xranzei 1
xranzei
Best Studio 1
Best Studio
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Hades Oyun İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kehanet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 520

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Merhaba turkmmo okurları ve oyun severler :) Sizlerle Hades diye bir oyun inceleyeceğiz. Hades'te son patronu ilk kez yendiğimde, Muazzam bir rahatlama hissettim. Saatlerdir bu sonu görmek için savaşıyordum (aylarca, teknik olarak, erken erişimde zamanımı sayarsan) ve roguelikes'te, bir son görmek her zamankinden daha iyi hissettiriyor. Ancak birkaç deneme önce beni mahvettikten sonra patronu parçalayan bir dizi yetenek ve avantajı bir araya getirmekten kesinlikle biraz fazla gurur duyarken, bu yüzden gözyaşlarının dolduğunu hissetmedim. Karakterim Zagreus'un ve ona gelmesine yardım eden kahramanlar, kötü adamlar ve tanrıların hikayesine o kadar kapılmıştım ki, sonunda onu yolculuğunun sonuna kadar götürdüğüm için mutluydum. Hades'i diğerlerinden ayıran şey, sadece saatlerce oynamayı sürükleyen tekrarlanabilir derinlik türüne sahip harika bir roguelike olması değil, aynı zamanda yapısını aile, sırlar,

Hades'in anlatısının savaşla bu kadar iç içe olması, eylemlerinizi anlattıkları hikayelerle uyumlu hale getirme ustaları olarak kendilerini kuran Supergiant Games geliştiricileri için yeni bir şey değil. Hades gibi bir roguelike'de, yeniden doğuş tanrısı Zagreus olarak oynamak anlamına gelir. Babası Hades'in parmağının altında yaşamaktan ve nereden geldiği konusunda cevaplar aramaktan bıkmış, dışarı çıkarken çeşitli ölümsüz canavarlar, canlılar ve mitolojik figürlerle savaşarak yaşayanların dünyasına kaçmaya başlar.

Tanrısallığınız, yeraltı dünyasının derinliklerindeki sonsuz koşuyu haklı çıkarır, çünkü ölmek ve hayata geri dönmek Yunan mitinin gidişatına eşittir. Aslında, Hades'in en iyi bölümlerinden biri, siz öldükten sonra defalarca Hades Evi'ne dönmektir. Bu sadece bir sonraki koşuya giderken bir pit stop değil - Hades'in dayandığı en önemli parça. Orada Aşil, Hipnoz ve Nyx gibi figürler ölümlerinizden sonra sizi teselli ediyor, ilerleme kaydettiğiniz için sizi övüyor ve birbirinize güveniyor. İlişkilerinizi derinleştirmek için onlarla sohbet eder, yan görevler üstlenir ve hediyeler değiş tokuş edersiniz. Sonunda, sizinle mücadelenin ortasında olmasalar bile, görevinizde hayati müttefikler haline gelirler.

Bu etkileşimler, kesin mücadele kadar, Hades'e geri dönmemin sebebidir; Roguelike yapısının Supergiant Games'in karakterlere ve hikayelere odaklanmayla nasıl birleşeceği konusunda kuşkuluyken, onlar diyalog ve irfan dolu yığınlar yazıp seslendirdiler ve neredeyse tamamı güçlü bir şekilde sunuldu ve aralarında göz atmak için yeterince ilgi çekici. cehennemde yolculuklarınız.

Nihayet kaçmak için bir bıçak daha atmaya karar verdiğinizde, koşular her biri rastgele sıralı birkaç odadan oluşan birkaç farklı dünyaya bölünür. Hades'in savaşı, Bastion'un sıkı, izometrik dövüşlerine dayanıyor ve onları, görünüşte imkansız olan yüzeye ulaşma görevini yönetilebilir bir şeye yavaşça çeviren rastgele güçlendirmeler, değiştiriciler, rastgele düşman düzenleri, para birimleri ve ilerlemenin sonsuzca tekrarlanabilir çekiciliğiyle aşılıyor.

Savaş hızlı ve tepkiseldir; düşman kalkanlarını nasıl beyazlatacağınızı, tuzaklardan nasıl kaçınacağınızı ve patronlar üzerinde nasıl çalışacağınızı öğrenirken saldırıları kısa çizgiler halinde zincirlemenize, kısa çizgilerle özel hareketlere dönüşmenize vb. İzin verir. Donatabileceğiniz altı silahın her biri sizi farklı şekilde oynamaya iter ve silaha özel değiştiriciler sizi araç setinizin farklı bölümlerini kullanmaya yönlendirir; Örneğin, Varatha mızrağıyla düşmanları uzaktan dürtmek için rahat olabilirsiniz, ancak Daedalus'un atak saldırınızın hasarını üç katına çıkaran bir nimeti ile mesafeyi kapatmak ve sürekli olarak şaka yapmak isteyeceksiniz. Bu ve meraklıların sayısız şaşırtıcı ve etkili yollarla nasıl etkileşime girdiği, onlarca saat sonra hala bu koşuları yapmaktan yorulmadığım anlamına geliyor. Daha kalabalık dövüşlerde, Switch'in daha küçük ekranı metin ve savaş okunabilirliğini bir sorun haline getiriyor, çünkü bu odalar ayrıntıları (ve çalışır) kaybedecek kadar büyüktür. Bunun dışında, savaş, rastgele değişkenlerin ve tutarlı eylemin olağanüstü bir karışımıdır.

Ve mızrağınızın fazladan kritik hasar vermesini mi yoksa saptırıcı bir kalkanla hücum etmesini mi istediğinizi düşünürken bile, baştan çıkarıcı anlatı ipleri sızıyor. Nimet olarak adlandırılan çoğu meraklı, bireysel tanrılara bağlıdır; Bu sapmayı istiyorsanız, Athena'dan istemeniz gerekecek, Artemis ise kritik hasardan sorumlu olacak. Bu kısa alışverişler her tanrıya ayrı bir kişilik verir ve eylemlerinizi ve ilerlemenizi yansıtır; ayrıca zaman zaman potansiyel bir yan arayış veya daha büyük anlatıya bağlanan konu hakkında ipuçlarını yakalarsınız. Athena, Artemis ve Dionysus'u sadece nimetleri tutarlı bir şekilde yararlı olduğu için değil, Athena'nın katı iradesine, Artemis'in dikenli münzeviliğine ve Dionysus'un rahat flörtleşmesine sahip olduğum için sevdim.

Bu sohbetler anlatı kremasından daha fazlasıdır; tanrılara hediyeler verebilir ve onlarla ilişkilerinizi de kurabilirsiniz. Bazen, iki nimet kazanabileceğiniz odalara girersiniz, ancak ancak bir tanrı seçtikten ve başka bir düşman turuyla savaşırken aşağıladığınız tanrının gazabıyla yüzleştikten sonra. Ya da, benim yaptığım gibi hem saptırıcı atılmaya hem de bazı kritik hasarlara maruz kalırsanız, Athena ve Artemis birbirleriyle hızlıca sohbet edebilir, o zaman saptırdığınız mermilere ilave kritik hasar veren bir İkili nimeti sunabilir. Cehennemde ilerledikçe, size karşı kullanılan bu nimetleri görmeye başlayacaksınız, ki kendisi de bir şeyler söylüyor; Tanrılar onlarla Olympus'ta nimetler sunarken onlarla tanışmak istemek için sözde dua etseler de, işkenceden kaçma yolculuğunuz onlar için bir gösteriden biraz daha fazlasıdır.

Bu iplik herhangi bir yere çıkıyor mu? Söylemesi zor çünkü Hades, karakterlerini, eylemlerini ve dünyayı çözülmesi zaman alan tek bir uyumlu, güçlü bütün halinde birbirine bağlayan bunun gibi diğer pek çok konuyu açıyor. Sonunda, koşularınıza ilginç bonuslar serperken aynı zamanda Hades Evi'nde yeni yan hikayeler başlatan karakterlerle tanışırsınız ve hatta patronlar birden fazla koşu sırasında değişir. Supergiant, genellikle olay örgüsünü perçinlemekle bilinmeyen bir tür olan roguelike'yi hikaye anlatımı için çekici bir araca dönüştürmeyi başardı.

Türün rastgele doğası, geleneksel hikayeleri tanımlayan türden heyecan verici anlara ulaşmanın zor olduğu anlamına geliyor, ancak bunu sevdim. Heybetli bir patronla yüzleşmek, kaderin yeni bir kıvrımını öğrenmek ve ardından bir sonraki eyleme geçmek yerine, aklınıza gelenler hakkında aileniz, oda arkadaşlarınız ve düşmanlarınızla yüzlerce sohbetiniz var. Hades'in hikayesini farklı bir şekilde anlatma teklifinin karşılığını veren yer burasıdır, çünkü oynamak en sonunda kalabalık bir evde aylarca yaşamak gibi hissettirir, arkların olduğu bir yerde, ama hiçbir şey gerçekten "bitmez". Küçük anları daha önemli kılan türden bir hikaye. Hades tarafından küçümseyici bir "Yine mi geri dönelim?" bir patronu öldürmeyi başaramamış, sonra etraftaki herkesin sadece ölülerin efendisi hakkında ellerini sıkmasını dinlemesi Zagreus'un neden buyurgan, mesafeli babasının gölgesini bırakmak istediğini anladım. Oyuncu ve karakter motivasyonu arasındaki bu yakınlaşma güçlü bir duygudur ve Supergiant'ın bu kadar zekice sunduğu şey budur.

Dünya inşasına bu uzun kuyruklu yaklaşım herkes için işe yaramayabilir; Hades'i oynamadan önce, kendimi onu yendikten sonra roguelike oynamaya devam edecek biri olarak görmedim. Ama bu karakterler ve bu yeraltı dünyası hakkında geri gelmeye devam edecek kadar daha fazla şey öğrenmeye devam etmek istedim. Bu, her silahı ve patronu değiştiren sağlam bir oyun sonrası ile birlikte, oyunu daha fazla ödül için daha da zorlaştırmanıza izin veriyor ve zaten büyüleyici bir RPG ve aksiyon savaş karışımını oynamak için daha fazla neden sunuyor, kesinlikle beni bağladı. Hades'i oynamadığım zamanlarda, Exagryph makineli tüfeğini aydınlatma nimetleriyle yapmanın ne kadar havalı olacağını düşünüyorum, bu da bana ilk galip koşuyu sağladı, ama aynı zamanda bunun üzerine bazı kritik hasar da veriyor.

Ayrıca Hades hakkında öğrenecek ne kadar çok şey kaldığımı düşünüyorum, hem karakter hem de oyun, hatta onlarca saat sonra. Hades'in ilham aldığı Yunan mitlerinde olduğu gibi, sonlar düzenli değil ve onlar neredeyse hiçbir zaman nihai değil. Uzun sürüyorlar, çoğu zaman tatmin edici değiller ve gerçek bir kapanış bulmak zorlar ve Hades'in bunu anladığı gerçeği onun en büyük gücüdür. Eminim, yeterince cehennemden geçtikten sonra, hem akıllı hem de sonsuz dövüşlerinde ve birçok çekici karakterinde, samimi anlarında ve ödüllendirici görevlerinde Hades'in sunduğu her şeyi görmüş olacağım bir nokta vardır. Hikaye bitiyor. Ama çok daha önemli olan, bir hikayenin başlangıcı ve bitişi arasındaki tüm anlar ve bu heyecan verici anları görmemize yardımcı olan ama aynı zamanda aralarında bizimle kalan insanlardır.

İyi forumlar dilerim :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri