Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Kanka konu açam derken yorum attım deme[SRC] 1-120 Server Filesi > x-250 Olarak Değiştirmek
Merhaba. Kaç gündür bununla çırpınıp duruyorum, en sonunda yabancı bir kaynaktan çözümünü bulduğum için Türkçe bir kaynak olması açısından bunu sizinle de paylaşmak istedim.
Bildiğiniz üzere CONFIG dosyalarından level sınırını 250 yapmak tek başına çözüm olmuyor ve sonrasında exp-mob sorunları yaşanabiliyor.
Bunun olmaması için ve 250 level sınırı için olması gereken düzenlemeler ise şu şekilde;
Constants.cpp açılır ve şu kod bloğu aratılır:
Bu bloğun altında (muhtemelen 250 levele kadar) her level için gerekli exp miktarları belirtilmiştir.
Sizdeki değerlerin orjinalinin farklı olabileceğinden kod bloğunu komple değiştirmek yerine şu işlemleri yapın;
Yukarıdaki bulduğunuz kod bloğunun hemen bir üst satırına şunu ekleyin ve aşağıdaki gibi görünmesini sağlayın;
Daha sonra kod bloğunun en altına inin ve bloğun bitiminden itibaren olan kısıma aşağıdaki değerleri yapıştırın.
Ekli dosyayı görüntüle 51347
Bütün işlemler bu kadar. Buradaki #ifdef'in asıl amacı, elimizdeki orjinal değerleri korumaktır. Service.h veya locale_inc.h de tanımlama yapılmayacaktır. Dolayısıyla otomatik olarak bizim kullanmak istediğimiz else kısmından itibaren olan kısımlar çalışacaktır.
Bu işlemin sonunda drop ve exp ayarlamalarınız daha kolay olacaktır.
Oyun içinde /e mob_exp 200(200 değiştirilebilir) komutuyla ve mob_proto'dan moblar üzerinden ayarlamalar yaparak ve tabi beraberinde drop oranlarını deneme-yanılma ayarlayarak çok daha çabuk sonuç alabilirsiniz. Belirlediğiniz mob yada grupların levelini ve exp değerlerinde de oynama yaparak istediğiniz düzeyi yakalayabilirsiniz.
------------------------------------------
Dipnot: Constants.cpp içinde bahsettiğim kod bloğuna benzer 2 blok daha bulunuyor. Bunlar;
const DWORD exp_table_newcibn[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1 ] =
const DWORD exp_table_euckr[PLAYER_EXP_TABLE_MAX + 1] =
Şeklinde. Bu 3 blok neye göre ayrılmış pek fikrim yok açıkcası. Level sınırına göre veya clientin bölgesel olarak(ülke olarak) kullanımına göre ayrıldıklarını düşünüyorum ama bunlar sadece şahsi tahminlerimdir. Bilenler aydınlatırsa sevinirim
Bende sadece konuda belirttiğim (sonu common ile biten) blok 250 levele kadar uzuyordu ve sadece onun üzerinde bu işlemi uyguladım. Eğer sizde common bloğundan başka 250 levele kadar uzanan bir blok varsa aynı işlemi o blok için de uygulayın.
filesin neden hatalı paylaşıldığını buldum arkadaşlar kendini acındırıp takipçi kasıp sonra herşeyi sorunsuz paylaşıcak batının oyunlarına gelmeyelim sakın
Moderatör tarafında düzenlendi:
Biletimi aldım urugaya kaçıyorumEkli dosyayı görüntüle 51348
filesin neden hatalı paylaşıldığını buldum arkadaşlar kendini acındırıp takipçi kasıp sonra herşeyi sorunsuz paylaşıcak batının oyunlarına gelmeyelim sakın
orası güney amerika hocam orda napıcaksınızBiletimi aldım urugaya kaçıyorum
Tosuna anlatıcam bak kandırdım bende dieorası güney amerika hocam orda napıcaksınız
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)