5.2 üstüne @Dr.Legendy kendisi fix çalışmalarında bulunmuş ve bir kaç sistem ile süslemiş. Titiz çalışılmış ve kütüphane konusunda sorun çekmeyeceğiniz dosyalar.
kullanmıyorum, rehabilitasyon süreci devam ediyor...@Emin S. sen ne kullanıyorsun ?
Marty Sama V5.3 kullanıyorum. Kullandığım alt yapı ile çok bir bağım kalmayacak kadar düzenleme yapmış olsamda ;bu konu hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Herkesin kendi kullandığı dosyalar kendileri için en kıymetli , en iyi dosya oluyor. Bu şekilde görülmesi gayet normal. Benim dosyalarımda benim için böyle. Defalarca açtığım oyunlarda sorunsuz devam etti projeler fakat belkide bu denli kıymetli görmemin sebebi bu değildir. Çok sevdiğim , kıymet verdiğim bir dostumun zamanında bu alt yapıyı bana hediye olarak vermesidir.. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında Tunga bey ?