HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
ch character yani bu fonksiyona giren argümanlardan biri yani teleport fonksiyonu düşünün 2 argüman alıyor birincisi kimin ışınlanacağı yani ch ikincisi nereye ışınlanacağı bunada dest diyelimHocam doğru anladıysam, if(!ch-IsGM()) ile önce gm olup olmadığını kontrol ettirip sonra map indexlerine baktırdınız.
Fakat GetIndex başındaki ch> neyi belirtiyoronu anlamadım. Bildiğimiz CH1 falan mı yoksa nesne demişsiniz onları mı? Ayrıca çok teşekkür ederim.
Şimdi anladım hocam. Gayet anlaşılır anlatmışsınız. Teşekkür ederim.ch character yani bu fonksiyona giren argümanlardan biri yani teleport fonksiyonu düşünün 2 argüman alıyor birincisi kimin ışınlanacağı yani ch ikincisi nereye ışınlanacağı bunada dest diyelim
if(!ch->IsGM()) buda şunu kontrol ediyor ışınlanacak karakter gm değilmi? evetse devam et değilse bu statement tan çık başındaki ünlemin anlamı olumsuz yani karakter gm değil ise devam et anlamına geliyor
True = !False , False!=False şeklinde düşünebilirsiniz
//SERBEST ENGELI
if(!ch-IsGM()){
if(ch->GetMapIndex()==1 || ch->GetMapIndex()==21 || ch->GetMapIndex()==41){
ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Bu haritada serbeste alamazsınız."));
}
}
Şimdi anladım hocam. Gayet anlaşılır anlatmışsınız. Teşekkür ederim.
Kod://SERBEST ENGELI if(!ch-IsGM()){ if(ch->GetMapIndex()==1 || ch->GetMapIndex()==21 || ch->GetMapIndex()==41){ ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Bu haritada serbeste alamazsınız.")); } }
Böyle kullandım fakat, IsGMwas not declared verdi bu sefer. ch-IsGM yerine ch->IsGM koyup buid edeyim.
ch character yani bu fonksiyona giren argümanlardan biri yani teleport fonksiyonu düşünün 2 argüman alıyor birincisi kimin ışınlanacağı yani ch ikincisi nereye ışınlanacağı bunada dest diyelim
if(!ch->IsGM()) buda şunu kontrol ediyor ışınlanacak karakter gm değilmi? evetse devam et değilse bu statement tan çık başındaki ünlemin anlamı olumsuz yani karakter gm değil ise devam et anlamına geliyor
True = !False , False!=False şeklinde düşünebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?