Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

ByESiNTi

ByESiNTi TURKMMO
Banlı
Konular
1,033
Çözüm
15
Online süresi
3mo 27d
Reaksiyon Skoru
1,970
Altın Konu
343
TM Yaşı
5 Yıl 1 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
287
MmoLira
3,408
DevLira
12
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Windows 10'da “BOOTMGR Eksik” Nasıl Onarılır..

Dizüstü bilgisayarınız başlangıçta korkunç bir mesajla sona erdiyse “BOOTMGR eksik”, endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. HDD'den SSD'ye geçerken Windows önyükleyici dosyamı yanlış yerleştirdim. Sonunda belirli sayıda adımdan sonra düzeltebildim. Bu nedenle, aynı trene bindiyseniz, Windows 10'da önyükleme yöneticisinin eksik olduğunu düzeltmenin birkaç yolunu burada bulabilirsiniz.

bootmgr-missing-interface-1.png

Windows 10'da “BOOTMGR Eksik” Nasıl Onarılır

Başlamadan önce, Windows Önyükleme Yöneticisinin ne olduğunu anlayalım. Windows 10'da önyükleme yöneticisi, önyükleme ortamı değişkenlerini ve önyükleme dosyası konumlarını depolayan bir uygulamadır . Basit bir deyişle, önyükleme yöneticisi, önyüklenmesi gereken İşletim Sisteminin konumuna sahip olan dosyadır. Bu nedenle, önyükleme yöneticisi kaybolduğunda, sistem neyin önyükleneceğini ve diğer önyükleme dosyası konumlarını bilemez. Önyükleme yöneticisinin eksik olması, İşletim Sisteminizin silindiği anlamına gelmez. Sadece dosya eksik ve aşağıdaki süreçte onu yeniden oluşturmaya çalışacağız.

1. Önyükleme Sırası

Her şeyden önce, doğru depolama aygıtından önyükleme yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Depolama aygıtı önyükleme sırasını değiştirmek için BIOS'a (EFI Ürün Yazılımı Ayarları!) gitmeliyiz. Artık her cihazın kendi BIOS menüsü vardır ve sizinki kesinlikle benimkinden farklı olacaktır. Ancak çoğunlukla BIOS ayarlarına ulaşmak için Güç Düğmesine uzun basarak cihazı kapatmaya zorlayın. Ardından cihazınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına ulaşana kadar F2 tuşuna basın.

Şimdi önyükleme sırasını değiştirin ve SSD veya HDD'nizi en üste getirin. Benim durumumda, bir WD SSD'den önyükleme yapıyorum ve bu nedenle onu önyükleme sırasındaki ilk konuma ayarladım. Ayrıca, önyükleme modunuz Eski olarak ayarlanmışsa bir Önyükleme Yöneticisi eksik hatası alırsınız. Önyükleme modunun Eski yerine UEFI olarak ayarlandığından ve güvenli önyüklemenin açık olduğundan emin olun. Bu, GPT bölümlenmiş sürücülerin çalışmasını ve Windows 10'un önyükleme aygıtı sırasından bağımsız olarak önyükleme yapmasını sağlar.

boot-order-and-secure-boot.jpg

GPT'den haberdar değilseniz, Windows 10 tarafından benimsenen yeni bir bölüm şemasıdır. GPT, MBR'den daha sağlamdır ve ayrıca önyükleme dosyalarının kopyalarını çeşitli konumlarda depolar. Ek olarak, GPT, MBR'ye kıyasla çok daha fazla bölümü ve disk boyutunu destekler .

2. Başlangıç Onarımı

Nadiren başlangıç onarımının işe yarama şansı vardır, ancak ikinci adıma yol açtığı için yine de üzerinden geçeceğiz. Her şeyden önce, Windows medya oluşturma aracı veya bir üçüncü taraf USB önyüklenebilir yazılımı kullanılarak yapılabilecek bir Windows önyüklenebilir USB'ye ihtiyacımız olacak .

Önyüklenebilir USB sürücüsünü PC'nize takın ve sistemi yeniden başlatın. Bunu Ctrl+Alt+Delete tuşlarına basarak veya güç düğmesine uzun basarak yapabilirsiniz. Sisteminiz Windows 10 Önyüklenebilir sürücüsünü önyükledikten sonra İleri'ye tıklayın.

next-screen-on-windows-install.jpg

Kurulum penceresinde “Bilgisayarınızı onarın” adlı küçük bir bağlantı göreceksiniz. Üstüne tıkla.

repair-your-computer.jpg

Ardından, daha gelişmiş seçenekleri görmek için Sorun Gider'e tıklayın.

troubleshoot-startup-options.jpg

Gelişmiş başlangıç ekranında, Başlangıç Onarma'ya tıklayın.

startup-repair-options.jpg

Başlangıç onarım Penceresi sizden hedef işletim sistemini isteyecektir. Windows 10 önyüklenebilir bir USB olduğundan, hedef işletim sistemi Windows 10 olacaktır. Windows 10'a tıklayın ve Başlangıç Onarımının sorunu çözmesine izin verin.

target-operating-system.jpg

3. bootrec yardımcı programı

Başlangıç Onarma sizin için işe yaramazsa ve aşağıdaki ekrana gelirseniz, tekrar Gelişmiş Seçenekler'e tıklayın.

startup-repair-failed.jpg

Şimdi, Gelişmiş Seçenekler menüsünden Komut İstemi'ne tıklayın.

command-prompt-window.jpg

Komut isteminde, bootrec yardımcı programını kullanarak Windows önyükleme dosyalarını düzeltmeye çalışacağız. Önyükleme Yöneticisi dosyalarını yeniden oluşturmak ve düzeltmek için yerel bir Windows komut satırı aracıdır. Aynı görevi dahili olarak gerçekleştiren EaseUS, MiniPartition gibi diğer GUI tabanlı araçlara da başvurabilirsiniz.
bootrec komutu yalnızca BIOS tipi Windows kurulumunda veya MBR bölümlenmiş disk tipinde çalışır. Çoğunlukla, GPT bölümünde ve UEFI'de olacaksınız, bu nedenle Adım 4'e gidin .
Komut isteminde aşağıdaki komutu yazın.
bootrec / fixmbr

bootrec-fixmbr-1.jpg

önyükleme / düzeltme önyüklemesi
bootrec-fixboot-erişim engellendi - bootmgr Windows 10 eksik
önyükleme / taramalar
bootrec-scanos-bulamadı-OS

Bir sonraki komut BCD'yi (Önyükleme Yapılandırma Dosyası) yeniden oluşturacaktır.
bootrec / rebuildbcd
bootrec-komut-yeniden-bcd

Benim durumumda, bir GPT bölüm şeması kullandığım için taranan Windows Kurulum numarası 0'dır ve bu yöntem daha eski MBR bölüm türü içindir. Komut işe yararsa, “Windows Kurulumu: 1” yazan ve sizden onu BCD dosyasına eklemenizi isteyen bir uyarı alacaksınız.

4. Önyükleme Yapılandırma Dosyası Oluşturun

Başlangıç Onarma sizin için işe yaramazsa ve aşağıdaki ekrana gelirseniz, tekrar Gelişmiş Seçenekler'e tıklayın. Windows BCD (Önyükleme Yapılandırma Verileri) dosyasını komut satırı aracılığıyla yeniden oluşturacağız.

başlatma-onarım-başarısız - bootmgr Windows 10 eksik

Şimdi, Gelişmiş Seçenekler menüsünden Komut İstemi'ne tıklayın.

komut istemi penceresi

Windows BCD dosyası, önyükleyiciye önyükleme dosyalarının konumu ve diğer önyükleme zamanı yapılandırmaları hakkında bilgi veren dosyadır. Yeni bir yapılandırma dosyası oluşturmaya başlamadan önce eskisini bulup yeniden adlandırmamız gerekecek. Yine, Başlangıç Onarma seçeneklerindeki komut satırına gitmeniz gerekir. Eski BCD yapılandırma dosyasını dışa aktarmak ve yeniden adlandırmak için aşağıdaki komutları çalıştırın.

bcdedit /export c:\bcdbackup
öznitelik c:\Windows\önyükleme\bcd -h -r -s
ren c:\Windows\önyükleme\bcd bcd.old

bcdedit-export-backup

Şimdi, eski BCD dosyasını yeniden adlandırdığımıza göre, yeniden yeni bir dosya oluşturmamız gerekiyor. Yeni bir dosya oluşturmak için aşağıdaki komutu kullanın.

bcdboot C:\Windows\

bcdboot-create-new-boot-configuration-file

Bunu gönderin, yeniden başlatın ve Windows'a ön yükleme yapabilmeniz gerekir. Bu komutla “Önyükleme Yöneticisi eksik” sorunumu çözebildim. Bu işe yaramazsa, Adım 5'e geçin.

5. Sistem Geri Yükleme

Windows sisteminizin yedeğini aldıysanız, şimdi kullanışlı olma zamanı geldi. Yine, önyüklenebilir USB'den önyükleme yapmanız ve Bilgisayarınızı Onarın seçeneklerine gitmeniz gerekir. Onarım menüsünde “Sistem Geri Yükleme” adlı bir seçenek göreceksiniz. Üzerine tıklayın ve size sisteminizde depolanan önceki Windows yedeklemesini gösterecektir.

sistem geri yükleme

6. Windows'u yeniden yükleyin

Bu adımlardan hiçbiri işinize yaramazsa, son çare Windows'u yeniden yüklemek olacaktır. Ancak Masaüstü, İndirilenler ve Belge dosyalarınızı kaydetmek için bir Windows Live Önyükleme yapabilir ve tüm bu klasörleri yedekleyebilirsiniz. Windows Live Boot USB oluşturmak için başka bir dizüstü bilgisayara, Windows ISO dosyasına ve WinToUSB gibi üçüncü taraf bir araca erişmemiz gerekir . WinToUSB aracını indirdikten sonra kurun ve USB sürücünüze takın.
WinToUSB'nin ücretsiz sürümü, Windows 10 Home varyantının canlı olarak başlatılmasına izin verir. En az 16 GB'lık bir USB çubuğuna ihtiyaç duyarız.
WindowsToUSB Aracında, Windows ISO konumunu seçin ve İleri'ye tıklayın.

windows-to-usb-select-windows-10-iso

Bir sonraki ekranda, USB depolama cihazınızı seçin ve bölüm şemasını varsayılan olarak bırakın. Dosyalarımızı yedeklemek için canlı, önyüklenebilir bir Windows 10 istediğimiz için gerçekten önemli değil.

winToUSB-in-format tipini seçin

Kurulumu tamamladıktan sonra, USB'yi çıkarın ve düzeltmemiz gereken Windows dizüstü bilgisayara takın.

winToUSB-kurulum tamamlandı

USB önyüklendiğinde, normal bir Windows kurulumuyla ilgili hemen hemen genel adımlara sahip olacaksınız. Üzerinden geçin ve Windows Live OS'nin önyüklenmesine izin verin. Yüklemeden sonra, bölümlerinizi çevrimdışı oldukları için Dosya Gezgini'nde göremezsiniz. Disk Yönetimi aracına gidin ve onları çevrimiçi duruma getirin.

disk bölümü-çevrimiçi getir

Diskler çevrimiçi olduktan sonra, bölümü Dosya Gezgini'nde görebilmeniz gerekir. Dosyalarınızı ve klasörlerinizi bir USB depolama birimine veya Google Drive'a yedekleyin Yedeklemeyi gönderin, yeni bir Windows Kurulumu ile devam edebilirsiniz.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri