Giriş
Bu makale, unit3D'de 3B oyun nesnelerinin nasıl oluşturulacağını gösterir. Burada, unit3D'de nasıl daha fazla nesne oluşturulacağını ve varlıkların nasıl oluşturulacağını öğreneceğiz ve ayrıca nesneyi nasıl geri alıp uygulayacağımızı da öğreneceğiz.
Önkoşullar
Birlik ortamı sürümü 5.6.1
Bir oyun nesnesi oluşturun:
Aşama 1
İlk olarak, union3D projesini açmalısınız. Birlik penceresi şu şekilde,
Çeşitli nesneleri tek tek görelim.
Adım 2
Küp
Menü çubuğunda GameObject menüsünü seçin. GameObject Menüsü, bir oyun oluşturmak için daha fazla nesneye sahiptir.
Bir 3B nesne seçin ve küp seçeneğini seçin.
Küp nesnesi sahne görünümünde görüntülenecektir. Ad, hiyerarşi görünümünde görüntülenir.
küre
GameObject'i seçin, 3B nesneye tıklayın ve Sphere seçeneğini seçin.
Sphere nesnesi sahne görünümünde görüntülenecektir. Ad, hiyerarşi görünümünde görüntülenir.
Kapsül
GameObject'i seçin, 3B nesneye tıklayın ve Kapsül seçeneğini seçin.
Kapsül nesnesi sahne görünümünde görüntülenecektir. Ad, hiyerarşi görünümünde görüntülenir.
silindir
GameObject'i seçin, 3B nesneye tıklayın ve Silindir seçeneğini seçin.
Silindir nesnesi sahne görünümünde görüntülenecektir. Ad, hiyerarşi görünümünde görüntülenir.
Plane (Düzlem)
GameObject'i seçin, 3B nesneye tıklayın ve Düzlem seçeneğini seçin.
Düzlem nesnesi sahne görünümünde görüntülenecektir. Ad, hiyerarşi görünümünde görüntülenir.
Aşama 3:
Döndürme aracını seçin, düzlem nesnenizi döndürmenize yardımcı olur. Ayrıca oyununuzdaki tüm nesneleri döndürür.
Küre nesnesine tıklayın ve nesne adı küpünü bir top olarak değiştirin.
Varlıklar nasıl oluşturulur?
4. Adım
Hiyerarşi görünümüne gidin, silindiri ve küpü sürükleyin ve top seçeneğini, silindiri ve küpü topun altına bırakın. Topu, silindiri ve küpü de hareket ettirebilirsiniz.
Top seçeneğini aşağıdaki gibi varlıklara sürükleyin,
Asss _ball'u sürükleyin ve sahne görünümünü bırakın. Varlıklar aracılığıyla nesneyi tekrar tekrar bırakabilirsiniz. Şimdi fazladan iki nesne oluşturuyoruz. Hiyerarşi görünümünde görüntülenecektir.
Boyutu geri alın ve nesneyi uygulayın
Adım 5
Topa tıklayın ve top boyutunu küçültün. Denetçi penceresinde seçeneği geri almak için tıklayın ve ardından seçeneği uygulamak için tıklayın.
Boyut tüm nesneler (top) için geçerlidir. Tüm top boyutu küçültülür.
Özet
Unity3D'de 3D GameObject'in nasıl oluşturulacağını ve ayrıca varlıkların nasıl oluşturulacağını ve nesne boyutunun nasıl geri döndürüleceğini ve uygulanacağını anladığınızı umuyorum.