Bvural41 1
Bvural41
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EsatOfficial
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 391
  • Etiketler Etiketler
    esatofficial

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

KAÇ KİŞİLİK​

8 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ​

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ​

1 saat
KALORİ
130/kcal
*1 porsiyon için

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler​

• 1/2 su bardağızeytinyağı

• 1 adetorta boy kuru soğan
  • 1 adetpatates
  • 1 adetbüyük boy havuç
  • 1 su bardağıdondurulmuş bezelye
  • 8 adetayıklanmış enginar
  • 2 adettaze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağısu
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1 çay kaşığıtuz
  • Servisi için:​

• 1/4 demetdereotu

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Püf Noktası​

Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Pişirme Önerisi​

Kuru soğan yerine bol miktarda incecik doğradığınız taze soğan, dereotu ve bezelye karışımıyla da zeytinyağlı enginar yemeğini çiğden hazırlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?​

1. Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
    enginar-adim-2
  2. Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun.
    enginar-adim-3
  3. 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.
    enginar-adim-4
  4. Enginarları pişireceğiniz sosu hazırlamak için bir kapta 2 adet sıkılmış limon suyu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek zeytinyağını karıştırın.
    enginar-adim-5
  5. Geniş bir tencereye 8 adet enginarı yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız garnitürden koyun.
    enginar-adim-7
  6. Limonlu su karışımını da tencereye aktarın.
    enginar-adim-8
  7. Enginarı sofralarınızda soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.
    enginar-adim-9
  8. Ardından kapağını kapatıp, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
    enginar-adim-10

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Servis Önerisi​

Soğuk olarak servis yaptığınız zeytinyağlı sebze yemeği üzerine servisi esnasında ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Faydalı Bilgiler: Işıl Işıl Parlayan Zeytinyağlı Yemekler İçin Şeker Tadında 7 Öneri
Mücevher gibi parlayan zeytinyağlı yemekleri hazırlamanın da püf noktaları, incelikleri var bu hayatta. Bugün mutfağımız biraz sağlık, biraz Ege kokacak. İzniniz olursa başlıyoruz. Bu püf noktaları hayat kurtaracak:
Faydalı Bilgiler: Enginar Nasıl Pişirilir?
Birbirinden farklı pişirme yöntemleriyle hazırlanabilen enginarı seçerken de dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Örneğin; yaprakları açılmamış, sıkı ve çürüksüz olmasına özen gösterin. Tazeliği ise diğer bir önemli konu. Sapını salladığınızda elastik bir şekildeyse enginarınız taze demektir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri