InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı Bir Kaç Sorum Var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan coop026
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 478

coop026

Level 4
TM Üye
Konular
109
Çözüm
2
Online süresi
2h 30m
Reaksiyon Skoru
40
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 7 Ay 14 Gün
Başarım Puanı
150
MmoLira
116
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1. Haritalardaki portalları nasıl kaldırırım? Sadece ışınlanma yüzüğü kullanılacak.
2. Eşyaların seviyesini ve +6'ya kadar %100 geçmesini nasıl ayarlarım?
3. Moblardan düşen eşyaları nasıl ayarlarım / kaldırırım / eklerim?
4. Yeni bir saç nasıl eklerim?

Teşekkürler.

Hocam doğru anladıysam, if(!ch-IsGM()) ile önce gm olup olmadığını kontrol ettirip sonra map indexlerine baktırdınız.
Fakat GetIndex başındaki ch> neyi belirtiyoronu anlamadım. Bildiğimiz CH1 falan mı yoksa nesne demişsiniz onları mı? Ayrıca çok teşekkür ederim.
ch character yani bu fonksiyona giren argümanlardan biri yani teleport fonksiyonu düşünün 2 argüman alıyor birincisi kimin ışınlanacağı yani ch ikincisi nereye ışınlanacağı bunada dest diyelim

if(!ch->IsGM()) buda şunu kontrol ediyor ışınlanacak karakter gm değilmi? evetse devam et değilse bu statement tan çık başındaki ünlemin anlamı olumsuz yani karakter gm değil ise devam et anlamına geliyor

True = !False , False!=False şeklinde düşünebilirsiniz

ch character yani bu fonksiyona giren argümanlardan biri yani teleport fonksiyonu düşünün 2 argüman alıyor birincisi kimin ışınlanacağı yani ch ikincisi nereye ışınlanacağı bunada dest diyelim

if(!ch->IsGM()) buda şunu kontrol ediyor ışınlanacak karakter gm değilmi? evetse devam et değilse bu statement tan çık başındaki ünlemin anlamı olumsuz yani karakter gm değil ise devam et anlamına geliyor

Şimdi anladım hocam. Gayet anlaşılır anlatmışsınız. Teşekkür ederim.

Kod:
//SERBEST ENGELI
    if(!ch-IsGM()){
        if(ch->GetMapIndex()==1 || ch->GetMapIndex()==21 || ch->GetMapIndex()==41){
            ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("Bu haritada serbeste alamazsınız."));
    }
}

Böyle kullandım fakat, IsGMwas not declared verdi bu sefer. ch-IsGM yerine ch->IsGM koyup buid edeyim.
Edit: cmd_general.cpp'yi geçti sağolun.

->IsGM() :(
Şimdi anladım hocam. Gayet anlaşılır anlatmışsınız. Teşekkür ederim.

Kod:
//SERBEST ENGELI
    if(!ch-IsGM()){
    }
}

Böyle kullandım fakat, IsGMwas not declared verdi bu sefer. ch-IsGM yerine ch->IsGM koyup buid edeyim.

lQalVk.png

Hocam şunu bile yapamadım.:D Serbest engeli koymak istiyordum. Bütün PvP modlarında koyduğum uyarı çıkıyor yinede serbeste alıyor. :D

//SERBEST ENGELI
if(!ch->IsGM()){
return;
}
}

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri